Gépinfo
Gépinfo

Idén már 10. alkalommal rendezték meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat

Idén már 10. alkalommal rendezték meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat

KITE Zrt.

2019. május 9-10-én a KITE Zrt. hagyományosan 10. alkalommal rendezte meg hódmezővásárhelyi alközpontjában a Hódmezővásárhelyi KITE Napok névre keresztelt gépkiállítást. Többek között állattartó gazdaságok kérdéseire választ adó minőségi szálastakarmány előállítást biztosító gépeket tekinthettek meg a látogatók.

A SIP fűkaszák, rendképző és -terítő gépek minőségét semmi sem mutatja jobban, minthogy a gyártó 2 év garanciát vállal a gépeire. Munkaminősége és megbízhatósága miatt egyre meghatározóbb pozíciót vív ki magának a hazai és a nyugat-európai piacokon egyaránt.

A John Deere változó kamrás hengeres bálázói között a G, M, R sorozatból mindenki megtalálja az igényére választ adó modellt. Tömörség, növelt haladási sebesség jellemzi „megállás-mentesen” az integrált csigás terménytovábbító megoldásnak köszönhetően.

A telepek anyagmozgatási feladataira a KITE értékesítői csapata egy fix áras kondícióval tette vonzóvá a kedvelt populáris JCB 531-70 AGRI PLUS típusú teleszkópos rakodót, a JOSKIN TETRA-CAP 5025 névre hallgató 18 t össztömegű pótkocsit, és a JOSKIN MODULO 5 m³-es tartálykocsit.

Üde színfolt a traktorpiacon a John Deere 5115R 125 LE maximális teljesítményre képes gépe. A nagytraktorok kényelmét és jellemzőit hozta be a gyártó ebbe a szegmensbe, egy igazi prémium traktort megalkotva a szegmensben. Fordulékonyság, gyárilag beépített automata kormányzás, független elsőkerék-felfüggesztés, fülkerugózás és növelt hidraulika teljesítmény jellemzi. Aki egy univerzális, mokány mindenest szeretne egyedi tulajdonságokkal, annak figyelmét nem kerülhette el ez a versenytársakat könnyen maga mögé utasító traktor.

A kiállított szerkezetek sorából impozáns méretével emelkedett ki a John Deere traktorok zászlóshajója, a 9620RX törzscsuklós gumihevederes járószerkezetű gépe, mely 620 LE névleges teljesítményű. Két univerzális nehéztraktor teljesítményének kiváltására is képes.

A betakarítási technológia egy W540 hagyományos szalmarázóládás kombájnban öltött testet egy 5,5 méter munkaszélességű gabonavágó-asztallal szerelve.

A KITE termékportfólió erősítését a kis és közepes felületen gazdálkodók részére a kiállított RK-185 dobos kasza, vagy magyar gyártmányú M-5615 típusú műtrágyaszóró szemléltette.

A rendezvényen a KITE Zrt. piaci jelenlétének mintázataként átadták a JOHN DEERE 6M traktor sorozat 600. gépét Dr. Csikai Miklós, az Árpád Agrár Zrt. vezérigazgatója részére.

Bemutatkozik az Aston Martin DBX - belső tere először látható

2019. november 12. 06:37

Miközben a DBX belső filozófiájának központi szereplője a vezető, a modell minden egyes részletét úgy alakították ki a fejlesztők, hogy az a lehető legsokoldalúbb teljesítményt nyújtsa, legyen szó sport célú vagy családos felhasználásról.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Agritechnica: bemutatkozik a központi magfeltöltésű Tempo L modellváltozat

2019. november 11. 14:20

Az új központi magfeltöltésű funkció a Tempo L vetőgép egyes modelljeihez lesz rendelhető, úgymint Tempo L 12, Tempo L 16, Tempo L 18 és Tempo L 24.  

Nem volt jó negyedéve a Case és a New Holland tulajdonosának

2019. november 11. 09:03

Az agrártermékekből származó bevételek 36 százaléka származott Észak-Amerikából, 32 százaléka Európából, 17 százaléka Dél-Amerikából és 15 százaléka a világ többi részéről.

CLAAS DISCO MOVE – új front kasza jobb talajkövetéssel

2018. június 28. 12:59

A DISCO 3600 MOVE és DISCO 3200 MOVE szársértővel és szársértő nélkül kapható frontkaszákkal a CLAAS kibővítette sikeres DISCO sorozatát.

Krone Show - májusban négy helyszínen

2018. április 27. 16:20

A már hagyományos, ötödik alkalommal meghirdetett Krone Show Rábapordányban, Somogyaszalón, Tiszacsegén és Mezőtúron várja a gazdálkodókat.

Kaszáktól az önjáró silózókig - Országjárás Krone gépekkel

2018. június 21. 16:31

A rendezvényen a Krone teljes géppalettáját felvonultatták, a kaszáktól a rendképzőkön át a bálázókig, de lucernában látható volt a Big X 530 önjáró silózó is.

Gépészet Képgaléria Videó

Új szálastakarmány-betakarító és talajművelő gépek a New Hollandtól

2017. december 29. 08:10

A Kongskilde csoporttal kötött megállapodás fontos eleme a New Holland cég globális stratégiájának.