2021. március 11.
Klímakomputer vezérli és termálvíz fűti az Árpád-Agrár Zrt. közelmúltban átadott, 7000 négyzetméteres fóliablokkját Szegváron, ahol január végén már nagyjából 12 Celsius-fokos hőmérsékleten felsorakoztak és növekedtek a káposztafélék palántái. A zöld minden árnyalatát megelevenítő létesítményben fejeskáposzta, kelkáposzta, karalábé, vöröskáposzta, karfiol és brokkoli kapott helyet.
2021. február 19.
Amíg a hidrokultúrás technológia számára előállított uborkapalántát kézzel, addig például a talajos paprikát, a zellert, a salátát, a dinnyeféléket, minimális mennyiségben a talajos paradicsomot és talajos uborkát vagy a jelentős tételben készülő káposztafélék magját egy speciális tápkockázó vetőgéppel vetik el az Árpád-Agrár Zrt. szegvári telephelyén. De hogyan is működik a szinte teljesen automata rendszer? Ezt is eláruljuk!
2019. május 6.
Az új létesítményeket termálvízzel fűtik, a palántanevelő épület pedig hat különböző hőmérsékletű egységre bontható, így akár több különböző hőigényű növény egy időben történő nevelése is megoldható.
2019. április 28.
Magyarország legfejlettebb, legmodernebb palántanevelő üvegházát adták át a Szentes mellett fekvő Szegváron április 11-én. Az Árpád-Agrár Zrt. több mint 1,2 milliárdos beruházása során egy 15 000 négyzetméteres üvegház, egy 7000 négyzetméteres fóliablokk, illetve egy 700 négyzetméteres előkészítő csarnok épült meg. Ezeket mind termálvízzel fűtik, a palántanevelő épület pedig hat különböző hőmérsékletű egységre bontható, így akár több különböző hőigényű növény egy időben történő nevelése is megoldható.
2019. március 13.
Néhány nap, és megkezdődik a paprika szedése az Árpád-Agrár Zrt. szegvári kertészetének 2,5 hektáros üvegházában.
2019. március 11.
Néhány nap, és megkezdődik a paprika szedése az Árpád-Agrár Zrt. szegvári kertészetének 2,5 hektáros üvegházában. A január 10-én ültetett növények a 8., 9. héttől adnak érett zöldséget, amelyek az áruházláncok polcain várják majd a fogyasztókat.
2019. március 11.
Az Árpád-Agrár Zrt.-hez tartozó Szentesi Paradicsom Kft. legnagyobb, több mint 4 hektáros üvegházában már szedik az érett koktélparadicsomot, a fürtös paradicsom pedig nagyjából két múlva kerülhet az áruházak polcaira. A technológia alapja a talaj nélküli, hidropónikus termesztés, a tápanyag-ellátást a öntözőrendszerrel oldják meg, a fűtést pedig termálvízzel.
2019. március 11.
A technológia alapja a talaj nélküli, hidropónikus termesztés, a tápanyag-ellátást a öntözőrendszerrel oldják meg, a fűtést pedig termálvízzel.