Életmód, gasztronómia

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

Agrofórum Online

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Én most egy nagyon egyszerű, mégis látványos és érdekes ízkombinációt hoztam Nektek. Az enyhén sós kesudió és a lazac tökéletes harmóniában van a krumplival, a paradicsomos-borsos hús pedig enyhén pikánssá teszi az egészet. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű krumpli
  • 6 szelet pecsenyehús
  • olívaolaj
  • bors
  • szárított paradicsom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • 1 marék kesudió
  • 200g lazac

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.

A húsokat sóval, borssal, apróra vágott szárított paradicsommal, és oregánóval bedörzsöljük, majd 15 percre állni hagyjuk.

A krumplikat kockákra vágjuk, hozzáadjuk az apróra szelt lazacot, és az összetört kesudiót.

Megsózzuk, borsozzuk. Aki szeretné, még egy kis kakukkfűvel megszórhatja.

A pecsenyehúst olívaolajban kisütjük.

A krumplit pedig az előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre.

Grapefruittal és kesudióval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Éhségcsillapítás magyar alapanyagokkal – mi működik valójában?

2025. november 19. 07:10

A magyar konyha is bőven kínál olyan ételeket, amelyek hosszan csillapítják az éhséget, ha okosan választunk a hazai alapanyagok közül.

Élelmiszerár-robbanás karácsony előtt, ismét szörnyülködhetnek a magyarok

2025. november 18. 13:10

A kereskedők már novemberben karácsonyi portékákat kínálnak a boltokban, az utcákon pedig megjelennek a vásári bódék, szinte elviselhetetlen árakkal.

A méz, ami a férfiak egészségét védi

2025. november 17. 07:10

A gesztenyeméz kesernyés, mégis az egyik legértékesebb magyar mézfajta: javítja a vérkeringést, védi a májat és segíti a férfiak egészségét.

Itt a madárinfluenza, megindult a rettegés a libahús fogyasztásától

2025. november 16. 09:10

Márton napjától karácsonyig Magyarországon is megindul a tolongás a máskor kissé elfelejtett libahúsért. Vajon veszélyben lehetünk a vírusfertőzés által?

A hazai koraiburgonya-termesztés kialakulása és mai gyakorlata

2019. március 30. 05:47

A burgonya ma a világ harmadik legfontosabb élelmiszernövénye (1977-ben még csak az ötödik volt!). Jelenleg a termelés volumenében csak a rizs és a búza előzi meg.

Szántóföldi növényvédelmi előrejelzés: megkezdődött az amerikai kukoricabogár imágók rajzása

2023. július 12. 07:10

Megkezdődött az amerikai kukoricabogár imágók rajzása a monokultúrás területeken, a meleg idő kedvez a bogarak mozgásához, a csapdák szép számmal fogják őket.

Miért kell a burgonyatöveket feltölteni?

2023. június 1. 04:36

Krumplitermesztéssel kapcsolatban szeretnék feltenni egy kérdést Önöknek. Miért kell a burgonya töveit földdel feltölteni?

Tömegesen rajzik a kukoricamoly, veszélyben a napraforgó is

2018. június 27. 06:19

Az elmúlt időszak időjárását a megszokottnál hűvösebb éjszakák és a mérsékelten meleg nappalok jellemezték. A nagy csapadékot hozó frontok eltávoztak a Kárpát-medencéből, eső csak szórványosan hullott. A szárazabbra fordult idő elősegíti az aratási munkákat.