Szójaolaj, repceolaj, kukoricaolaj – egészségesebb, mint a vaj?

2025. augusztus 6. 14:10

A napraforgó-, repce- és szójaolaj eddig ellenség volt az egészségtudatos étrendben – most viszont megérkezett a tudományos felmentés.

Visszaszorulnak a konzervek: mit keresünk helyettük?

2025. július 31. 16:10

A konzervélelmiszerek világszerte veszítenek népszerűségükből. A fogyasztók a természetesebb, friss alternatívák felé fordulnak.

Technológia a biztonságért: AI az élelmiszerláncban

2025. július 10. 16:10

Az AI egyre fontosabb szerepet kap az élelmiszerlánc minden pontján – a mezőgazdaságtól a gyártáson át egészen a fogyasztóig.

Egészségesebb felvágottak? Új megoldások a húsiparban

2025. június 22. 16:10

A nitrit- és nitrátcsökkentés kulcskérdés lett a húsiparban. A cél: biztonságos, természetesebb termékek kémiai tartósítószerek nélkül.

Új élelmiszerbiztonsági labor nyílt Fóton

2025. május 22. 10:10

A Mertcontrol új fóti laboratóriuma a mintavétel terén hoz áttörést, erősítve a hazai mezőgazdasági termények vizsgálati hátterét.

Aceszulfám-K: biztonságos édesítőszer?

2025. május 15. 14:10

Az EFSA friss értékelése szerint az aceszulfám-K mesterséges édesítőszer biztonságosnak minősül, de a fogyasztók kételkednek.

Élelmiszerhamisítás: nő a veszély, nő az ellenállás

2025. május 14. 08:10

Az élelmiszerhamisítás világszerte egyre nagyobb veszélyt jelent. A hatóságok és az iparág közösen keresik a megoldásokat.

Agavé – a vízmegkötés bajnoka

2025. május 11. 13:10

Az agavéban található fruktánok vízmegkötő tulajdonságaikkal kapcsolatos eredmények felhasználhatók olyan új élelmiszer-összetevők fejlesztéséhez, amelyek javítják a nedvességmegőrzést, az állagot, valamint az eltarthatóságot.

Felmelegedés – ki marad talpon?

2025. április 23. 16:10

Az új tanulmány átfogóbb képet nyújt arról, hogy a felmelegedés miként fogja befolyásolni az élelmiszer-termelési rendszereinket.

Húsvét 2025: tojástermelés és tojásfogyasztás trendjei

2025. április 18. 11:10

Az idei húsvéti szezonban megnyugtató az ellátás. A hazai termelők a szükségletek mintegy háromnegyedét fedezni tudják, a fennmaradó igényeket importból pótolják a kereskedők​.