Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Lapozza át a SAATEN-UNION tavaszi fajtakatalógusát!

Változatos és alkalmazkodó fajtáinkkal – kukorica, napraforgó, szója, borsó, tavaszi árpa, zab – biztos alapokról indíthatja a tavaszi vetésű növények termesztését.

A 2020-as évet a fordulatos és kiszámíthatatlan termesztési körülmények jellemezték, pedig fontos, hogy mind több termést mind hatékonyabban, a piac elvárásai szerint állítsanak elő a gazdák. Ennek érdekében valamennyi szántóföldi kultúrában nagy teljesítményű, a tápanyagot hatékonyan felhasználó, egészséges hibridekre és fajtákra mutatkozik igény.

A SAATEN-UNION továbbra is követi a változásokat a nemesítési és a technológiai fejlesztéseket megcélzó munkájában. Büszkék vagyunk kukoricáinkra, melyek az égbe törő termésmennyiséget ötvözik a kiváló termésbiztonsággal. Ezt a képességüket új hibridjeink a NÉBIH regisztrációs kísérleteiben, a régebbiek pedig üzemi körülmények között is évről évre bizonyítják.

A SAATEN-UNION lépést tart a napraforgó-vetőmag piacán megjelenő elvárásokkal, ennek megfelelően portfóliója az igények széles körét lefedi. Valamennyi gyomirtási rendszerhez kínálunk vetőmagot, választékunk a linolsavas hibridek mellett magas olajsavas hibrideket is tartalmaz. Korai érésű napraforgóink biztonsággal betakaríthatók deszikkálás nélkül is.

Az alacsonyabb költségszinten elérhető nagyobb termés és termésbiztonság üzemi szinten szélesebb faj- és fajtaválasztékot kíván, aminek a jelentőségével a SAATEN-UNION tisztában van. Meggyőződésünk, hogy a szója, a tavaszi árpa, a zab, a száraz borsó vagy éppen a köztes növények nemesítésére fordított erőforrások is hozzájárulnak a változatos és egészséges, a környezetünkkel összhangban végzett növénytermesztés kialakításához.

A tavaszi fajtakatalógus letölthető a képre kattintva.

Kínálatunkat áttekintve Ön is biztosan megtalálja azokat a fajtákat és hibrideket, melyekkel a termesztési adottságait leginkább ki tudja használni.

Blum Zoltán
ügyvezető

SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

 

 

 

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Napraforgó: Jó piaci pozíció és kiszámítható jövedelem

2025. november 14. 11:10

Klasszikusnak tekinthető gazdasági növényeink között a napraforgó mára a szántóföld egyik stabil pontjává vált.

A hobbi, ami értéket teremt - paprikaszószok formájában

2025. november 12. 04:56

Oravecz Kristóf századosnál, a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár pilótájánál jártunk. Kristóf hobbija a paprikaszósz készítés. A hobbiból kisebb vállalkozás lett.

Van jövője a kukoricatermesztésnek Magyarországon

2025. november 11. 16:10

Portfóliónkban idén is olyan kukoricahibrideket találhatnak partnereink, amelyek a szélsőséges időjárási viszonyok között is megbízhatóan teljesítenek.

Döbbenetes módon reagál a talaj a szárazságra, új felfedezés okoz szenzációt

2025. november 8. 16:10

A talaj mikroorganizmusai „emlékeznek” a szárazságra – segítik a növényeket a klímaváltozás okozta stressz leküzdésében.

A búza ára 6,6 százalékkal zuhant egy hét alatt

2020. augusztus 11. 06:36

A kínálati kilátások a búza piacára is nyomást gyakoroltak és az ár egy hónapos mélypontra esett pénteken.

Erős a kereslet az amerikai szójabab-készletek iránt

2023. október 28. 08:40

Európában a malmi búza, a kukorica, a repce kurzusa is mínuszban zárt, a takarmánybúza viszont drágult.

Így váltható ki a szója és a napraforgó termesztése?

2023. december 18. 10:10

A tudósok szerint ha tenni akarunk az éghajlatváltozás ellen, jobban járunk a laboratóriumokban előállított olajokkal és zsírokkal, mint a szója vagy a napraforgó termesztésével.

A közönséges takácsatka károsításának hatása a szója beltartalmi összetevőire

2019. március 25. 08:47

A szója, az EU törekvéseinek köszönhetően egyre növekvő vetésterülettel bír Magyarországon is. A szója beltartalmi paraméterei közül a fehérjetartalom (38-40%), és az olajtartalom (18-22%) a meghatározó.