Gépészet
Gépészet

Intelligens megoldások a precíziós gazdálkodáshoz

Intelligens megoldások a precíziós gazdálkodáshoz

Agrofórum Online

Talán nem is gondolnánk arra, hogy egy New Holland erőgép vásárlásakor nemcsak egy megbízható társat választunk a mindennapi munkavégzéshez, hanem olyan eszközre is szert teszünk, amely számos kényelmi és munkavégzést segítő funkciója mellett teljes mértékben fejleszthető a legmodernebb automatizálási technológiák alkalmazását illetően.

 

Az IntelliSteerTM a New Holland saját fejlesztésű, az erőgépek kormányhidraulika rendszerébe közvetlenül beavatkozó leggyorsabb és legprecízebb kormányzási megoldása. Az automatizáláshoz szükséges hidraulikus előkészítés számos modell alapfelszereltsége és opcióként is elérhető új gépek rendelése esetén. Kezelőfelülete a multifunkcionális IntelliViewTM kijelző, lelke pedig a Navcontroller navigációs vezérlő modul, mely 3 tengely mentén (fordulás, bólintás, dőlés) méri és kompenzálja a GPS antennának a gép elmozdulásából eredő mérési pontatlanságát. Így bármilyen egyenetlen domborzati viszonyok mellett is mindig pontos kormányzást biztosít. Az AG372 tetőantenna és vevőegység fejlesztésével akár centiméteres pontossággal is dolgozhatunk. Mivel az előkészített gép minden szükséges tartóelemmel és kábelezéssel rendelkezik a beépítés gyorsan és a kabin bontása nélkül kivitelezhető. Az Intelliview monitor a kormányzási funkciókon túl, fejleszthető ISOBUS szabvány alapú (Task Contoller) és hagyományos rendszerű munkagép vezérlésre (IntelliRateTM) is, valamint hamarosan elérhetővé válik a sorvégi forduló fejlesztés is.

Ha olyan erőgépünk van, amely rendelkezik gyári hidraulikus előkészítéssel akár New Holland vagy számos egyéb márkák esetén, lehetőségünk van arra, hogy utólagosan beépített New Holland sorvezetővel fejezzük be a kormányzás kiépítését. Kompatibilis kijelzőink az FM 750 Lite (feloldással), az FM750, az XCN2050 Lite és az XCN2050. Az úgynevezett „hibrid” megoldás előnye, hogy a gyári kiépítéssel egyenértékű rendszert kapunk egy olyan kijelzővel, melyet más erőgépekbe is könnyedén áthelyezhetünk. Abban az esetben is ez a lehetőség javasolt, ha New Holland gépünk előkészített, de nem rendelkezik IntelliViewTM monitorral vagy rendelkezik, de másik monitoron szeretnénk kivitelezni a GPS vezérlési feladatokat.

„GPS fejlesztés lépésről lépésre…”

Érdekli a mezőgazdasági GPS vezérlésekkel kapcsolatos lehetőségek, de fokozatosan szeretne építkezni vagy csak egy továbbfejleszthető megbízható sorvezetőre van most szüksége? Akkor a LITE termékcsaládot pontosan önnek álmodták meg a New Holland PLM ágazatának fejlesztői.

Ha Ön a legmodernebb technológiák elkötelezettje és kiemelt téma az ISOBUS vezérlés a gépparkjában, akkor az XCN2050 Lite sorvezetőt ajánljuk. Csúcskategóriás hatalmas színes LCD kijelzővel rendelkező sorvezető. Az erős fém házon belül stabil Androidos operációs rendszer biztosítja a gyors és biztonságos működést. Az új fejlesztésű, felhasználóbarát Precision IQ kezelőfelülete szabadon szerkeszthető, egyszerűen kezelhető nem kell informatikus végzettség a használatához. Nagyméretű kijelzője megkönnyíti a menürendszer átláthatóságát.  Képes a munkagépek ISOBUS alapú vezérlésére, e tulajdonsága révén kiemelkedik a New Holland sorvezetők kínálatából. Az FM750 Lite, az FM750 sorvezetővel külsőleg teljesen megegyező, csupán szoftveresen leegyszerűsített változata. Továbbfejleszthető minden olyan funkcióra, amire a hagyományos készülék képes. A nagy érintő képernyőnek köszönhetően jól láthatóak a műveleti opciók és a munkavégzés. Feloldó kódok segítségével elérhetővé válik a robotkormányzás, szakaszvezérlés és a sorelzárás is. Teljes sorvezető rendszer egy csomagban, mely könnyedén ki be szerelhető bármilyen gép típusba, márkától függetlenül. Alap funkcióként elérhető az orosz (Glonass) műhold rendszer vétele.

Akár New Holland vagy bármely más típusú erőgéphez keres automata kormányzási megoldásokat, GPS alapú vezérléseket, forduljon hozzánk bizalommal!

AGROTEC Magyarország Kft.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Automatizált járművezetéssel jön a BMW 5-ös Touring

2024. február 17. 14:10

A BMW 5-ös Touring, a prémium felső-középkategória vezetési élményének, sportos eleganciájának és modern funkcionalitásának megtestesítője új korszakba lép.

ANDEST: akik kékben gondolkodnak

2024. február 14. 15:10

Akár 600 LE-s traktorokhoz való, nagy területteljesítményű, robusztus munkagépeire helyezte a hangsúlyt az ANDEST-2005 Kft. az AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállításon.

Az új G5 kijelzőkkel a gépkezelők munkája tovább egyszerűsödik

2024. február 13. 17:40

A kijelzők képernyőelrendezése és használata folytatja a már bevált GEN4 kijelzők tematikáját.

A mezőgazdasági gépesítés innovátora: a Bednar

2024. február 6. 15:40

Pribelszki Péter, a Bednar FMT kereskedelmi vezetőjét arról kérdezte az Agrofórum, hogy milyen gépeket tártak a nyilvánosság elé, és hogy milyen koncepció húzódik a kiállított gépek mögött az Agrovario standján idén, az Agromash Expo és AgrárgépShow-n.

Indul az aratás, használjuk a hozammérőt!

2018. június 19. 12:45

A betakarítás egy kiváló alkalom a tábláink különbségeinek felmérésére, ha rendelkezésre áll, használjuk pontosan a hozammérő rendszerünket.

Amerikához képest sem vagyunk elmaradva - Precíziós gazdálkodás a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

2019. március 1. 12:17

Balogh Sándor a Balogh-Farm Tépe Kft. ügyvezetőjeként 2010-ben gondolkodott el először a precíziós gazdálkodás bevezetésén 800 hektáros területükre.

Gépészet Videó

Kulcsot adunk a precíziós gazdálkodáshoz!

2021. november 12. 08:59

Új időket élünk a mezőgazdaságban. A digitális forradalom már jelen van a mindennapjainkban. Olyan változások tanúi lehetünk nap mint nap, amelyek a 70-80-as évek agrotechnológiai fejlesztéseinek horderejét idézik fel. A felhasználók rengeteg információval találkoznak, szembesülhetnek ezek előnyével és jövőbe mutató szerepével. Arról azonban sokkal kevesebbet lehet hallani, hogyan építhetők be ezek a megoldások napjaink agrotechnológiájába.

AgroFIELD Akadémia Konferencia – Katona András, AgroFIELD Programvezető a változó mélységű talajművelésről tart előadást

2019. január 18. 06:50

Katona András a változó mélységű talajművelés üzemi körülmények között elvégzett vizsgálatainak eredményeiről számol be az AgroFIELD Akadémia Konferencián, Kecskeméten 2019. február 7-én.