Életmód, gasztronómia

Pontyleves

Agrofórum Online

Halászlevet mi általában csak nyáron eszünk, nálunk nem része a karácsonyi menünek, így ilyenkor, február-március környékén már kezd kialakulni a hiányérzet.

A bográcsot persze nem vesszük elő, de azért egy ilyen B-tervünk mindig van ezekre a halászlé-ínséges időkre. Tapasztalatból mondom, egész jól ki lehet bírni ezzel a pontylevessel nyárig.

Hozzávalók:

  • 4 szelet ponty
    1 evőkanál citromlé
    kevés zsír vagy olaj
    1 fej vöröshagyma
    1 db burgonya
    1 db paradicsom
    10 dkg paradicsompüré
    1 hegyes zöldpaprika
    só, pirospaprika

A pontyszeleteket besózzuk, és citromlével meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát meghámozás után lereszeljük, a paradicsomot apró kockákra vágjuk, a paprikát felkarikázzuk. Megdinszteljük kevés olajon a hagymát, szórunk rá egy kis pirospaprikát, és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a burgonyát, a paradicsomot, és a paprika felét, és a besózott halszeleteket. Ha újra felforrt, onnantól kezdve még 10 percig főzzük, ízlés szerint sóval, egy kis cukorral ízesítjük. A maradék paprikát rászórjuk, és friss kenyérrel tálaljuk.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az állati zsíroktól nem kell félni? Ezt mondják a kutatók

2025. szeptember 15. 14:10

Az állati zsírok évtizedekig száműzöttek voltak az egészséges táplálkozásból. Ma azonban újra terítéken vannak – szó szerint is.

4 zseniális nyers cukkini recept pillanatok alatt

2025. szeptember 11. 11:10

Egészséges nassolás és könnyű saláták – mutatjuk, hogyan készíthet nyers cukkiniből gyors, ízletes fogásokat.

A csipkebogyó így őrzi meg erejét: szüret és feldolgozás szabályai

2025. szeptember 6. 14:10

A csipkebogyó gazdag C-vitamin-tartalma miatt értékes gyógynövény. A megfelelő időben szedve és feldolgozva egész télen kincset ér.

Házias ízek, illatok, hagyományok – ilyen a Nyitott Porták varázsa

2025. szeptember 1. 08:10

Egy nap alatt bejárni Szatmár-Bereget? A Nyitott Porták rendezvényen szarvasmarhától a kötött tésztáig, lekvárfőzéstől a házi süteményekig mindent átéltem.

Megjelent: Védekezés hazánk jelentős szántóföldi kártevői ellen

2020. szeptember 22. 10:20

Jelen kiadvány létrejöttének hátterében az Agrofórum Kiadó Kft. szerkesztőbizottságának és az ADAMA Hungary Zrt. munkatársainak azon törekvése húzódik meg, melynek fő céljai a fontosabb kártevőkkel kapcsolatos aktuális védekezési információk egységes megjelenítése és azok termelőkhöz történő eljuttatása.

Az Agrofórum előfizetői nyereményjáték 2018 nyertesei

2018. október 19. 09:05

Közjegyző jelenlétében kisorsoltuk az idei előfizetői nyereményjáték nyerteseit.

Burgonyakrémleves és kolbászchips

2018. január 5. 13:07

Télen sokszor az is elég, ha van egy kis forró leves otthon, és már kész is a vacsora.

Borkrémleves

2018. december 19. 03:47

Mi mással is indíthatnánk a karácsonyi menüt, mint egy jó levessel? Márpedig ha karácsony és leves egy mondatba kerül, akkor az egyik első dolog, ami eszembe jut, az a borkrémleves.