2018. november 5. 12:55
Az AgriClime révén a Syngenta 2019-től már nem csupán az Artesian hibridekkel és a technológiai ajánlásokkal járul hozzá az eredményesebb kukorica termesztéshez, de pénz visszafizetési garanciával a termelésbe fektetett kockázatvállalásban is osztozik a termelőkkel.
2018. november 1. 13:39
Kínában a mohar a legelterjedtebb élelmezési céllal termesztett kölesféle, Európában inkább madáreleségként használják. A mohar környezeti igényeit, a biológiai alapokat és az egyes termesztéstechmológiai elemeket foglalja össze az írás.
2018. október 29. 10:27
A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra két új kukorica-, és egy napraforgóhibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak.
2018. október 20. 04:48
Az egyik legrégibb kultúrnövényünk, a lóbab felhasználási területe igen széles. Az abraktakarményként, zöldtakarmányként és élelmiszerként hasznosítható hüvelyes növény környezeti igényeit és termesztéséről való tudnivalókat gyűjti csokorba a Szerző.
2018. október 13. 03:47
Agrárexportunk 2018 első félévében, az előző év azonos időszakához képest gyengébb teljesítményt mutatott. Elsősorban a feldolgozatlan mezőgazdasági termékek, így például a gabona kivitele csökkent drasztikusan, miközben az exportunk túlnyomó többségét, közel 70%-át kitevő termékek kivitele számottevően bővült.
2018. október 13. 02:34
Célszerűen gabonák után vetik. Mérsékelt tápanyagigényű növény. A talaj iránt – állítólag – igényes, a jó búzatalajokon díszlik legjobban és terem a legtöbbet.
2018. október 10. 10:10
A szerző azt a kérdést járja körül, hogy milyen esetekben van lehetőség a kukoricaállomány sűrítésére, a tőszám emelésére. Vajon a mai modern hibridek hogyan reagálnak e termesztéstechnológiai tényezőre?
2018. október 8. 06:30
2018. október 6. 11:56
A gabonaágazat előtt álló főbb kihívásokat veszi górcső alá a GOSZ elnöke. A versenyképesség záloga a korszerű technológia alkalmazása, a termésátlagos növelése és az egységes minőségű nagy tömegű árualap előállítása.
2018. október 6. 04:35
Az összeállításban a kenyér és a búza több ezer éves múltjából a 19. század és a 20 század első felének búzafajtáiról és kenyeréről olvashatunk. Választ kaphatunk arra, hogy milyen a jó kenyér, emellett áttekinthetjük a 150 éves hazai búzanemesítés történetét, a híres búzafajtáinkat.