Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

UMBERTO KWS – A jövő piacvezető hibridje

UMBERTO KWS – A jövő piacvezető hibridje

KWS Magyarország Kft.

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Több éves kísérleti munka és tesztelést követően került a hazai repce piac élére.

Kimagasló terméseredményt hoz kedvezőtlen környezeti hatásokkal rendelkező évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyaghasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú, aszálysújtott régiókban is sikeresen termeszthető. Vetést követően a gyors egyenletes kelés erőteljes állományt biztosít, így a téli kifagyással szemben rendkívüli teherbírást mutat.

Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett. A fóma betegség (Phoma lingam) károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens.

Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS a NÉBIH független 2018. évi kísérleteiben a Magyarországon államilag elismert középérésű repcehibridek között a legmagasabb termést (5,04 t/ha) érte el 13 kísérleti helyszín átlagában.

A termésbiztonság a hibrid választással kezdődik. Válassza Ön is a KWS legjobb ajánlatát!

Hibrid előnyök:

  • nagyon magas és stabil terméshozam főként az intenzív adottság mellett
  • rendkívüli ellenállóság a téli kifagyással szemben
  • kimagaslóan jó Phoma ellenállóság → RLM7-3
  • kimagaslóan jó adaptálhatóság a kitettebb (aszály sújtotta) régiókba
  • rendkívüli víz- és tápanyaghasznosítási paraméterek

A magas termelői elvárásoknak nehéz megfelelni. Az UMBERTO KWS megtette!

Partnereink bíznak bennünk!

Farkas László, Farkas Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft., Zimány

„ A 2017-es vetési szezonban a területi képviselő javaslatára váltottam a HYBRIROCK-ot az UMBERTO KWS repcére, mivel számomra fontos a csökkentett mag mennyiségű vetés (350.000 mag/ha) és a kipergés ellenállóság. Akkor 31 hektáron próbáltuk ki és 4,5 t/ha átlaggal takarítottuk be. A versenytársaival szemben 0,5 t/ha-ral több termést realizáltunk vele, így 91 hektárra emeltem meg a termesztési területét. Növényegészségügyi helyzete a tenyészidőszak alatt szenzációs, egy ténylegesen Phoma rezisztens anyag. A szeptember közepi-végi vetést jól bírta, míg a konkurens anyagoknál ez mindig problémát jelentett. Büszkén ajánlom minden repcetermesztőnek!”

Kiss László, Gömörmag Kft., Putnok

„ 2 éve belekezdtünk a széles sortávú (76 cm-es, 330.000 mag/ha) szemenkénti vetésbe repcében 70 hektáron. Erre az UMBERTO KWS Prémium vetőmagot választottuk, maximális terméshozama és kitűnő kórtani- és adaptációs képességei miatt. Ehhez nélkülözhetetlen a precíz agrotechnika, a tápanyag visszapótlás és az okszerű növényvédelem. 2018-ban egy kedvezőtlen csapadékeloszlású, száraznak mondható év után az UMBERTO KWS 4,5 t/ha átlaggal került betakarításra.”

Horváth Balázs, Honi Kft., Nagykanizsa

„ Az UMBERTO KWS repcét 400.000 csíra/ha-ral vetettük, azaz egy zsákot 3,7-3,8 hektárra használtunk fel. Jó őszi fejlődés jellemzi a hibridet, ezért ősszel és tavasszal is regulátorozni szükséges. A nagyon jó középérésű hibridet a betegség ellenállóság és a jó habitus jellemzi. Egyenletes kelést tapasztaltunk 2017-ben és 2018-ban is. Ebben az évben is az UMBERTO KWS-t választottuk és minden mag ki is kelt. A hibrid tápanyagfelhasználása kiváló, a műtrágyázást meghálálja. Bízunk benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan fog szerepelni idén is. Ez helyenként 4,5-4,8 t/ha, átlagosan 4,3 t/ha termést jelent.”

