18℃ 15℃
április 18. Andrea, Ilma, Apolló, Aladár
Szőlő-Bor

Limitált pezsgőkülönlegességet mutattak be

Hungaria – Sajtóközlemény

Egy rendkívül limitált, kiskereskedelmi forgalomba nem kerülő pezsgőt mutatott be a Hungaria. A pezsgőkülönlegességből mindössze 12 000 palack készül, s csupán gasztronómiai helyszíneken lesz elérhető országszerte. Ez a kiadás a Hungaria 16. limitált változata a sorban, amelyet a Hungaria Launch Party keretében egy igen exkluzív helyszínen lepleztek le.

A Hungaria neve mára egyet jelent a stílussal és a könnyed eleganciával. A márka életében a limitált tételek pedig egyszerre jelentik az egyediséget és a folyamatos megújulás lehetőségét. Ám még a sorozat eddigi tagjai között is különleges helyet foglal el az idei, Hungaria Zöld veltelíni-Zenit Brut Limited Edition, ugyanis ez az első cuvée a sorban. A pezsgőkülönlegességből 12 000 palack készült, és kiskereskedelmi forgalomba nem kerül.

Melyik az a fajta, amely jolly jokerként párosítható szinte bármilyen pillanathoz, és a gasztronómia széles kínálatához egyaránt illik? A Zöld veltelíni férfias, karakteres savai, zöldalmás, füves jegyei egy brunchtól egy mesés süteményen át a legkülönfélébb ételnek páratlan párjai lehetnek. A népszerű fajtát gondosan kikísérletezett házasítási arányban hozzáadott Zenit bolondítja meg, s ad extra frissességet a maga illatos egres, virágos jegyeivel. Külön érték, hogy az Etyek-Budai borvidéken elterülő saját ültetvényünkről származó szőlőfajtákkal dolgoztunk

– vezet be a Hungaria Zöld veltelíni-Zenit Brut Limited Edition titkaiba Molnár Réka Kata, a Hungaria márkamenedzsere.

Az idei exkluzív pezsgőt a rendkívül impozáns Lónyay-Hatvany villában mutatta be a nagyközönségnek a Hungaria. A márkára jellemző könnyed eleganciának Oláh Zsigmond divattervező és PAF festőművész kortárs, összművészeti performansza adott hangsúlyt. A Thinwood Szemüvegszabóság pedig csak ebből az alkalomból egy új, Hungaria ihlette kollekciót mutatott be.

Magyarországon egyedülálló palackos erjesztésű és érlelésű technológiájának köszönhetően a Hungaria a legkülönbözőbb fogyasztási módok, alkalmak és helyszínek széles tárházát nyitja meg fogyasztói számára; felpezsdítve a napokat, és különböző társasági eseményeket, így válva a gasztronómia megkerülhetetlen markájává. A különleges egyedi palackos érlelési technológia, vagy más néven a Methode Transvasée számtalan kísérletre ad módot, a limitált tételeken keresztül szeretnénk ezeket a nagyközönségnek bemutatni.  A márka neve mára egyet jelent a stílussal és a könnyed eleganciával. A kortárs divattal, designnal, művészettel szorosan összekapcsolódó márkát és az általa képviselt értékrendet hangsúlyozza a Hungaria Launch Party is

– emelte ki Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A francia vörösbor hanyatlása

2025. január 9. 15:10

A francia vörösbor hosszú ideje ikonikus része az ország kultúrájának, ám az iparág az utóbbi évtizedekben súlyos válsággal szembesült.

A bor a rekordszintű balkáni hőség nyertese

2024. október 8. 12:10

A balkáni bortermelők szerint ritka nyertesei lehetnek ezeknek a folyamatoknak, mert a meleg időjárás miatt nőtt a szőlő cukortartalma.

Extrém klíma: már szüretelnek a Balaton-felvidéken

2024. szeptember 9. 11:10

A száraz nyári hónapok miatt a szőlő idén a szokásosnál jóval gyorsabban érett, így a betakarítást a tervezettnél három héttel hamarabb kellett elkezdeni.

Fordított tájkép alakult ki a Balaton-felvidéken – ezt most díjazták is

2024. szeptember 5. 13:10

Talán kevesek számára ismert az, hogy földtörténeti léptékben mérve nem is olyan régen hazánkban is aktív vulkánok működtek.

Gyümölcsös pezsgőkkel rukkolt elő a Varga Pincészet

2019. december 10. 14:43

A Varga Pincészet Friss Aranymetszés gyümölcsös pezsgő termékcsaládjával jelent meg az idei ünnepekre, amelynek mind a három tagja extra száraz.

Világbajnok a Kreinbacher pezsgője

2018. november 20. 03:37

A somlói borászat Prestige Brut 2013 Magnum tétele elnyerte a legjobb brut, nem hagyományos szőlőfajtából készült pezsgőnek járó vb trófeát.

Kiváló minőségű pezsgőkből válogathatunk szilveszterre

2018. december 29. 07:31

A Nébih által tesztelt édes, fehér pezsgők élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzői minden esetben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.

Az Etyek-Budai borvidék és talaja

2022. november 18. 08:36

Az Etyek-Budai borvidék klímája a magyarországi átlaghoz képest hűvösebb, az évi középhőmérséklet 9-10 Celsius-fok körül van. Az intenzív légmozgás ugyancsak hűti a nyári melegben felhevült szőlőnövényt, ezzel biztosítva a hosszabb tenyészidőszakot.