Termőföldtől az asztalig
Termőföldtől az asztalig

Mandulás pisztráng

Mandulás pisztráng

Agrofórum Online

Kicsit citromos, kicsit fokhagymás pisztráng ropogós mandulával a tetején – egyszerűen mennyei.

Nevezhetjük mandulás pisztrángnak is, de fogalmazhatok úgy is szupertrendi módon, hogy „a legjobb dolog, ami a pisztránggal történhet a konyhában”. Mert szerintem ez az.

Én egy étteremben kóstoltam először, és már ott annyira ízlett, hogy akárhányszor visszatértünk oda, mindig ugyanezt rendeltem. Amikor aztán bezárt az étterem, kipróbáltam otthon is, és lám-lám, nem is volt túl bonyolult az elkészítése. Ha sikerül jó minőségű halat szerezni, akkor nem lehet elhibázni a receptet, egy kis salátával, vagy krumplival szuper ebéd lesz belőle.

Hozzávalók:

  • 2 db tisztított, konyhakész pisztráng
    2 db citrom
    4 gerezd fokhagyma
    8 dkg vaj
    só, bors
    5-10 dkg szeletelt mandula
    1 dl fehérbor
    kevés étolaj

A citromot felkarikázzuk, a vajat és a fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk. A pisztrángokat megmossuk, leszárítgatjuk, majd kívül és belül is sózzuk-borsozzuk. Néhány szelet citromot félreteszünk a tálaláshoz, a többit a vaj és fokhagyma szeletekkel együtt a pisztrángok belsejébe tesszük.

Olajjal kikent sütőtálba / tepsibe fektetjük a pisztrángokat, majd meglocsoljuk kevés olajjal és ráöntjük a fehérbort is.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kb. 20 percig sütjük a pisztrángokat.

Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, és ha kész, ezzel szórjuk meg a halakat tálaláskor.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2020. november 30. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Mákos guba, a megunhatatlan

2018. december 21. 04:47

Karácsony mákos guba nélkül? Nem-nem, az teljesen kizárt.

Csörögefánk

2018. február 16. 08:07

Az idei év felfedezése számomra a csörögefánk. Az első kísérlet óta már nem is tudom, hányszor készült, de egyértelmű favorit lett.

Töltött dagadó

2018. február 9. 12:36

A mi családunkban ez A töltött hús, így, ebben a formában, ezzel a töltelékkel.

Már megjelent az áprilisi Agrofórum!

2019. április 15. 17:04

Vajon mi áll a hazai burgonya termőterület drasztikus csökkenésének hátterében, melyek az ágazat fejlesztési lehetőségei, fellendülhet-e ismét a burgonyatermesztésünk?