Termőföldtől az asztalig
Termőföldtől az asztalig

Pontyleves

Pontyleves

Agrofórum Online

Halászlevet mi általában csak nyáron eszünk, nálunk nem része a karácsonyi menünek, így ilyenkor, február-március környékén már kezd kialakulni a hiányérzet.

A bográcsot persze nem vesszük elő, de azért egy ilyen B-tervünk mindig van ezekre a halászlé-ínséges időkre. Tapasztalatból mondom, egész jól ki lehet bírni ezzel a pontylevessel nyárig.

Hozzávalók:

  • 4 szelet ponty
    1 evőkanál citromlé
    kevés zsír vagy olaj
    1 fej vöröshagyma
    1 db burgonya
    1 db paradicsom
    10 dkg paradicsompüré
    1 hegyes zöldpaprika
    só, pirospaprika

A pontyszeleteket besózzuk, és citromlével meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát meghámozás után lereszeljük, a paradicsomot apró kockákra vágjuk, a paprikát felkarikázzuk. Megdinszteljük kevés olajon a hagymát, szórunk rá egy kis pirospaprikát, és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a burgonyát, a paradicsomot, és a paprika felét, és a besózott halszeleteket. Ha újra felforrt, onnantól kezdve még 10 percig főzzük, ízlés szerint sóval, egy kis cukorral ízesítjük. A maradék paprikát rászórjuk, és friss kenyérrel tálaljuk.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2020. november 30. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Megjelent a májusi Agrofórum

2019. május 15. 11:27

Májusi lapszámunkban két kiemelt témát ajánlunk olvasóink figyelmébe. Elsőként a szennyvíziszapok és a hígtrágya szántóföldi felhasználásának lehetőségeit a talajerő-gazdálkodásban betöltött szerepét, a környezetvédelmi vonatkozásokat járjuk körbe.

„Az Agrofórumnak komoly hatása van a gazdálkodásunk irányára” - Nyereményjáték 2019 - II. rész

2020. február 4. 17:27

Növénytermesztők vagyunk, és az Agrofórumban foglalkoznak leginkább mélyrehatóan azokkal a témákkal, amelyek minket érintenek. A lapnak komoly hatása van a gazdálkodásunk irányára.

Hátunkra vett szép kötelességek

2018. február 14. 12:30

Szükség van arra, hogy egyre több fiatal ismerje fel a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket és szép kötelességeket.

Szeptember 30-án véget ért az Agrofórum előfizetői nyereményjátéka

2018. október 2. 08:53

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is előfizetői nyereményjátékkal jelentkezett az Agrofórum.