Gépinfo
Gépinfo

Precíz ültetés nagy teljesítmény mellett – JJBroch pneumatikus vetőgép

Precíz ültetés nagy teljesítmény mellett – JJBroch pneumatikus vetőgép

Alfa-Gép Kft.

Az Alfa-Gép Kft. a kertészeti gépek specialistája immáron 20 éve. Ezt a kínálatot 2011-ben a fokhagymatermesztésre kifejlesztett gépsorral bővítette. A magyar piacon már azóta bizonyított gépek a spanyol JJBROCH gépgyár termékei, amely több mint 40 országban van jelen kínálatával, a 1954-ben alapított vállalkozás tapasztalatával.

A JJBroch pneumatikus vetőgép igazi előnyét az jelenti, hogy nagy teljesítményre tervezett, precíz ültetés mellett.

A fokhagyma gerezdek nagyobbak és nehezebbek, mint más vetőmagok, pontos levegőrendszerrel és mechanikus elosztással működő vetőgépet igényel az ültetésük, így a spanyol JJBroch által kínált pneumatikus vetőgép ezt a legjobb kombinációt kínálja, akár 3-5 km/óra sebességnél is. A sorok száma 3, 4, 5, 6, 7, 8. A gép óránkénti teljesítménye a sorok számától függően 2,5 ha-6,5 ha (8 óra alatt).

Erős vázszerkezet, az igényes munkavégzést támogatja. Magasságban állítható csoroszlya, amely lehetővé teszi a fokhagymagerezdek földbe juttatását minimális talajátmozgatással, ezáltal biztosítja a vetőmag csírázási folyamatának megkezdését. Az ültetési mélység kontroll, a hátsó kerekek és az állítható csoroszlya paralelogrammával történő összekapcsolása és a meghajtó kerekek állíthatósága lehetővé teszi a nagyon pontos vetési mélységet néhány mm-től 15 cm-ig.

A magtartály vibrációja hidraulikusan állítható, amellyel a gerezdek felvétele könnyebb és így azok egyszerűen jutnak a meghajtó tárcsákhoz. A különböző méretű gerezdekhez különböző lyukátmérőjű tárcsák állnak rendelkezésre, amelyek cseréje minden segédeszköz nélkül elvégezhető.

A gép működés közben:

A factfish.com adatai szerint 2016-ban Magyarországon a közel 1000 ha-ról takarítottak be fokhagymát. A spanyol gépgyártó vállalat innovatív fokhagymatermesztési és feldolgozási műveletekre kifejlesztett gépeivel, így roppantókkal, osztályozókkal, mechanikus és pneumatikus vetőgépeke, kévézős és szárvágós betakarítókkal, hámozókkal biztosítja a minőségi munkavégzést, hatékony termelést.

Növeli a Kubota a nagy traktor üzletágát Észak-Amerikában

A Kubota Corporation egy egyedi megállapodást kötött az észak-amerikai Buhler Industries Inc.-el, a Versatile traktorok gyártójával, annak érdekében, hogy bővítse traktorainak palettáját.

Az Amazone az AmaTron 4 terminálért iF Design Award díjat kap 2019-ben

A különböző alkalmazások közötti váltás az alkalmazás forgó ikonjai segítségével nagyon kényelmes a húzó mozdulat révén.

Ugató drónok veszik át a juhászkutyák munkáját

Az ember nélküli légi járművek fejlesztése annyira felgyorsult az utóbbi években, hogy egyes új-zélandi állattenyésztők már őket alkalmazzák juhászkutyák helyett.

A jó minőségű szálastakarmányokhoz éles kések kellenek!

Az AQUA NON STOP COMFORT késélezőben a 2019-es évtől integrált LED-es belső világítás is található. Így a gép kezelője a köszörülés folyamatát mindig jól láthatja és felügyelheti.

Fókuszban a gyakorlatorientált növényvédelmi kutatás

Az atkáktól a gyapottok-bagolylepkén és tripszeken át a mozaik vírusig. Keszthelyen gyűlt össze a növényvédős szakma.

2018. február 6. 12:17

Nagyot drágult a sárgarépa és a petrezselyem - Zöldség- és gyümölcsárak a nagybani piacról

A hazai tisztított dió 3150 forint/kilogramm áron szerepelt a vizsgált heti kínálatban, a szelídgesztenyét az előző hetivel azonos áron kínálták (1000 forint/kilogramm).

2018. október 23. 11:42

Kezdődik a növényvédelmi szezon a szántókon, gyümölcsösökben

Kell még jó néhány nap, hogy bármiféle talajmunkát lehessen végezni a határban.

2018. március 23. 07:13

Kétszeresére nőtt a vöröshagyma ára, 3450 forint egy kilogramm dióbél - Zöldségpiaci jelentés

A hazai termesztésű kanadai/orange típusú sütőtök mellett a 45. héten a nagydobosi sütőtök is bekerült a felhozatalba 155 forint/kilogramm áron.

2018. november 16. 11:25