2020-ban Mexikó, Hollandia, és Spanyolország voltak a vezető paradicsom-exportőrök.
Mexikó paradicsom-kivitele 2,61 milliárd dollár volt, mely sort Hollandia követi, 1,915 milliárddal. A dobogó harmadik fokára pedig Spanyolország került, 1,070 milliárdos forgalommal. Mexikó szinte kizárólag az Egyesült Államokba exportál. Hollandia Németországot és az Egyesült Királyságot célozza, míg Spanyolország mindenek előtt Németországba, az Egyesült Királyságba és Franciaországba szállít.
A top 10 paradicsomexportáló ország 2020-ban az említettek mellett Marokkó (770 millió), Kanada (460 millió), Franciaország (440 millió), Belgium (330 millió), az Egyesült Államok (310 millió), Törökország (310 millió) és Kína (270 millió) volt.
Tágabb perspektívából nézve a világ élelmiszer-exportjának monetáris értéke, nominális értelemben 3,6-szorosára nőtt 2000 és 2018 között, a 2000. évi mintegy 380 milliárd dollárról 2018-ra valamivel 1,4 ezer milliárd dollárra nőtt. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint az összes élelmiszer-ipari termékcsoportban erőteljes növekedés tapasztalható. A gyümölcsök és zöldségek az élelmiszer-export teljes értékének 23% -át tették ki 2018-ban.