Csökkentette számos tej és tojás árát a magyarországi multi

2025. február 14. 16:10

Február 13-tól a tojás mellett többféle különböző márkájú tej is a korábbi árhoz képest jóval olcsóbban érhető el.

Mit tud a kék búza, amely magyarként lassan világhírűvé válik?

2025. február 13. 09:40

A kék szemszínű búzák legjobban az antocianin-tartalomban térnek el a nem-kék szemszínű közönséges malmi búzafajtáktól.

Együnk fekete fokhagymát!

2025. február 11. 09:40

A fokhagymagerezdek a Maillard-reakció eredményeként előbb barnává, majd feketévé válnak, így jön létre ez a különlegesség.

Miért nem esznek az emberek strucctojást?

2025. február 9. 14:10

A strucchús és a strucctojás már Magyarországon is kapható, de azért igencsak egzotikus csemegének számít.

Mezőgazdaságról a táplálkozási tanácsadó szemével

2025. február 9. 09:30

A talajegészség szervesen összefügg a megtermelt növények, élelmiszer biológiai értékével - táplálkozási értelemben.

Hogyan ismerhetjük fel a hamisított olívaolajat?

2025. február 8. 08:10

Az olívaolaj fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Gyakran helyettesítik gyenge minőségű olajokkal, így rontva a termék minőségét.

Károsak lehetnek a fekete műanyag konyhai eszközök

2025. február 5. 11:10

Ezeket a vegyi anyagokat azért építik be a konyhai eszközökbe, hogy csökkentsék a túlmelegedésből eredő tűzveszélyt.

Mégsem egészséges a görög joghurt?

2025. február 3. 16:10

Mint sok más joghurt, a görög joghurtok is tartalmaznak zselatint, amelyet állati bőr, inak, ínszalagok vagy csontok főzésével állítanak elő.

Elfeledett farsangi ételek

2025. február 2. 10:10

A farsanghoz kapcsolódó hagyományok és hiedelmek valóban gazdag örökséget alkotnak nemcsak Magyarországon, hanem világszerte is.

A jövő antibiotikumai hatástalanok lesznek a baktériumokkal szemben

2025. február 1. 16:10

Az új antibiotikumokat a fejlesztők gyakran úgy hirdetik, hogy nem alakul ki ellenük rezisztencia. Azonban ezt az állítást a rezisztencia-mentességről ritkán támasztják alá meggyőző adatok.