Zöldség-Gyümölcs

Mesterséges intelligencia ellenőrzi a bogyós gyümölcsök és a csonthéjasok minőségét

Agrofórum Online

A holland Gearbox forradalmian új GearStation munkaállomása már bogyós gyümölcsök és csonthéjasok minőségellenőrzésével is foglalkozik, a bevizsgált termékek palettája pedig folyamatosan bővül.

A holland Gearbox cég intelligens munkaállomása, a GearStation már kiértékeli a paradicsomot, az uborkát, a paprikát, a szőlőt és a vágott virágokat, például a rózsákat, gerberákat, krizantémokat, liliomokat és tulipánokat.

A program a bogyós és csonthéjas gyümölcsök 100%-os minőség-ellenőrzésével bővült – ide tartozik az eper, az áfonya, a szeder, a málna, az őszibarack és az avokádó. A GearStation ettől kezdve a csomagolt zöldségek, gyümölcsök és virágok egyre szélesebb skáláját tudja megvizsgálni, legyen szó akár tasakokról, tálcákról, dobozokról, ládákról vagy nagyobb rekeszekről.

Hogyan működik a GearStation?

A GearStation a legmodernebb kamera-technológiák és mesterséges intelligencia algoritmusok segítségével 100%-os minőség-ellenőrzést biztosít. Ez megakadályozza azt, hogy a hibás termékek a betakarítás és feldolgozás után eljussanak a vásárlókhoz.

A GearStation a meglévő feldolgozósorok közé építhető. Az ügyfél meghatározza a vizsgálat minőségi standardját a felhasználóbarát felületen keresztül, ahol minden egyes minőségi paramétert külön-külön állíthat be. A jelentésekben könnyen megtalálhatja az egyes ellenőrzött termékek minőségét, a műszerek pedig mindenről naprakész betekintést nyújtanak.

(Fotó: elizadean/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bevállalja? Biztostű a paradicsom gyorsabb éréséért

2025. szeptember 13. 13:10

A „biztostűs” érlelés sokakat izgat – de mit mond a tudomány az etilénről, a sebzésről és a fertőzésveszélyről?

DélKerTÉSZ: Új életet kaphatnak a „tökéletlen” zöldségek

2025. szeptember 12. 12:10

Szentesen a küllemhibás paprika-paradicsom sem vész kárba: a DélKerTÉSZ fermentálással, savanyítással teszi piacképessé.

Kökény gyűjtése: miért várjuk meg a fagyokat?

2025. szeptember 11. 14:10

Miért kell a kökénynél megvárni az első hideget? A válasz a gyümölcs biológiájában és a hagyományos feldolgozásban rejlik.

Almahéj: mossuk, hámozzuk vagy együk meg bátran?

2025. szeptember 9. 16:10

Az alma héja értékes tápanyagokat tartalmaz, de a növényvédőszer-maradványok miatt sokan tartanak tőle. Megnéztük, mit mondanak a kutatások.

Okoz károkat a fülbemászó a kertben?

2023. augusztus 12. 12:23

Idén rengetek fülbemászó van a kertben, kell ellene permetezni? Okoz egyáltalán károkat a fülbemászó a kertben?

Vannak olyan almafajták, melyeket kevesebbszer kell permetezni?

2023. december 3. 10:10

Szeretnék tájékozódni arról, hogy vannak-e olyan almafajták, melyeket kevesebbszer kell permetezni? Ha vannak, akkor melyek ezek?

Gyümölcsfeldolgozó és sűrítmény-gyártó üzem épül a szabolcsi Tornyospálcán

2018. március 29. 16:47

Már az első termelési évben az üzem 60-80 ezer tonna alma és 3 ezer tonna meggy feldolgozásra lesz képes.

Costa Rica ananász-nagyhatalom lett

2021. február 5. 04:46

A világon a legtöbb ananászt Costa Ricában, a Fülöp-szigeteken és Brazíliában takarították be.