Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

UMBERTO KWS – A jövő piacvezető hibridje

UMBERTO KWS – A jövő piacvezető hibridje

KWS Magyarország Kft.

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Több éves kísérleti munka és tesztelést követően került a hazai repce piac élére.

Kimagasló terméseredményt hoz kedvezőtlen környezeti hatásokkal rendelkező évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyaghasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú, aszálysújtott régiókban is sikeresen termeszthető. Vetést követően a gyors egyenletes kelés erőteljes állományt biztosít, így a téli kifagyással szemben rendkívüli teherbírást mutat.

Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett. A fóma betegség (Phoma lingam) károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens.

Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS a NÉBIH független 2018. évi kísérleteiben a Magyarországon államilag elismert középérésű repcehibridek között a legmagasabb termést (5,04 t/ha) érte el 13 kísérleti helyszín átlagában.

A termésbiztonság a hibrid választással kezdődik. Válassza Ön is a KWS legjobb ajánlatát!

Hibrid előnyök:

  • nagyon magas és stabil terméshozam főként az intenzív adottság mellett
  • rendkívüli ellenállóság a téli kifagyással szemben
  • kimagaslóan jó Phoma ellenállóság → RLM7-3
  • kimagaslóan jó adaptálhatóság a kitettebb (aszály sújtotta) régiókba
  • rendkívüli víz- és tápanyaghasznosítási paraméterek

A magas termelői elvárásoknak nehéz megfelelni. Az UMBERTO KWS megtette!

Partnereink bíznak bennünk!

Farkas László, Farkas Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft., Zimány

„ A 2017-es vetési szezonban a területi képviselő javaslatára váltottam a HYBRIROCK-ot az UMBERTO KWS repcére, mivel számomra fontos a csökkentett mag mennyiségű vetés (350.000 mag/ha) és a kipergés ellenállóság. Akkor 31 hektáron próbáltuk ki és 4,5 t/ha átlaggal takarítottuk be. A versenytársaival szemben 0,5 t/ha-ral több termést realizáltunk vele, így 91 hektárra emeltem meg a termesztési területét. Növényegészségügyi helyzete a tenyészidőszak alatt szenzációs, egy ténylegesen Phoma rezisztens anyag. A szeptember közepi-végi vetést jól bírta, míg a konkurens anyagoknál ez mindig problémát jelentett. Büszkén ajánlom minden repcetermesztőnek!”

Kiss László, Gömörmag Kft., Putnok

„ 2 éve belekezdtünk a széles sortávú (76 cm-es, 330.000 mag/ha) szemenkénti vetésbe repcében 70 hektáron. Erre az UMBERTO KWS Prémium vetőmagot választottuk, maximális terméshozama és kitűnő kórtani- és adaptációs képességei miatt. Ehhez nélkülözhetetlen a precíz agrotechnika, a tápanyag visszapótlás és az okszerű növényvédelem. 2018-ban egy kedvezőtlen csapadékeloszlású, száraznak mondható év után az UMBERTO KWS 4,5 t/ha átlaggal került betakarításra.”

Horváth Balázs, Honi Kft., Nagykanizsa

„ Az UMBERTO KWS repcét 400.000 csíra/ha-ral vetettük, azaz egy zsákot 3,7-3,8 hektárra használtunk fel. Jó őszi fejlődés jellemzi a hibridet, ezért ősszel és tavasszal is regulátorozni szükséges. A nagyon jó középérésű hibridet a betegség ellenállóság és a jó habitus jellemzi. Egyenletes kelést tapasztaltunk 2017-ben és 2018-ban is. Ebben az évben is az UMBERTO KWS-t választottuk és minden mag ki is kelt. A hibrid tápanyagfelhasználása kiváló, a műtrágyázást meghálálja. Bízunk benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan fog szerepelni idén is. Ez helyenként 4,5-4,8 t/ha, átlagosan 4,3 t/ha termést jelent.”

Laposa János, Madagro Kft., Madocsa

 

„ A repcetermesztés gerincét cégünknél az UMBERTO KWS adja. Minden évben 5-6 hibriddel dolgozunk, hogy tapasztalatot szerezzünk róluk, és össze tudjuk őket hasonlítani. Ennek jegyében 2 éve váltottunk a HYBRIROCK-ról az UMBERTO KWS-re az erősebb Phoma rezisztencia miatt. A tavalyi évben az UMBERTO KWS-sel elért 5,1 t/ha üzemi termésátlagunk eredményeképpen most is ezt a hibridet vetettük a legnagyobb területen, idén 175 hektáron termesztjük. Bízunk a tavalyihoz hasonló kiváló eredményben!”