Laposa János, Madagro Kft., Madocsa

 

„ A repcetermesztés gerincét cégünknél az UMBERTO KWS adja. Minden évben 5-6 hibriddel dolgozunk, hogy tapasztalatot szerezzünk róluk, és össze tudjuk őket hasonlítani. Ennek jegyében 2 éve váltottunk a HYBRIROCK-ról az UMBERTO KWS-re az erősebb Phoma rezisztencia miatt. A tavalyi évben az UMBERTO KWS-sel elért 5,1 t/ha üzemi termésátlagunk eredményeképpen most is ezt a hibridet vetettük a legnagyobb területen, idén 175 hektáron termesztjük. Bízunk a tavalyihoz hasonló kiváló eredményben!”

Illés Zsolt, V-Agro-Gold Kft., Nagydobsza

„2017-ben vetettem először UMBERTO KWS-t. Az ezt megelőző években is jó tapasztalataim voltak a KWS repce hibridjeivel. Az idei év viszontagságos körülményei ellenére az UMBERTO KWS a várakozásokhoz képest sokkal szebb állapotban van, mint azt az ilyenkor szokatlan aszályos időjárás lehetővé tenné. Reményeim szerint az idei aratás is meg fogja mutatni, hogy az UMBERTO KWS méltán az egyik legnépszerűbb repcehibrid Magyarországon.”

Keresse területi képviselőinket vagy rendelje meg a KWS Webshopból!

KWS Magyarország Kft.
9027 Győr Gesztenyefa u. 4.
www.kws.hu

KWS Magyarorszag

„… Vajon férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?”

2019. augusztus 21. 09:22

A modern világ az együtt töltött minőségi idő gyilkosa, mind a család, mind a barátok, de még a munkahely tekintetében is.   Tíz nap valódi közös élmény már családi nyaralásokban is ajándék, de tíz nap, 2x10 óra repülőút és több, mint 5000 km autóban szakmázva, jó társaságban kiváló beszélgetésekkel és szakmai élményekkel - már nem is csak ajándék, hanem áldás. Csak remélni tudom, hogy „folytatása következik”, de most éljük meg a pillanatot!

A napraforgó és a szója betakarítása

2019. augusztus 13. 08:17

A napraforgó és szója állományszárítása az elmúlt években egyre kevésbé megkerülhető technológiai elemmé vált. Ennek okai csak részben kereshetők a növények biológiai tulajdonságai között.

Röviden a takarmányfű keverékekről

2019. augusztus 12. 08:48

Az elmúlt évek tavaszain rendkívül aszályosnak bizonyult az időjárás. A legelők és kaszálók telepítése a nyár végén és kora ősszel kevésbé kockázatos. Ekkor már rendszerint elegendő csapadékot tudnak felvenni a talajból a növények a gyökérzet fejlődéséhez. Egy relatív szárazabb periódus pedig a gyökérváltáson átesett pázsitfűfélékben sem tud már maradandó kárt okozni, így elérhetjük a kívánt borítottságot.

A jó repce olyan, mint a szép szerető - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Putnok)

2019. augusztus 7. 09:38

A Putnoki székhelyű Gömörmag Kft.-nél évtizedek óta foglalkoznak repcetermesztéssel, ami során az alkalmazott technológia nagyon sokat változott.

Innováció, teljesítmény, minőség és megbízhatóság

2018. március 1. 21:17

A hazai napraforgó-termesztés több mint 80%-a herbicidtoleráns hibridekkel folyik, így a legnagyobb hangsúlyt az EURALIS is erre a szegmensre helyezi.

SAATEN-UNION-hibridkalászosok. A növénytermesztés jövője.

2019. július 4. 14:52

A SAATEN-UNION a tavalyi évben nemzetközi szinten egyesítette és azóta a HySEED égisze alatt folytatja a hibridkalászosokban végzett eddigi tevékenységeit annak érdekében, hogy a jövőben még jobban teljesítő rozs-, búza-, árpa- és tritikáléhibrideket használhassanak az európai termelők.

Kicsit drágulhat a vetőmag

2019. augusztus 13. 09:11

Az elmúlt évhez képest kissé magasabb, nettó 101 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól kapott adatok feldolgozását követően a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A szervezet előrejelzése szerint az előállítási költségek növekedése miatt idén enyhén emelkedhet az őszi kalászosok ára.

Változott a vetőmag előállításról és forgalmazásról szóló jogszabály

2019. június 6. 10:47

A változások érintik az igazgatási szolgáltatási díjak mértékét, valamint az azok fizetésére vonatkozó előírásokat is.