9℃ 4℃
november 12. Jónás, Renátó, Jozafát
Életmód, gasztronómia

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

Agrofórum Online

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Én most egy nagyon egyszerű, mégis látványos és érdekes ízkombinációt hoztam Nektek. Az enyhén sós kesudió és a lazac tökéletes harmóniában van a krumplival, a paradicsomos-borsos hús pedig enyhén pikánssá teszi az egészet. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű krumpli
  • 6 szelet pecsenyehús
  • olívaolaj
  • bors
  • szárított paradicsom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • 1 marék kesudió
  • 200g lazac

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.

A húsokat sóval, borssal, apróra vágott szárított paradicsommal, és oregánóval bedörzsöljük, majd 15 percre állni hagyjuk.

A krumplikat kockákra vágjuk, hozzáadjuk az apróra szelt lazacot, és az összetört kesudiót.

Megsózzuk, borsozzuk. Aki szeretné, még egy kis kakukkfűvel megszórhatja.

A pecsenyehúst olívaolajban kisütjük.

A krumplit pedig az előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre.

Grapefruittal és kesudióval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A méz, ami nem is virágból készül

2025. november 10. 16:10

Nem virágból származik, mégis az egyik legerősebb gyógyító méz: az erdei mézharmat tele van ásványi anyaggal és természetes antibiotikummal.

Lefagyaszthatjuk a kenyeret vagy sem? A válasz mindenkit meg fog lepni

2025. november 9. 11:10

A hűtőbe, fagyasztóba téve hosszabb időn keresztül megőrizhetjük ételeink minőségét. De vajon érdemes a kenyerekkel és más pékárukkal is így bánni?

Három módszer: így készül a tökéletes házi birsalmalé

2025. november 8. 14:10

Illatos, aranyló és egészséges – a házi birsalmalé a legjobb őszi ital, amit bárki könnyen elkészíthet otthon.

Fagyasztott gesztenye: a házi tartósítás titkai

2025. november 4. 11:10

Ne hagyja, hogy megromoljon az őszi termés! Így fagyassza le a gesztenyét, hogy télen is élvezhesse az ízét.

Tényleg mérgező a zöld burgonya?

2023. december 1. 04:39

Azt olvastam és hallottam is ismerősöktől, hogy a burgonyagumó, ha megzöldül, akkor mérgező lesz. Tényleg mérgező az ilyen krumpli?

Újra több burgonyát termelnek a britek

2019. március 22. 09:36

Az egészség fontos, de az élvezet a fő oka annak, hogy élelmiszereket vásárolunk. A burgonya ízletes, kényelmes és megfizethető.

Sárban fuldoklik a krumpli, kétségbeejtő helyzet alakult ki Nyugat-Európában

2024. január 18. 13:10

Sárban dagonyázva próbálják betakarítani a burgonyát Nyugat-Európában, de a termés egy jelentős része így is benne marad a földben, óriási károkat okozva a gazdáknak.

Télálló burgonyafajták – fajtaválasztási tippek

2025. szeptember 8. 16:10

A télálló burgonyafajták előnye, hogy jól tárolhatók és lassabban csíráznak, így a téli hónapokban is biztosítják a konyha ellátását.