Szőlő-Bor

A magyar pezsgő fogyasztását népszerűsítik

MTI

A magyar pezsgő tudatos, mértékletes fogyasztását népszerűsíti a világhálón a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) - közölte a szervezet az MTI-vel hétfőn.

A Pezsegj szabadon című kampányt a HNT finanszírozza, és az Artvertising Group irányítja. Nagy Gergely kreatív igazgató a közlemény szerint a korlátozások enyhítésével indokolta az időzítést, mivel úgy véli, hogy a szabadság és a pezsgőzés összekötése sokakat megmozgathat.

A HNT elnöke szerint a pezsgő Magyarországon többnyire az örömteli pillanatokhoz kapcsolódik, így itt az alkalom a koccintásra. Légli Ottó hozzátette, hogy a népszerűsítést 26 pezsgőpincészet összefogása tette lehetővé.

A résztvevők a kampány honlapja szerint június 6-ig nyereményekért játszhatnak, miután regisztráltak a pezsegjszabadon.hu oldalon.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A bor a rekordszintű balkáni hőség nyertese

2024. október 8. 12:10

A balkáni bortermelők szerint ritka nyertesei lehetnek ezeknek a folyamatoknak, mert a meleg időjárás miatt nőtt a szőlő cukortartalma.

Extrém klíma: már szüretelnek a Balaton-felvidéken

2024. szeptember 9. 11:10

A száraz nyári hónapok miatt a szőlő idén a szokásosnál jóval gyorsabban érett, így a betakarítást a tervezettnél három héttel hamarabb kellett elkezdeni.

Fordított tájkép alakult ki a Balaton-felvidéken – ezt most díjazták is

2024. szeptember 5. 13:10

Talán kevesek számára ismert az, hogy földtörténeti léptékben mérve nem is olyan régen hazánkban is aktív vulkánok működtek.

Hihetetlen, de a globális szőlőtermesztés felülmúlja a banánét, narancsét, almáét is

2024. augusztus 18. 08:10

A szőlőtermesztés több fejhosszal más gyümölcsök előtt jár: a világ ugyanis évente 72 millió tonna szőlőt termel.

Az Etyek-Budai borvidék múltja, jelene és lehetőségei

2020. március 30. 13:17

E havi lapszámunkban az Etyeki-Budai Borvidéket mutatjuk be. Megismerhetők a borvidék termőhelyi adottságai és a szőlőtermelés helyi tradíciója, valamint a borturizmus alapját jelentő vendégcsalogató rendezvények.

Szekszárdi, tolnai, tokaji és badacsonyi volt a legjobb bor

2018. március 9. 11:21

Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyre.

Kiváló minőségű pezsgőkből válogathatunk szilveszterre

2018. december 29. 07:31

A Nébih által tesztelt édes, fehér pezsgők élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzői minden esetben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.

Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely, ahol minden palack egyedi

2021. november 28. 05:36

A pezsgőműhelyben nem készülnek nagy tételek, sőt, nincs olyan palack, ami ne menne keresztül László kezén, amibe bele ne szagolt volna.