Terményárak
Terményárak

Egyhetes csúcsra drágult a kukorica jegyzésára

Egyhetes csúcsra drágult a kukorica jegyzésára

Agrofórum Online

A vékánkénti 362 dollárcentes árfolyam fölött is kötöttek az árupiacon a kukoricával. Ez egyhetes csúcsot jelent, a kurzus már korrigál a 360 dollárcentes szint közelébe.

A befektetőket az Egyesült Államokban a várttól esetleg elmaradó teremékmennyiséggel kapcsolatos hírek befolyásolták az üzletkötésekben. A korrekció után 0,5 százalékos mínuszt mutat a kurzus, ami azonban 4,2 százalékkal emelkedett az elmúlt egy héten. Az elmúlt egy havi árváltozás azonban még ezzel a plusszal együtt is 6,5 százalékos zuhanást mutat. A kukorica ára amúgy 462 cent felett járt még június közepén, utána 415-ig csökkent a kurzus, azonban július közepén magára talált, és 457 dollárcentig lőtt ki. Utána viszont csak kisebb megállók voltak a szinte folyamatos zuhanásban egészen augusztus közepéig. Azóta a 350-370-es sávban oldalaz a jegyzés.

A legutóbbi adatok szerint az Egyesült Államok kukoricatermésének 55 százaléka volt jó vagy kiválló állapotban – számolt be a CNBC. Múlt héten ez az adat még 58 százalékon állt és erre a hétre is ezt várták az elemzők.

Drágult a kukorica és a búza

2019. szeptember 20. 16:01

A vártnál nagyobb Egyesült Államokbeli heti kukorica-export adat hatására felfelé mozdult a termék jegyzésára az árupiacokon.

A szója ára csökkent, de a búza és a kukorica drágult

2019. szeptember 19. 08:47

A kínai szójavásárlásokkal kapcsolatos hírek is alátámasztották a csökkenő trendet.

Nem a spekuláció miatt alacsony a kukorica ára

2019. szeptember 18. 12:20

Szeptember második hete jobb hangulatban telt, az árak csökkenése az európai piacokon megállt és némi hezitálás után követte az amerikai árak emelkedő trendjét.

A kukorica gyomirtás aktuális kérdései

2018. október 15. 18:47

A kukorica gyommentesen tartására közel 140 készítmény, illetve számos kombináció áll rendelkezésre, mely arra enged következtetni, hogy a kukorica gyomirtása megoldott, viszonylag egyszerű feladat. Vagy mégsem?

Elkezdődött a pollenszezon előtti visszaszámlálás

2019. június 15. 11:37

A meteorológiai előrejelzések a június elkövetkező dekádjára továbbra is meleg, de ugyanakkor záporokkal tarkított időjárást prognosztizálnak, ami a parlagfű növekedése szempontjából ideális.

Zeal, a kukorica élettani aktivátora

2019. április 9. 05:30

Új taggal bővül idén az algaalapú biostimulátoraink családja.

Agrometeorológia: országos áztató eső nem valószínű – terméskiesés lehet a következmény

2018. május 22. 14:00

Péntekig meleg, záporos, zivataros időre számíthatunk, ugyanis délies áramlással viszonylag nedves, labilis rétegződésű léghullámok érkeznek fölénk, de országos áztató eső nem valószínű.