Gépészet
Gépészet

Kiemelt fejlesztések a 60. évfordulóját ünneplő Harditól

Kiemelt fejlesztések a 60. évfordulóját ünneplő Harditól

Agrofórum Online

Az évek során a HARDI számos egyedülálló permetezési koncepciót és innovációt ültetett át a gyakorlatba, amelyek mind partnereik előnyére szolgáltak. Az Agroázist kérdeztük olyan fejlesztések kapcsán, mint például a Delta Force 25 cm-es fúvókaköze, amely alacsonyabb keretmagasságot tesz lehetővé, ily módon mérsékelve az elsodródást. A DELTA FORCE szénszálas kitörő végszakasz kis súlya és magas szilárdsága lehetővé teszi, hogy a kitörő végszakasz 4 m hosszú legyen, szemben a 36 m-es szórókeret korábbi, 2.5 m-es végszakaszával, így akár 39 m-es szórókeret-szélesség is elérhető általa.

A 25 cm-es fúvókaközök mellett szóló legerősebb érv az, hogy a szórókeret talajtól mért magassága 30 cm-re csökkenthető, és ezáltal mérsékelhető az elsodródás. Az alacsony keretmagasság viszont kiváló szórókeret-szabályozási rendszert is megkövetel. A piacon elérhető legjobb rendszer jelenleg a DELTA FORCE szórókeretcsalád a HARDI AutoTerrain rendszerrel. A másik előny, hogy a fúvókák kisebb VMD (cseppátmérő-középérték) mérettel porlasztanak, ami jobb lefedettséget biztosít.

A megbízható, nagy teherbírású DELTA FORCE szórókeret mostantól 24 m-es hosszban is elérhető. Ez a szórókeret NAVIGATOR 4000 / 5000 / 6000 és COMMANDER 4500 / 5500 típusokhoz rendelhető. A központi szakasz a 27–39 m-es típusokon megegyezik, és minden funkció elérhető minden típuson, így a szórókeret-szabályozás és a hidraulikus AntiYaw kilengéscsillapítás is. Emellett fontos megemlíteni még, hogy a Delta Force 25 cm-es  fúvókaköz alacsonyabb keretmagasságot tesz lehetővé, ily módon mérsékli az elsodródást – 25 és 50 cm-es fúvókaköz egyaránt alkalmazható.

NAVIGATOR DELTA FORCE (ENTAM tesztfejlesztés)

Az elmúlt évben a 27 m-es DELTA FORCE szórókerettel rendelkező 4000 l-es NAVIGATOR tesztelésére került sor a németországi Julius-Kuehn Intézetnél (JKI) . A tesztjelentés nemrégen került nyilvánosságra egy ENTAM által kiadott beszámoló formájában.

A saját hatáskörű tanúsítvány kiállítása egy permetezőgép piacra bocsátásához követelmény. Ennek keretében a gyártó tanúsítja, hogy a permetezőgép megfelel a 2009/127/EK IRÁNYELV (a gépekre vonatkozó irányelv kiegészítéseként is ismert) követelményeinek. A részletes követelményeket a 16119-es sorozat EN/ISO szabványai tartalmazzák. Az ENTAM teszt egy laboratóriumi vizsgálat, részben azt vizsgálják, hogy minden kötelezettségnek eleget tesz-e a berendezés, és hogy ezek a megengedett határértékeken belül vannak-e.

RUBICON – ÚJ FEJLESZTÉSŐ ÖNJÁRÓ PERMETEZŐGÉP

A HARDI cégcsoport és a MATROT (mindkettő a francia EXEL Industries cégcsoport tulajdona) számos alkalommal dolgozott együtt, és legutóbb közösen fejlesztettek ki egy nagy kapacitású önjáró permetezőgépet főként Ausztrália és az USA piacaira. Az eredmény a nagyteljesítményű RUBICON 9000, egy önjáró permetezőgép, amely 9000 literes tartállyal, 386 LE-s motorral, 48 m-es szórókerettel rendelkezik, és akár 35 km/h-s munkasebességre is képes. A két vállalat részéről egy ilyen nagy ívű termékfejlesztési projekt sikeres véghezvitele kiváló együttműködést, műszaki és piaci igényfelmérést, és sok ráfordítást igényelt. A legutóbbi szezonban az új géptípust sikerrel tesztelték Ausztráliában, és a tesztüzemeltetők részéről nagyon pozitív visszajelzések érkeztek.

A MATROT, az EVRARD és a HARDI márkák mindegyike nagyon erős piaci jelenléttel és hosszú távú ügyfélkapcsolatokkal rendelkezik a maga piacain. A HARDI cégcsoport erre a fúzióra úgy tekint, mint egy nagyon fontos lépésre, amely egy erősebb pozíció elérését szolgálja Európában és a világ többi részén egyaránt.

 

 

www.agroazis.hu
info@agroazis.hu

Kategóriájában a leggazdaságosabb: STEYR Profi 4145 S-Control 8 hajtóművel

A vadonatúj S-Control 8 hajtóműnek köszönhetően a STEYR Profi 4145 fajlagos hajtóanyag-fogyasztása 258 g/kWh értékre csökkent, ami kategóriájának messze a legtakarékosabb traktorává teszi.

Optimális vetés talajszkenner alkalmazásával

A SmartFirmer képes felmérni és térképezni a talaj szervesanyag- és nedvességtartalmát, valamint a növényi maradványok mennyiségét.

Farmet Falcon - Sokoldalú vetőgép számos opcióval

A Farmet Falcon pneumatikus gabonavetőgép egy rendkívül sokoldalú eszköz, amely számos opcióval és méretben rendelhető.

Gépészet Videó

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

A Bednar vetőgépe több vonatkozásban is megújult az előző szériához képest, a magtartályt a gyártó például mostantól műanyagból készíti.

Gépészet Videó

MTZ, John Deere kombájn, Kverneland eke - Rengeteg mezőgazdasági gépet árverez a NAV

Belarus MTZ traktor, John Deere kombájn, Kverneland eke és kultivátor, fűkasza, rendsodró, pótkocsi, vetőgép, tárcsa, és egyéb munkagépek kalapács alatt.

2018. március 3. 07:43

Önjáró fűkasza és gyomirtó gép az 50 legjobb mezőgazdasági gépinnováció között

Permetezőgép, traktorok, salátabetakarító- és gyomirtó gép, öntözőrendszer, sőt, üvegházakba fejlesztett fotoperiodikus lámpa is a díjazott innovációk között.

2018. március 5. 10:46

Élő videóink az AGROmashEXPO második napjáról

Január 25-én az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás második napján is több alkalommal jelentkeztünk élőben Facebook oldalunkon.

2018. január 25. 20:10

Használtan is jó választás! - Hardi permetezőgépek az Agroázistól

Az Agroázis szakemberei az eladott használt gépet az újakhoz hasonlóan beüzemelik, a gépkezelőt pedig megfelelő oktatásban részesítik.

2018. február 26. 08:07