Szőlő-Bor

A magyar pezsgő fogyasztását népszerűsítik

MTI

A magyar pezsgő tudatos, mértékletes fogyasztását népszerűsíti a világhálón a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) - közölte a szervezet az MTI-vel hétfőn.

A Pezsegj szabadon című kampányt a HNT finanszírozza, és az Artvertising Group irányítja. Nagy Gergely kreatív igazgató a közlemény szerint a korlátozások enyhítésével indokolta az időzítést, mivel úgy véli, hogy a szabadság és a pezsgőzés összekötése sokakat megmozgathat.

A HNT elnöke szerint a pezsgő Magyarországon többnyire az örömteli pillanatokhoz kapcsolódik, így itt az alkalom a koccintásra. Légli Ottó hozzátette, hogy a népszerűsítést 26 pezsgőpincészet összefogása tette lehetővé.

A résztvevők a kampány honlapja szerint június 6-ig nyereményekért játszhatnak, miután regisztráltak a pezsegjszabadon.hu oldalon.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság, Villány is érintett

2025. július 3. 12:10

Megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége Villány térségében – a Nébih védekezésre figyelmeztet a szőlőkabóca ellen.

Ez a borászat felborította a szabályokat: ilyen még nem volt!

2025. június 16. 14:10

Egy kaliforniai pincészet történelmet írt: elsőként palackozta fajtaborként a Châteauneuf-du-Pape-ban engedélyezett szőlőfajtákat.

Alacsony alkoholtartalmú borok: új irány a borászatban

2025. május 22. 14:10

Az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes borok iránti kereslet növekszik, új technológiák és piaci stratégiák formálják a borászat jövőjét.

Borfogyasztás: ki iszik többet?

2025. május 16. 16:10

A globális borfogyasztás 2024-ben 1961 óta nem látott mélypontra süllyedt, de egyes országok továbbra is kiemelkednek a mennyiség és az egy főre jutó fogyasztás terén.

Az Etyek-Budai borvidék és talaja

2022. november 18. 08:36

Az Etyek-Budai borvidék klímája a magyarországi átlaghoz képest hűvösebb, az évi középhőmérséklet 9-10 Celsius-fok körül van. Az intenzív légmozgás ugyancsak hűti a nyári melegben felhevült szőlőnövényt, ezzel biztosítva a hosszabb tenyészidőszakot.

Magyar pezsgő a világ élvonalában!

2020. november 26. 14:02

Aranyéremmel ismerték el a somlóvásárhelyi Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgőjét a Champagne and Sparkling Wine World Championships (CSWWC), a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon, ahol minden eddiginél több nevezéssel, mintegy 30 ország részvételével szervezték meg a világ legrangosabb pezsgőversenyét a közelmúltban. A birtok további két pezsgője ezüstérmet is elnyert, közölték a szervezők.

Pozitív volt Magyarország bor-külkereskedelmi egyenlege - Borpiaci jelentés

2018. március 25. 09:57

Magyarország pezsgőexportja 40 százalékkal volt több 2017-ben az egy évvel korábbinál, az ebből származó bevétel pedig 11 százalékkal nőtt.

Gyümölcsös pezsgőkkel rukkolt elő a Varga Pincészet

2019. december 10. 14:43

A Varga Pincészet Friss Aranymetszés gyümölcsös pezsgő termékcsaládjával jelent meg az idei ünnepekre, amelynek mind a három tagja extra száraz.