Életmód, gasztronómia

Pontyleves

Agrofórum Online

Halászlevet mi általában csak nyáron eszünk, nálunk nem része a karácsonyi menünek, így ilyenkor, február-március környékén már kezd kialakulni a hiányérzet.

A bográcsot persze nem vesszük elő, de azért egy ilyen B-tervünk mindig van ezekre a halászlé-ínséges időkre. Tapasztalatból mondom, egész jól ki lehet bírni ezzel a pontylevessel nyárig.

Hozzávalók:

  • 4 szelet ponty
    1 evőkanál citromlé
    kevés zsír vagy olaj
    1 fej vöröshagyma
    1 db burgonya
    1 db paradicsom
    10 dkg paradicsompüré
    1 hegyes zöldpaprika
    só, pirospaprika

A pontyszeleteket besózzuk, és citromlével meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát meghámozás után lereszeljük, a paradicsomot apró kockákra vágjuk, a paprikát felkarikázzuk. Megdinszteljük kevés olajon a hagymát, szórunk rá egy kis pirospaprikát, és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a burgonyát, a paradicsomot, és a paprika felét, és a besózott halszeleteket. Ha újra felforrt, onnantól kezdve még 10 percig főzzük, ízlés szerint sóval, egy kis cukorral ízesítjük. A maradék paprikát rászórjuk, és friss kenyérrel tálaljuk.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztően finom és egészséges – a makk-kávé visszatért!

2025. november 14. 14:10

Nemcsak egészséges, hanem lélekmelengető is: a makk-kávé a természet legújabb ajándéka a tudatos kávézóknak.

A méz, ami nem is virágból készül

2025. november 10. 16:10

Nem virágból származik, mégis az egyik legerősebb gyógyító méz: az erdei mézharmat tele van ásványi anyaggal és természetes antibiotikummal.

Lefagyaszthatjuk a kenyeret vagy sem? A válasz mindenkit meg fog lepni

2025. november 9. 11:10

A hűtőbe, fagyasztóba téve hosszabb időn keresztül megőrizhetjük ételeink minőségét. De vajon érdemes a kenyerekkel és más pékárukkal is így bánni?

Három módszer: így készül a tökéletes házi birsalmalé

2025. november 8. 14:10

Illatos, aranyló és egészséges – a házi birsalmalé a legjobb őszi ital, amit bárki könnyen elkészíthet otthon.

Húzzon haza!

2019. január 28. 08:42

Fizessen elő vagy váltsa meglévő nyomtatott, illetve digitális éves előfizetését 2019. január 23. és 2019. október 31. között kombinált előfizetésre, mert most szaklapunkat nyomtatott + digitális formában megrendelő olvasóink között egy PRONAR T653/1 pótkocsit sorsolunk ki a DORKER Kft. jóvoltából.

Megjelent az Agrofórum Szőlő Extra

2019. május 1. 08:33

Megjelent a Szőlő Extra kiadványunk, amelyben szőlészet, növényvédelem, borászat és gépesítés, gépek témakörben kínálunk olvasnivalót.

Előfizetői nyereményjáték: ismét átadtunk egy különdíjat

2019. március 8. 07:46

2018-as előfizetői nyereményjátékunk 1. különdíja 100 liter YieldON szántóföldre specializált biostimulátor volt a Malagrow jóvoltából, amelyet nemrég adtunk át Gulácson nyertesünknek, Vass Albertnek.

Hamarosan AGROmashEXPO-AgrárgépShow – mi ott leszünk!

2024. január 11. 11:10

Ha január, akkor AGROmashEXPO-AgrárgépShow kiállítás a budapesti Hungexpo területén. Keresse az Agrofórumot a B pavilonban – mi ott leszünk!