Gépészet
Gépészet

Einböck Chopstar és Row Guard – Precíz sorközművelő a Vektor-Holding Kft.-től (+VIDEÓ)

Einböck Chopstar és Row Guard – Precíz sorközművelő a Vektor-Holding Kft.-től (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

A CHOPSTAR EMS-8 HG egy hátsó függesztésű sorközművelő kultivátor; a mechanikus gyomirtás és talajkondicionálás leginkább megfelelő gépe a sorba vetett növényi kultúrákban. Az eszköz jellemzője a speciális vázkialakítás, ami a rendkívüli stabilitáson kívül a gyors átszerelést, és sorközállítást teszi lehetővé csupán egyetlen csavar oldásával. Ugyancsak ennek köszönhető, hogy a gép gyorsan és egyszerűen átalakítható frontfüggesztésű eszközzé.

A kultivátor egységek perselyezett és kenési pontokkal ellátott paralelogramma függesztéssel csatlakoznak a vázhoz. Több fokozatban egy rugós feszítővel állíthatjuk a talajra gyakorolt nyomás mértékét, igazodva a talajviszonyokhoz. A sorok védelmét az ugyancsak állítható védőlemezek biztosítják.

A speciális vázra szerelhető, rugóztatott, ujjas forgótárcsás kapaelemek alkalmazásával a sor is művelhetővé válik, így a teljes talajfelszínen megoldott a gyomirtás és a talajkondicionálás. A gépek számos kultivátor egységekkel is felszerelhetők, ezáltal 20-150 cm sortávok között minden igénynek megfelelően alkalmazhatók.

Az Agrofórum Online videójában bemutatott kultivátor 8 soros, hidraulikusan felcsukható, 3 részes vázzal rendelkezik, valamint 75 cm-es sortávval, de bővíthető további kultivátor egységgel, így 12 soros, 45 cm-es sortávú eszközzé is átalakítható. Ez nagyon előnyös megoldás azon termelőknek, akik mindkét sortávval vetnek olyan növényeket, mint például a kukorica, a napraforgó, a szója vagy a répa. Egyes géptípusok alkalmazhatók bakhátas növényi kultúrák termesztése esetén is.

Kameravezérlés a precíz munka érdekében

A sorközművelő kultivátor hatékonyságát és biztonságos üzemeltetését nagymértékben fokozza az Agrofórum videójában szintén bemutatott ROW GUARD kameravezérlés alkalmazása. Ezt a gépet a traktor hátsó hárompontjára szereljük, és ehhez rögzítjük a sorközművelő kultivátort. A kamera érzékeli a sorba vetett növényi kultúrát, és a kultivátort egy ezredmásodperc alatt a szükséges pozícióba állítja. A kameravezérlés a nagyobb sebességgel, akár 15 km/h sebesség felett végzett munka mellett is maximális biztonságot nyújt – függetlenül a gépkezelő figyelmétől.

A különböző beállításokkal minden változó körülmény között alkalmazni tudjuk eszközünk pontos munkáját.

Miért érdemes a felhasználóknak ezeket a gépeket választani a nagy kínálatból?
A válaszok a következők erre a kérdésre:

1. Egyszerű és gyors sorközállítás soronként csupán egyetlen csavar lazításával
2. Hátsó és front függesztésre egyaránt alkalmas
3. 45 és 75 cm-es sortávú kultúrákban is ugyanazzal a géppel tudunk dolgozni
4. A sort és a sorközt is egy menetben tudjuk művelni
5. Kameravezérlés segítségével nagyobb teljesítménnyel és maximális biztonsággal dolgozhatunk

Kérjen további információkat és alkalmazási tanácsokat a Vektor-Holding Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken:

VEKTOR-HOLDING Kft.
www.vektor-mezogep.hu
info@vektor-mezogep.hu
06-70/375- 4819

(Agrofórum Online)

Permetező Unimog és öt felújított MB-Trac - Mercedes traktorszerelem Dunavecsén

2019. december 9. 14:38

Az elmúlt évtizedek egyik legkultikusabb márkáját jelentette és jelenti a Mercedes háromágú csillaga. Dunavecsén azonban nem személyautók viselik az emblémát, hanem mezőgazdasági gépek. Amikor ott jártunk, öt MB Trac és egy Unimog sorakozott fel Kiss László családi gazdaságának udvarán, hiszen egyetemista fiával már régóta imádja és gyűjti a német gyártmányú, univerzális erőgépeket.

Gépészet Videó

BKT gumiabroncsok az Agritechnicán

2019. december 2. 10:47

A Balkrishna Industries Ltd. (BKT) indiai gumiabroncsgyár a terepjáró abroncsok specialistája. A cég 1987-es alapítása óta foglalkozik a mezőgazdasági, ipari, földmunkagép, bányászati, ATV, és kertészeti járművek gumiabroncsainak fejlesztésével és gyártásával.

CLAAS roadshow a BME-n

2019. november 28. 04:54

A BME Sportközpont mögötti területen az érdeklődők első kézből szerezhettek információkat a 2020-as CLAAS UniTech mérnökversenyről.

Videó a jövő és a jelen legjobb traktorairól - Robottraktorok és drónok Hannoverből

2019. november 26. 17:41

Az Agritechnica alatt a látvány- és márkakavalkádban egyértelműen kiemelkedtek az olyan gépek, amelyek a erőteljes mezőgazdaság átalakulását vetítették előre.

Gépészet Videó

Vetéspontosság és teljesítmény!

2018. március 14. 10:22

Olyan vetőgépet keres, mely nagy területteljesítményt garantál? A vetéspontosság és az egyenletes mélységtartás alapvető elvárás, és követelmény?

Precisa - Precízen – MA / AG PRECISA vetőgépek a Vektor kínálatából

2019. február 5. 10:41

Az Ma/Ag olasz vállalat már 1976-ban megkezdte működését Casalbuttanoban. Angelo Ruggeri alapította, aki a kor szemléletével szembe helyezkedve meglátta a lehetőséget a minimum till / no till technológiában, s olyan innovatív eszközök tervezésébe és kivitelezésébe kezdett, melyek garantálják a terméshozamok növekedését, miközben a költségeket minimalizálják, mindemellett kevesebb negatív hatással vannak közvetlen környezetükre.

Vetőgép, ami kifizetődik!

2018. március 14. 10:22

Olyan megoldást keres, mellyel egyszerűen vethet különböző kultúrákat? Racionalizálni szeretné költségeit, ésszerű technológia alkalmazására törekszik?

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

2018. április 2. 11:37

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

Gépészet Videó