Zöldség-Gyümölcs

Szakmai nap a hajtatott paradicsomágazatot érintő legfontosabb kérdésekkel

Agrofórum Online

Szakmai napot rendeznek 2023. június 2-án Mórahalmon. A Magyar Paradicsom Napján a hajtatott paradicsomágazatot érintő legfontosabb kérdésekről értekezhetnek a résztvevők.

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által szervezett Magyar Paradicsom Napja rendezvényen négy szekción keresztül fogják feldolgozni hazai és külföldi előadókkal a hajtatott paradicsomágazatot érintő legfontosabb kérdéseket, úgy, mint a növényegészségügy, technológiai innovációk, energiaügy, beruházás és innovációk.

A szakmai nap tartalmát tovább fogja növelni háttéripari vállalatok és inputszolgáltatók kiállítói részvétele is, akiktől megismerhetőek lesznek a legújabb termékek, vetőmagok és termesztési megoldások.

A részletes programról, előadókról bővebben ITT olvashat.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ha sokat vettünk karácsonyra, nem kell kidobni – így menthető meg a kelbimbó

2025. december 26. 07:10

Karácsony után maradt kelbimbó? A fagyasztás segít megőrizni az ízt és a vitaminokat akár egy évig.

A magaságyással egy dolgot mindenképpen meg kell tenni télen, szánjuk rá az időt

2025. december 25. 09:10

A legtöbben magukra hagyják télen a magaságyást, pedig ezzel a talajéletnek igen sokat árthatnak, és a következő szezonban szinte borítékolható a gyengébb termés.

Fermentálás otthon: egészséges savanyúság lilakáposztából

2025. december 20. 07:10

A lilakáposzta fermentálása egyszerű, természetes eljárás, amely javítja a beltartalmat és hónapokra biztosítja az eltarthatóságot.

Reggeli uborkás víz? Meglepő, milyen változást hoz

2025. december 11. 08:10

Egy egyszerű ital, amelyre milliók esküsznek. Kiderült, miért issza egyre több ember az uborkás vizet. A hatás meglepőbb, mint gondolnánk.

Paradicsom a tányéron: ízek színek szerint

2025. július 10. 13:10

A paradicsom nem csak piros lehet! A különböző színű fajták nemcsak látványban térnek el, hanem ízben, beltartalomban és felhasználásban is.

A HREZ (magas ellenálló-képességű) paradicsomok egészségesek maradnak

2023. október 5. 13:40

A HREZ (az Enza Zaden cég magas ellenálló képességű növényeinek) bevezetése azokat a termesztőket hivatott támogatni, akiknek az elmúlt években a ToBRFV-vel kellett megküzdeniük.

Fűtetlen és enyhén fűtött fóliák hasznosítása, XIV. – Paradicsom hajtatása, IV. rész

2024. március 21. 11:10

A fűtés nélküli fóliasátrakban a klíma szabályozására (fényviszonyok, hőmérséklet, levegő összetétel, páratartalom) az üvegházakhoz képest kevés lehetősége van a kertésznek.

UV kezelés a paradicsom barna termésráncosodás vírus ellen

2021. május 22. 10:22

A kísérlet során nagy mennyiségű vírust tartalmazó növényi nedvvel dúsított drénvizet kezeltek UV fény segítségével. A kutatók öt különböző sugárterhelési szintet használtak.