Gépészet
Gépészet

A Versatile Acros 595 plus kombájn a vépi repcében is bizonyított (+VIDEÓ)

A Versatile Acros 595 plus kombájn a vépi repcében is bizonyított (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

A Vektor Holding Kft. júliusi betakarítási bemutatósorozatának második rendezvénye a Szombathelyhez közeli, Vas megyei Vép határában zajlott, amelynek középpontjában egy Versatile Acros 595 plus kombájn állt. A gép ezúttal repcében mutatta meg tudását a környékről összegyűlt gazdálkodóknak.

„A Versatile Acros 595 plus termékünk a dobos kombájnjaink között a középső kategóriát képviseli. A gépben egy 335 LE teljesítmény leadására képes, 9 literes Cummins motor dolgozik. A bemutatón látható kombájn egydobos rendszerű, egy 800 mm-es cséplődobbal rendelkezik, ami a cséplést és a leválasztást is elvégzi. Ezt követően öt aktív szalmarázó láda helyezkedik el, amelyek egyenként 30 cm szélesek. A kombájn csatornaszélessége tehát 1500 mm” – mutatta be a betakarítógépet a rendezvényen Németh Zoltán termékfelelős.

Június óta nagyon megszerették

A bemutatott, 6 méteres vágóasztallal dolgozó Versatile Acros 595 plus júniusban érkezett Vépre, a szezont pedig folyamatosan végigdolgozta a környező területeken. Ennek köszönhetően a 430 hektáros gazdaságban van már némi tapasztalat a géppel kapcsolatban, amelynek megvásárlásakor főként az ár-érték arány döntött.

„Le kellett váltanunk a régi CLAAS kombájnunkat, és egy hasonló teljesítményű, hasonló képességű eszközre volt szükségünk, amely el tudta látni a saját területünk gépi munkáit. Először használtat akartam vásárolni, de miután jobban utánajártam a dolgoknak, végül egy új Versatile mellett döntöttünk, aminek az egyik legfontosabb oka a rendkívül kedvező ár volt. Nem is bántuk meg, az első szezonban kiválóan teljesített, akár napi 20 hektárt is be tudunk takarítani a segítségével” – mondta el az Agrofórumnak a kombájn tulajdonosa, Kajcsos György egyéni vállalkozó.

Az új gépet nemcsak a gazdálkodó, de gépkezelője is dicsérte, ami szintén kiváló referencia, hiszen Mészáros Róbert naponta több órát ül a Versatile fülkéjében. „Csak jót tudok róla mondani. Van nálunk két másik, elterjedtebb márkájú gép is, de nem lehet különbséget érezni köztük. Ez semmivel sem rosszabb a versenytársainál. A kabin is nagyon komfortos, jó a kilátás. Rosszat nem lehet rá mondani” – fogalmazott a gépkezelő.

Korábbi videónk az első helyszínről, Tordasról:

Versatile kombájnokat tehát egyre több területen láthatunk, hiszen az idei szezonban is jónéhány gép talált gazdára. Amennyiben további információt szeretne kapni a cikkünkben és videóinkban bemutatott betakarítógépekről, keresse a Vektor Holding Kft.-t.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Irány Brazília - Az AGCO megkezdte a Fendt márka bevezetését Braziliába

2019. május 20. 11:17

Az AGCO cég igen jelentős beruházást hajtott végre annak érdekében, hogy segítse a brazíliai farmerek tevékenységének eredményességét.

A Versatile traktorok viszontagságos története

2019. május 20. 03:33

Az új traktorok 2019 második felében kerülnek az USA és Kanada piacára. Ekkor kapunk pontos információt az új széria tagjainak teljesítményéről és főbb jellemzőiről.

Idén már Arbos gépekkel dolgoznak a Ménesmajor Manufaktúránál - VIDEÓK

2019. május 17. 05:12

A Ménesmajor Manufaktúránál tavaly próbálták ki az Arbos gépeket, az idei szezonban pedig már az új eszközökkel kezdhették el a kukorica vetését és a tápanyag-utánpótlást.

Gépészet Képgaléria Videó

Vörös jövő kérdőjelekkel

Elsődleges célunk mindig is a vevői igények magas színvonalú kiszolgálása volt, melyet a CASE IH márka képviseletével és ügyfeleink számára a termelés biztonságát garantáló műszaki háttér és egyéb szolgáltatások segítségével biztosítottunk.

CASE IH traktorok lepték el a békéscsabai repülőteret

2018. június 25. 12:03

2018-ban is nagy érdeklődés kísérte az Agro-Békés Kft. nyílt napját a békéscsabai repülőtéren. A munkagépek mellett természetesen a CASE IH traktorok és kombájnok álltak a középpontban.

Gépészet Képgaléria Videó

A magyar fejlesztésű kombájn-vágóasztal Amerikában is hódít

2019. január 8. 12:34

Az új CONVIO flexibilis vágóasztalok az új AUTO CONTOUR FLEX és AUTO BELT SPEED berendezéseivel képesek automatikusan követni a felszín változásait.

Az első fotók a Massey Ferguson IDEAL kombájnról

2018. július 23. 14:18

A vadonatúj MF IDEAL kombájn első szántóföldi próbája a napokban zajlik Csehországban. Ez a legelső alkalom arra, hogy a rotoros „fekete kombájn“ tudását a gyakorlatban is meg lehessen tapasztalni Közép-Európában.

Gépinfo Képgaléria

Ha gépet adna el vagy venne: TRADUS már magyarul is

2018. május 8. 07:02

Újabb, online globális gépkereskedői piactér érhető el magyar nyelven, elindult a TRADUS magyar nyelvű változata is.