Illés Zsolt, V-Agro-Gold Kft., Nagydobsza

„2017-ben vetettem először UMBERTO KWS-t. Az ezt megelőző években is jó tapasztalataim voltak a KWS repce hibridjeivel. Az idei év viszontagságos körülményei ellenére az UMBERTO KWS a várakozásokhoz képest sokkal szebb állapotban van, mint azt az ilyenkor szokatlan aszályos időjárás lehetővé tenné. Reményeim szerint az idei aratás is meg fogja mutatni, hogy az UMBERTO KWS méltán az egyik legnépszerűbb repcehibrid Magyarországon.”

Keresse területi képviselőinket vagy rendelje meg a KWS Webshopból!

KWS Magyarország Kft.
9027 Győr Gesztenyefa u. 4.
www.kws.hu

KWS Magyarorszag

Csúcshibridek a megújult kukoricaportfólióban

2020. január 14. 07:36

Az elmúlt évek során egyre szélsőségesebbé váló időjárással kapcsolatos tapasztalatok is arra sarkallnak minket, hogy a termelést nehezítő legtöbb körülménynek ellenálló, kiegyenlített termőképességű, partnereink számára magas jövedelmezőséget biztosító új kukoricahibridekkel tudjunk versenyképes alternatívát felmutatni.

Mi lesz veled növényvédelem? A visszavont hatóanyagok tükrében

2020. január 9. 09:13

2019-ben 12 új növényvédő szer hatóanyag használatát engedélyezte az Európai Unió, ugyanakkor 45 forgalmazásának engedélyét visszavonta, vagy nem hosszabbította meg azt a lejártakor. Idénre is jut a lejárt engedélyű hatóanyagokból bőven, de vajon mennyi lesz, ami pótolni tudja ezeket?

Pattogatni való kukorica: nem csak finom, de jó üzlet is

2020. január 7. 11:47

A Győr melletti Kránicz tanya a székhelye annak az a Agrogenius Kft-nek, amelyet Kránicz Tamás és Krániczné Mayer Erika alapított tizenöt évvel ezelőtt. A cég mára már nemcsak európai, hanem ázsiai exportra is termel, illetve szerződött partnereikkel termeltet pattogatni való kukoricát. Mindezt olyan sikerrel teszik, hogy szinte már nem is tudják a rendeléseket kielégíteni, további beszállítókra lenne szükségük… Krániczné Mayer Erikával, a cég vezetőjével beszélgettünk.

10 tonnás kukorica talajművelés nélkül - No-till és min-till növénytermesztés Somogyban

2020. január 5. 13:49

A talajművelő eszközöknek egyre kevesebb szerepük van a somogyi táblákon, a munkájukat ugyanis a takarónövények és a talajlakó élőlények veszik át.

Repcetermesztőként mire érdemes odafigyelni a zöldítő keverék idei kiválasztásakor?

2018. április 5. 04:16

A RAPOOL szakmai ajánlása szerint kerüljük azokat a keverékeket, amelyek mustár-, olajretek- és takarmányrepce-komponenseket tartalmaznak, mert ugyan kedvezőbb áron szerezhetők be, ám akár rövid távon is jelentősen veszélyeztethetik a repcetermesztés jövedelmezőségét.

Repcevetőmag-üzletággal bővült a BASF

2018. szeptember 20. 13:02

A BASF az akvizíció révén a világ egyik legjelentősebb vetőmagvállalatává, a világ legnagyobb repcevetőmagos cégévé vált.

XVIII. Kalászos Gabona Fórum Visegrádon

2018. szeptember 18. 17:01

Őszi árpából szinte biztos, hogy vetőmaghiányra kell számítani, tritikálénál valószínűsíthető, hogy el fog fogyni a szaporítóanyag, míg őszi búzánál a szakmailag elfogadható 40%-os (vagy a fölötti) felújítási arányhoz biztosított a fémzárolt vetőmag.

Fogytán a bőtermő vetőmagok a Karintiánál

2018. szeptember 13. 06:48

Érdemes sietni, ha Bőtermő vagy Prémium minőséget adó, Pannon régióra nemesített kalászos fajtára vágyik!