Termőföldtől az asztalig

Sajtos-paradicsomos napsugár

Agrofórum Online

Ez egy igazi vendégváró vagy éppen vendégmarasztaló fűszeres finomság, amit a napraforgómezők ihlettek.

Elkészítése nem nehéz, próbálkozzatok bátran! Vigyázat, gyorsan elfogy!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 100 g fehérsajt (lehet kecskesajt, dán fehérsajt)
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál szezámmag
  • (friss) kakukkfű, oregánó, petrezselyem, rozmaring
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 1 üveg olajos aszalt paradicsom
  • 1 üveg Pesto rosso
  • fekete bors

Elkészítés:

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik tésztát, majd egy tortaforma segítségével kör alakot vágunk belőle.

Egy tálba tesszük az apró darabokra vágott aszalt paradicsomot a morzsázott sajttal, pestoval és a zöldfűszerekkel. A paradicsom olajos levének a felét is hozzáadjuk, és összekeverjük.

A masszával megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb 3 cm-es körben kihagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal.

Rátesszük a másik leveles tésztát (szintén kör alakúra formázva), kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk, úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon.

Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.

Tojássárgájával alaposan megkenjük, és szezámmaggal meghintjük.

190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (amíg a teteje szépen megbarnul)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2020. november 30. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Casu Marzu: halálosnak nem halálos, de nyüvesnek nyüves

2024. február 3. 10:10

Azoknak, akik csupán a pálpusztai sajt nevének hallatán megborzonganak, azt javaslom, hogy ne olvassák tovább ezt a cikket, ugyanis ennél sokkal megrázóbb élmények várnak rájuk.

Egyre több amerikai sajtot vásárolnak Európában

2022. április 20. 08:04

Az Egyesült Államok kereskedelmi adatai szerint Európa februárban 306 tonna sajtot importált az Egyesült Államokból.

A németek a legnagyobb sajtexportőrök

2020. június 19. 11:33

A Vinepair sajtexportáló országokat összesítő listáján a franciák csupán harmadikok, az Egyesült Államok pedig hatodik. A listát nem más vezeti, mint Németország.

Sajt készült olyan fehérjékkel, amelyek az anyatej fontos összetevői is

2023. szeptember 17. 09:10

2014 novemberében nyílt meg az a Vászolyi Sajtmanufaktúra, amelynek munkáját, illetve sajtját immár másodjára ismertek el a Mondial du Fromage versenyen. Vagyis azon a versenyen, amelyet a sajtok Bocuse D’Or”-jakén tartunk számon.