Zöldség-Gyümölcs

Mesterséges intelligencia ellenőrzi a bogyós gyümölcsök és a csonthéjasok minőségét

Agrofórum Online

A holland Gearbox forradalmian új GearStation munkaállomása már bogyós gyümölcsök és csonthéjasok minőségellenőrzésével is foglalkozik, a bevizsgált termékek palettája pedig folyamatosan bővül.

A holland Gearbox cég intelligens munkaállomása, a GearStation már kiértékeli a paradicsomot, az uborkát, a paprikát, a szőlőt és a vágott virágokat, például a rózsákat, gerberákat, krizantémokat, liliomokat és tulipánokat.

A program a bogyós és csonthéjas gyümölcsök 100%-os minőség-ellenőrzésével bővült – ide tartozik az eper, az áfonya, a szeder, a málna, az őszibarack és az avokádó. A GearStation ettől kezdve a csomagolt zöldségek, gyümölcsök és virágok egyre szélesebb skáláját tudja megvizsgálni, legyen szó akár tasakokról, tálcákról, dobozokról, ládákról vagy nagyobb rekeszekről.

Hogyan működik a GearStation?

A GearStation a legmodernebb kamera-technológiák és mesterséges intelligencia algoritmusok segítségével 100%-os minőség-ellenőrzést biztosít. Ez megakadályozza azt, hogy a hibás termékek a betakarítás és feldolgozás után eljussanak a vásárlókhoz.

A GearStation a meglévő feldolgozósorok közé építhető. Az ügyfél meghatározza a vizsgálat minőségi standardját a felhasználóbarát felületen keresztül, ahol minden egyes minőségi paramétert külön-külön állíthat be. A jelentésekben könnyen megtalálhatja az egyes ellenőrzött termékek minőségét, a műszerek pedig mindenről naprakész betekintést nyújtanak.

(Fotó: elizadean/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Paradicsompüré kényszermunkával? Kínai lehet az olasz paradicsom

2024. december 15. 14:10

A ZDF és a BBC televíziók kutatása szerint kényszermunkával készülhet Kínában a paradicsompüré, nem Olaszországból származik.

Hogyan védjük meg a szabadföldi növényeket a fagytól?

2024. december 8. 10:10

Az éjszakai fagy nagy mértékben képes károsítani a növényeket. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nagyobb pusztítást végezhet.

Üvegházakra felvitt bevonat növelheti a termelés hatékonyságát

2024. november 30. 16:10

Az üvegházakat vonnák be azzal a rejtélyes bevonattal, amely az UV-fényt vörössé alakítja, amely jobban elősegíti a növények fejlődését.

Hihetetlen, a görögök most kezdik a szamóca betakarítását

2024. november 27. 14:40

A görög szamócatermesztők helyzete továbbra sem fenékig tejfel: a legnagyobb gondot – ahogy az előző években is – a munkaerő jelenti.

Földbe süllyesztett üvegház - a walipini hazai sikere

2019. február 27. 04:39

A walipini nem más, mint egy speciális üvegház. Ennek a földbe süllyesztett üvegháznak a lényege, hogy egyesíti a passzív napenergia felhasználását és a föld hőtartóképességét.

Hipermarket kontra termelői piac: így vásárolnak zöldséget a magyarok

2021. október 27. 12:50

A magyarok többsége hetente 2-3 alkalommal fogyaszt zöldséget vagy gyümölcsöt, naponta mindössze 10-ből 2 embernél kerülnek ezek a tányérra. A megvásárolt zöldségek toplistáját még mindig a klasszikusok, a tévépaprika és a fürtös paradicsom vezetik, de a fiatalok egyre inkább az édesebb verziókat keresik – derül ki az ötszáz termelőt tömörítő DélKerTÉSZ kutatásából.

A permetező gazda is egészséges élelmiszert enne

2020. február 28. 09:31

A jelenleg megtermelt élelmiszerek 40%-a is kárba veszne növényvédő szerek nélkül a károsítók és kórokozók miatt.

Gyümölcsfeldolgozó és sűrítmény-gyártó üzem épül a szabolcsi Tornyospálcán

2018. március 29. 16:47

Már az első termelési évben az üzem 60-80 ezer tonna alma és 3 ezer tonna meggy feldolgozásra lesz képes.