6℃ 4℃
december 12. Gabriella, Johanna, Franciska
Zöldség-Gyümölcs

Mesterséges intelligencia ellenőrzi a bogyós gyümölcsök és a csonthéjasok minőségét

Agrofórum Online

A holland Gearbox forradalmian új GearStation munkaállomása már bogyós gyümölcsök és csonthéjasok minőségellenőrzésével is foglalkozik, a bevizsgált termékek palettája pedig folyamatosan bővül.

A holland Gearbox cég intelligens munkaállomása, a GearStation már kiértékeli a paradicsomot, az uborkát, a paprikát, a szőlőt és a vágott virágokat, például a rózsákat, gerberákat, krizantémokat, liliomokat és tulipánokat.

A program a bogyós és csonthéjas gyümölcsök 100%-os minőség-ellenőrzésével bővült – ide tartozik az eper, az áfonya, a szeder, a málna, az őszibarack és az avokádó. A GearStation ettől kezdve a csomagolt zöldségek, gyümölcsök és virágok egyre szélesebb skáláját tudja megvizsgálni, legyen szó akár tasakokról, tálcákról, dobozokról, ládákról vagy nagyobb rekeszekről.

Hogyan működik a GearStation?

A GearStation a legmodernebb kamera-technológiák és mesterséges intelligencia algoritmusok segítségével 100%-os minőség-ellenőrzést biztosít. Ez megakadályozza azt, hogy a hibás termékek a betakarítás és feldolgozás után eljussanak a vásárlókhoz.

A GearStation a meglévő feldolgozósorok közé építhető. Az ügyfél meghatározza a vizsgálat minőségi standardját a felhasználóbarát felületen keresztül, ahol minden egyes minőségi paramétert külön-külön állíthat be. A jelentésekben könnyen megtalálhatja az egyes ellenőrzött termékek minőségét, a műszerek pedig mindenről naprakész betekintést nyújtanak.

(Fotó: elizadean/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Reggeli uborkás víz? Meglepő, milyen változást hoz

2025. december 11. 08:10

Egy egyszerű ital, amelyre milliók esküsznek. Kiderült, miért issza egyre több ember az uborkás vizet. A hatás meglepőbb, mint gondolnánk.

Nem akármi termett egy váratlan termőhelyen, az íze is fantasztikus

2025. december 10. 09:10

Újabbnál újabb növényi kultúrákat kell megszoknunk szokatlan helyeken, a mediterrán térség flórája lassan az egész kontinensen elterjed.

Ezért nem mindegy, milyen aszalt gyümölcsöt eszünk

2025. december 9. 11:10

Az aszalt gyümölcs koncentrált tápanyag és cukor egyszerre. Egészséges lehet, de csak akkor, ha tényleg tudatosan választjuk és fogyasztjuk.

Merész vállalkozásba fogtak a spanyolok, de bejött, és tarolnak a piacon

2025. december 7. 16:10

Miközben mi lassan elkezdjük a „nemszeretem” téli időszakot, a spanyol szamócatermesztők érdekes, bár kissé kockázatos vállalkozásba fogtak.

Metszés tavasztól télig III. rész – mit metsszünk nyáron?

2019. július 26. 05:36

Nyáron sem pihenhet egy növényfajokban gazdag kertet karbantartó metszőolló. Dísz- és haszonnövényeink közül is sokakat kell kezelésbe vennünk az év legmelegebb hónapjaiban. Mire figyeljünk a nyári metszési munkálatoknál? Mely növényeket kell felvennünk a nyári listára?

Tíz százalékkal csökkent az alma ára

2020. október 16. 06:17

Összességében az élelmiszerek ára átlagosan 7,3 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben és 0,4 százalékkal mérséklődött az elmúlt hónapban.

Roncsolásmentes gyümölcsminőség-vizsgálat

2022. július 18. 14:42

A gyümölcs vizuális tulajdonságai vajmi keveset árulnak el annak ízéről.

Megjelent a Nufarm 2021. évi termékkatalógusa

2021. január 15. 16:21

Letölthető a Nufarm növényvédelmi megoldások 2021, amelyből részletesen tájékozódhat cégünk termékpalettájáról, és az egyes növényvédő szerek pontos használati útmutatóját is megismerheti.