Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

Agrofórum Online

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon Szabó Attila, a Bednar magyarországi képviselője többek között az Omega direktvetőgépet mutatta be az Agrofórum elő videójában.

Az eszköz több vonatkozásban is megújult az előző szériához képest, a magtartályt a gyártó például mostantól műanyagból készíti, ezzel pedig jelentősen csökkent a vetőgép súlya. Emellett rövidebb, kompaktabb is lett, valamint az eddig elérhető 3, 4, illetve 6 méter munkaszélesség után 8, valamint 9 méteres változatban is rendelhető.

Az AGROmashEXPO kiállításon látható Omega elején egy kompakt keréksort találhattak a termelők, aminek köszönhetően a gép nagyobb munkasebesség mellett is stabilan halad a szántóföldön. Ezt egy tárcsasor követte, ami után akár műtrágya-kijuttató csoroszlyák is elhelyezhetők. A Bednar vetőgépének nagy előnye, hogy a vetőcsoroszlya-nyomást egészen 120 kg-ig lehet állítani, tehát egészen kötött talajba is precízen letehető a mag. Az Omega 12,5 vagy 16,5 cm-es sortávolsággal rendelhető, a gép minden beállítása egyszerűen elvégezhető, akár mehet közben a fülkéből is szabályozhatjuk.

Így dolgozik a magyar erdőkben a legújabb finn fakitermelő gép

Az új fakitermelő géppel lényegesen kényelmesebb és hatékonyabb a munka, mint az elődjeivel.

Gépészet Videó

Íme az AGROmashEXPO Termékfejlsztési díj győztesei

Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen. Sajnos a hazai indulók száma nem nőt, sőt csökkent.

OPaLL-AGRI Saturn IV magágykészítő kompaktor Csehországból

Az OPaLL-AGRI egy csehországi családi tulajdonban működő vállalkozás, akik Brno-tól északra gyártják kimagasló ár-érték arányú munkagépeiket. A termékpalettán megtalálhatók a függesztett és félig-függesztett váltvaforgató ekék, magágykészítő kompaktorok, szántáselmunkáló hengerek, szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák és a tavalyi évtől a talajlazítók.

Gépészet Videó

„Ilyen etetőkocsit még nem láttunk” – Megérkezett az első önjáró Trioliet Magyarországra

A közelmúltban a Pusztaszabolcsi Mezőgazdasági Zrt. szarvasmarhatelepén adták át Magyarország első Trioliet Triotrac önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsiját.

Farmet Falcon - Sokoldalú vetőgép számos opcióval

A Farmet Falcon pneumatikus gabonavetőgép egy rendkívül sokoldalú eszköz, amely számos opcióval és méretben rendelhető.

2018. március 15. 12:43

Gépészet Videó

Március második félében a Solvitis jó megoldás lehet a foszforhiányos repcében

A készítmény magas foszfortartalma polifoszfát formában van jelen, ami gyors, ugyanakkor elnyújtott felvételt tesz lehetővé.

2018. március 2. 18:10

A savanyú, a normál és a lúgos

A Terragro Kft. termékei nemcsak a növény, hanem a talaj szempontjából is jótékony hatásúak.

2018. március 8. 09:36

Talajélet Videó

Az MKB Csoport két tagja is az AgrárgépShow-n

A HUNGEXPO-n megrendezésre kerülő Agrárgépshow 2018 az év legnagyobb hazai agráripari kiállítása, ezért az MKB Pénzügyi Csoport számára kiemelten fontos, hogy teljes agrárportfoliójával képviselje magát az eseményen.

2018. január 23. 09:25