24℃ 12℃
április 30. Katalin, Kitti, Zsófia, Piusz
Életmód, gasztronómia

Zöldségvarázs natúr csirkemellel és rukkolával

Agrofórum Online

Ha ránézek erre a sok színes zöldségre, azonnal mosolyogni támad kedvem. Igazi tavaszi-nyári főétel, ami tele van vitamindús zöldségekkel.

Könnyed, egészséges, roppant egyszerű és gyors. Remélem Ti is megcsináljátok!

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej brokkoli
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 3 közepes méretű cékla
  • 8-10 db közepes méretű újkrumpli
  • 1 csomag rukkola
  • 65-70 dkg csirkemell
  • 2 avokádó
  • 3 evőkanál tejföl
  • olívaolaj
  • bors
  • rozmaring
  • metélőhagyma
  • citrom leve

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A brokkolit, karfiolt, céklát, újkrumplit megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. (A céklát meg is pucolom, de a krumpli héját nem szoktam levenni.)

Egy nagy méretű tepsi aljára teszünk annyi olívaolajat, hogy mindenhova jusson. Ezután belehalmozzuk az összevágott brokkolit, karfiolt, céklát és újkrumplit. Megsózzuk, borsozzuk, rozmaringot és metélőhagymát vágunk rá. (Ha nincs friss, a szárított is jó.) Ha ezzel megvagyunk, összekeverjük az egészet, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből. Ha szükséges, még teszünk hozzá olívaolajat. Előmelegített sütőben kb 40 percig (míg a krumpli meg nem puhul) sütjük. Sütés közben többször átforgatjuk a zöldségeket.

Eközben a csirkemellet kisebb darabokra szeljük, megsózzuk, borsozzuk, majd olívaolajban aranybarnára sütjük őket.

A szószhoz szükségünk lesz a 2 avokádóra, amelynek a belsejét egy magasabb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, egy csipetnyi sót, borsot, és egy fél citrom levének a felét. Botmixerrel addig keverjük, míg homogén állagú nem lesz.

Ha a krumpli is megpuhult, kivesszük a sütőből a tepsit, és egy kicsit hűlni hagyjuk.

Tálalási javaslat: A tányér aljára rukkolát teszünk. Erre jön rá a színes zöldségmix, majd egy pár kiskanál szósz. A csirkemell pedig a zöldséghalom mellé kerül.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Húsvéti termelői piacok és kézműves vásárok

2025. április 19. 13:10

Húsvét előtt országszerte rendezett termelői piacok és kézműves vásárok élénkítik a helyi gazdaságot, és ápolják a húsvéti hagyományokat.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Erdei pinty és fenyőpinty: Ismerjük meg kertünk látogatóit!

2021. december 26. 04:36

Az egyik leggyakoribb fészkelő madarunk és kedves északi rokona is érkezhet látogatóba hozzánk. Ismerjük meg jobban a díszes és alkalmazkodó erdei pintyet és az utazó, nem válogatós fenyőpintyet!

Mérgező gyomnövények II. – nadragulya, foltos bürök, kaukázusi medvetalp

2021. március 29. 04:39

Ne adjunk esélyt a mérgező gyomnövényeknek, hogy a kertünkbe kerülve vagy a tavaszi-nyári kirándulásaink alkalmával érintkezésbe kerüljünk mérgező hatóanyagaikkal. Ismerjük meg a leggyakrabban előforduló fajokat, hogy idejében felismerjük őket és megelőzhessük vagy hamar orvosolni tudjuk a bajt!

A bohókás dísztökök titkai

2018. október 15. 06:31

Ki ne vidulna fel idén ősszel is ebben a meglepetéseket tartogató és hatalmas melegekkel tomboló színpompás évszakban az ezerarcú dísztökökön? Nem hiányozhatnak egyik feldíszített, őszi színekben pompázó teraszról vagy balkonról sem, és egyre többet találkozunk velük boltokban, piacokon is.

A megfelelő szobanövényt a megfelelő helyiségbe! I. rész

2019. december 13. 04:36

A négy fal között nevelt növényeink házon belüli elhelyezésére éppen akkora hangsúlyt kell fektetnünk, mint a dísznövény- vagy haszonkertünk növényeinek esetében. Mely tulajdonságai határozzák meg egy helyiségnek, hogy milyen növény nevelésére ad lehetőséget?