2025. augusztus 6. 14:10
A napraforgó-, repce- és szójaolaj eddig ellenség volt az egészségtudatos étrendben – most viszont megérkezett a tudományos felmentés.
2025. július 31. 16:10
A konzervélelmiszerek világszerte veszítenek népszerűségükből. A fogyasztók a természetesebb, friss alternatívák felé fordulnak.
2025. július 10. 16:10
Az AI egyre fontosabb szerepet kap az élelmiszerlánc minden pontján – a mezőgazdaságtól a gyártáson át egészen a fogyasztóig.
2025. június 22. 16:10
A nitrit- és nitrátcsökkentés kulcskérdés lett a húsiparban. A cél: biztonságos, természetesebb termékek kémiai tartósítószerek nélkül.
2025. május 22. 10:10
A Mertcontrol új fóti laboratóriuma a mintavétel terén hoz áttörést, erősítve a hazai mezőgazdasági termények vizsgálati hátterét.
2025. május 15. 14:10
Az EFSA friss értékelése szerint az aceszulfám-K mesterséges édesítőszer biztonságosnak minősül, de a fogyasztók kételkednek.
2025. május 14. 08:10
Az élelmiszerhamisítás világszerte egyre nagyobb veszélyt jelent. A hatóságok és az iparág közösen keresik a megoldásokat.
2025. május 11. 13:10
Az agavéban található fruktánok vízmegkötő tulajdonságaikkal kapcsolatos eredmények felhasználhatók olyan új élelmiszer-összetevők fejlesztéséhez, amelyek javítják a nedvességmegőrzést, az állagot, valamint az eltarthatóságot.
2025. április 23. 16:10
Az új tanulmány átfogóbb képet nyújt arról, hogy a felmelegedés miként fogja befolyásolni az élelmiszer-termelési rendszereinket.
2025. április 18. 11:10
Az idei húsvéti szezonban megnyugtató az ellátás. A hazai termelők a szükségletek mintegy háromnegyedét fedezni tudják, a fennmaradó igényeket importból pótolják a kereskedők.