4℃ 2℃
december 14. Szilárda, Szilárd, János
Szőlő-Bor

Csúcstermékekkel jelenhet meg a villányi Bock Borászat

MTI

Prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében hajtott végre fejlesztéseket több mint másfél milliárd forint értékben a villányi Bock Borászat Kft. - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A társaság közleményében azt írták: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 650 millió forintos keretéből, hasonló mértékű hitel és 25 százalékos önerő felhasználásával megvalósult beruházás keretében felépült egy több mint 3700 négyzetméteres alapanyag-feldolgozó üzem.

A kommünikében Bock József tulajdonost idézve közölték: a létesítménnyel a cég szélesítheti eddigi termékkínálatát, emelni tudja borai minőségét, így új, akár az eddigieknél is magasabb presztízsű csúcstermékekkel jelenhet meg a hazai és a nemzetközi piacokon.

Mint írták, a fejlesztésnek köszönhetően képessé vált a társaság – az eddig gyártott kékszőlőmagból készült táplálkozás-kiegészítők után – szőlőlé és hidegen szárított gyümölcstermékek előállítására is, így bővül a cég a gyermekeket és az egészségtudatos fogyasztókat megcélzó portfóliója.

Kitértek rá: az új, modern termelőeszközök a szőlő alapanyag fogadásában, a szőlőfeldolgozás, erjesztés, borkezelés fázisában, a palackozás műveletében, valamint az egészségtudatos termékek bevezetése révén jelentős minőségi fejlődést eredményeznek a Bock Borászat Kft. számára.

A nyilvános cégadatok szerint a mintegy ötven munkavállalót foglalkoztató Bock Borászat Kft. tavaly majdnem 1,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el 139 millió forint nyereség mellett.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ismét indul a Mathiász pályázat – alkosson Ön is!

2025. november 4. 10:10

A Mathiász Nemzetközi Lovagrend ismét pályázatot hirdet: tíz borászati témában várják az alkotásokat a jövő szőlő- és borkultúrájáról.

Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: két új borvidéken is kimutatták

2025. október 7. 10:50

Újabb két borvidéket ért el a szőlő aranyszínű sárgaság: a hatóság fokozott felderítést és szigorú védekezést rendelt el.

Fenntartható szőlővédelem: ragadozó madarak bevetésen

2025. szeptember 27. 14:10

Madárháló helyett ragadozó madarak védik a prémium szőlőt Sussexben – a brit borászat úttörő megoldása fenntarthatósági mintát ad.

Fenntarthatóság a pohárban: miért tér vissza a piquette?

2025. szeptember 10. 16:10

A piquette könnyű, alacsony alkoholtartalmú ital, amely a bortermelés melléktermékéből készül. Fenntartható és egyre népszerűbb.

Mi rágja a szőlőhajtás csúcsát?

2020. május 27. 13:37

A szőlőm friss hajtásvégei úgy néznek ki, mintha megrágta volna valami, de nem sikerült még észrevennem a károsítót. Mi lehet ez, és hogyan védekezzek ellene?

Kevesebb a szőlő, több a gyepterület

2020. augusztus 9. 13:17

A megyei átlagárak alakulását az adott évben forgalomba kerülő földek ára határozza meg. A föld minőségétől és egyéb tényezőktől függően a megyék közötti és a megyéken belüli árkülönbségek jelentősek is lehetnek.

Arany termett a Mátraalján

2023. április 10. 07:34

„Késői szüretelésű nagy fehérborok jegyeit magán hordozza, de mindemellett friss, fickándozó, gyümölcsös.” Így jellemezte Maróti Attila a Zenit borát, amely aranyat hozott számára fehérbor kategóriában, a Syngenta borversenyén.

A szőlő termésének rothadása

2018. december 30. 04:36

A szőlőbogyó rothadásának különböző okait elemzi a szerző, valamint a rothadás elleni védekezési lehetőségekről számol be.