23℃ 14℃
július 11. Nóra, Lili, Nelli, Benedek
Életmód, gasztronómia

Pontyleves

Agrofórum Online

Halászlevet mi általában csak nyáron eszünk, nálunk nem része a karácsonyi menünek, így ilyenkor, február-március környékén már kezd kialakulni a hiányérzet.

A bográcsot persze nem vesszük elő, de azért egy ilyen B-tervünk mindig van ezekre a halászlé-ínséges időkre. Tapasztalatból mondom, egész jól ki lehet bírni ezzel a pontylevessel nyárig.

Hozzávalók:

  • 4 szelet ponty
    1 evőkanál citromlé
    kevés zsír vagy olaj
    1 fej vöröshagyma
    1 db burgonya
    1 db paradicsom
    10 dkg paradicsompüré
    1 hegyes zöldpaprika
    só, pirospaprika

A pontyszeleteket besózzuk, és citromlével meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát meghámozás után lereszeljük, a paradicsomot apró kockákra vágjuk, a paprikát felkarikázzuk. Megdinszteljük kevés olajon a hagymát, szórunk rá egy kis pirospaprikát, és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a burgonyát, a paradicsomot, és a paprika felét, és a besózott halszeleteket. Ha újra felforrt, onnantól kezdve még 10 percig főzzük, ízlés szerint sóval, egy kis cukorral ízesítjük. A maradék paprikát rászórjuk, és friss kenyérrel tálaljuk.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

5 ok, amiért a levendula nélkülözhetetlen otthon

2025. július 3. 16:10

A levendula nem csak illatos virág: nyugtat, szépít, fűszerez, és molyűzőként is működik – valódi kincs a háztartásban és a kertben is.

Diéta alatt is lehet gyümölcsöt enni – mutatjuk, hogyan

2025. június 30. 16:10

Nem minden gyümölcs emeli meg hirtelen a vércukorszintet – mutatjuk, melyeket és hogyan fogyassza IR vagy diéta mellett is biztonsággal!

A borsmenta, ami megmenti a nyári kánikulától

2025. június 29. 14:10

A borsmenta hűsít, frissít és gyógyít: mutatjuk, hogyan használja italban, borogatásként, vagy akár aromaterápiában a nyári hónapokban!

Ezért issza egyre több ember a kecsketejet!

2025. június 25. 11:10

Egyre több tejtermék készül kecsketej alapanyagból – nem véletlenül: tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető és sokoldalú.

„Az Agrofórumnak komoly hatása van a gazdálkodásunk irányára” - Nyereményjáték 2019 - II. rész

2020. február 4. 17:27

Növénytermesztők vagyunk, és az Agrofórumban foglalkoznak leginkább mélyrehatóan azokkal a témákkal, amelyek minket érintenek. A lapnak komoly hatása van a gazdálkodásunk irányára.

Előfizetői nyereményjáték: ismét átadtunk egy különdíjat

2019. március 8. 07:46

2018-as előfizetői nyereményjátékunk 1. különdíja 100 liter YieldON szántóföldre specializált biostimulátor volt a Malagrow jóvoltából, amelyet nemrég adtunk át Gulácson nyertesünknek, Vass Albertnek.

Borkrémleves

2018. december 19. 03:47

Mi mással is indíthatnánk a karácsonyi menüt, mint egy jó levessel? Márpedig ha karácsony és leves egy mondatba kerül, akkor az egyik első dolog, ami eszembe jut, az a borkrémleves.

Lesz mit olvasni! – megjelent az Agrofórum legfrissebb száma

2023. október 15. 17:10

Elkészült az Agrofórum újság 2023. októberi (10.) száma, hamarosan kezükbe is vehetik Kedves Olvasóink. 34 éve készítjük rendületlen lelkesedéssel a lapot, de még mindig van bennünk egy kis izgalom az aktuális szám megjelenésél.