Szőlő-Bor

Csúcstermékekkel jelenhet meg a villányi Bock Borászat

MTI

Prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében hajtott végre fejlesztéseket több mint másfél milliárd forint értékben a villányi Bock Borászat Kft. - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A társaság közleményében azt írták: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 650 millió forintos keretéből, hasonló mértékű hitel és 25 százalékos önerő felhasználásával megvalósult beruházás keretében felépült egy több mint 3700 négyzetméteres alapanyag-feldolgozó üzem.

A kommünikében Bock József tulajdonost idézve közölték: a létesítménnyel a cég szélesítheti eddigi termékkínálatát, emelni tudja borai minőségét, így új, akár az eddigieknél is magasabb presztízsű csúcstermékekkel jelenhet meg a hazai és a nemzetközi piacokon.

Mint írták, a fejlesztésnek köszönhetően képessé vált a társaság – az eddig gyártott kékszőlőmagból készült táplálkozás-kiegészítők után – szőlőlé és hidegen szárított gyümölcstermékek előállítására is, így bővül a cég a gyermekeket és az egészségtudatos fogyasztókat megcélzó portfóliója.

Kitértek rá: az új, modern termelőeszközök a szőlő alapanyag fogadásában, a szőlőfeldolgozás, erjesztés, borkezelés fázisában, a palackozás műveletében, valamint az egészségtudatos termékek bevezetése révén jelentős minőségi fejlődést eredményeznek a Bock Borászat Kft. számára.

A nyilvános cégadatok szerint a mintegy ötven munkavállalót foglalkoztató Bock Borászat Kft. tavaly majdnem 1,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el 139 millió forint nyereség mellett.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Szőlőmoly ellen szárnyakkal – kutatás igazolja a hatékonyságot

2025. augusztus 14. 14:10

Magyar és olasz kutatók szerint a madarak és denevérek hatékony természetes védelmet nyújtanak a szőlőültetvényeknek, csökkentve a kártevők számát és a terméskiesést.

A szőlőtőkétől a pohárig – a szőlő útja

2025. augusztus 10. 16:10

A bor születése a szőlőben kezdődik. Bemutatjuk a szőlőtermesztés alapjait, a tőke igényeitől a szüret pillanatáig.

A világ legjobb Shiraz borai – ezeket érdemes megkóstolni!

2025. július 27. 13:10

A Decanter-verseny friss toplistáján ausztrál, francia és dél-afrikai különlegességek is helyet kaptak. Ezeket tényleg érdemes megkóstolni!

Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság, Villány is érintett

2025. július 3. 12:10

Megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége Villány térségében – a Nébih védekezésre figyelmeztet a szőlőkabóca ellen.

Megjelent a Nufarmer Magazin 32. száma!

2022. április 5. 10:37

Magazinunkban azokat a gyomirtó, gomba- és rovarölő termékeket, valamint technológiákat mutatjuk be, amelyek tavasszal hatékonyan használhatók a szántóföldi kultúrákban, szőlőben és gyümölcsösökben.

Az Etyek-Budai borvidék és talaja

2022. november 18. 08:36

Az Etyek-Budai borvidék klímája a magyarországi átlaghoz képest hűvösebb, az évi középhőmérséklet 9-10 Celsius-fok körül van. Az intenzív légmozgás ugyancsak hűti a nyári melegben felhevült szőlőnövényt, ezzel biztosítva a hosszabb tenyészidőszakot.

Adottságok és nehézségek a Pécsi borvidéken

2022. október 13. 06:34

A Pécsi borvidékről és egy ottani borászról igyekszem minél többet elmesélni.

A klimatikus körülmények a lisztharmat és a varasodás kórokozói számára is kedvezőek

2018. június 13. 04:30

A folyamatos rajzás alapján indokolt a 10-12 naponkénti rovarölő szeres permetezés a molykártétel elkerülése érdekében.