Növénytermesztés
Növénytermesztés

Védekezés a napraforgó kórokozói ellen

Védekezés a napraforgó kórokozói ellen

Agrofórum Online

A minőségi károkozás a ki nem telt, meg nem érett szemek formájában jelentkezik, melyek olajtartalma lényegesen alacsonyabb a normálisnál. Összességében az olajtartalomban 30%-os veszteség is előfordulhat.

A jelenlegi meleg, csapadékos időjárás kedvez a korai alternária és más korai szár- és lombbetegségeknek. A mennyiségi veszteség, a terméscsökkenés akár 10-50%-os mértékű is lehet. A DuPont két évtizedes hazai tapasztalattal rendelkezik a napraforgó gombabetegségek elleni védekezésben. Adataink alátámasztják, hogy a termés mennyiségének növelésére a napraforgó korai fungicides védekezésével tehetünk a legtöbbet.

Az aktuális napraforgó terményárakat alapul véve egy DuPont Acanto® Plus gombaölő szerrel elvégzett kezelés kb. 95 kg napraforgó árába kerül Önnek. 20 év eredményei alátámasztják, hogy az egyszeri, korai DuPont gombaölő szeres kezelés minimum 250, maximum 940 kg terméstöbbletet eredményezett, átlagosan 640 kg többlettermés érhető el.

Szakmai és költséghatékonyság oldaláról a DuPont kiváló technológiai megoldást kínál a napraforgó gombaölő szeres kezelésére az Acanto ® Plus gombaölő szerrel. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik amely kiemeli a piacon jelen levő többi ajánlat közül:

  • Két felszívódó hatóanyag kombinációja.
  • Kiemelkedően széles a hatásspektruma a napraforgó korai szár- és lombbetegségei ellen.
  • Pozitív hatású a növény élettani folyamataira.
  • Kimagaslóan hosszú hatástartammal bír.
  • Egészséges növényállományt eredményez.

Az  Acanto® Plus lehetőséget ad a termelők kezébe a hatékony és megtérülő növényvédelmi kezelések megvalósításához. Alkalmazása 0,8 l/ha dózisban javasolt korai, 6-8 levélpáros állapotában.

További részletek a napraforgó védelméről a DuPont Növényvédelmi Üzletág YouTube csatornáján:

(DuPont Magyarország Kft.)

A más módon nem jelölt, ® vagy jellel ellátott márkanevek a DuPont, Pioneer és leányvállalatainak márkanevei.  © 2017 DuPont.

Megújult kukoricaportfólió termésrekordokkal

2019. november 7. 15:33

Rendkívül kiterjedt kísérleti rendszerünknek köszönhetően a SAATEN-UNION Hungária Kft. megújuló kukoricaportfóliója minden termelői igény kielégítésére alkalmas, kiemelkedő termőképességű és nagy termésbiztonságú hibridekkel támogatja partnerei munkáját.

Precíziós vetés és hibridárpa Kunpeszéren

2019. november 7. 12:40

Október elején az Alföldön is megkezdődött az őszi árpa vetése, Kunpeszér határában ráadásul mindez precíziósan történik - ahogy ez már megszokott minden növénykultúra esetében.

Méhlegelők növényi diverzitásának változása

2019. október 29. 10:34

Egyes vélemények szerint a házi méh a sertés és a marha után a harmadik legnagyobb hasznot hajtó háziállat Európában. A növényi biodiverzitás méhekre, méztermelésre gyakorolt hatásait tekintve elmondható, hogy az egyre terjedő, jó mézelő kultúrák (akác, őszi káposztarepce) méhlátogatottsága megnő, a természetes, természetközeli élőhelyeké a csökkenő területük és biodiverzitásuk miatt csökken. Ezek a folyamatok a vegyes virágméz mennyisége jövőbeni csökkenésének irányába mutatnak.

Tonivit – a biztos alapozásért

2019. szeptember 18. 10:22

Minden olyan körülmény, amely növényeink korai gyökérfejlődését hátrányosan érinti (pl. kései vetés, nem megfelelő magágy, időjárási tényezők, stb.), terméskiesést és az árbevételben is jelentkező károkat okoz.

A pH hatása a permetezés hatékonyságára

2019. október 20. 08:38

Amikor azt hallom egy termelőtől, hogy nem használ a szer, vagy azt tapasztalom egy szaktanácsolt területen, hogy valóban nem úgy hat az a hatóanyag, ahogyan elvárnánk; akkor két dologra kell gondolnunk hibalehetőségként. Az egyik a kijuttatási technológia (mikor, hogyan, mivel, stb.) s miután ennek gyorsan utána lehet járni, jöhet a másik: a permetezéshez használt víz megfelelősége!

Már most megkezdhetjük a felkészülést a jövő évi növényvédelemre

2019. november 6. 16:09

Az őszi betakarítás kiváló lehetőség arra, hogy megismerjük a terület talajlakó kártevő fertőzöttségét, de hasznos támpont a felszedett termés egészségi állapota.

Elatus Era – új fejezet a kalászosok védelmében

2019. október 8. 13:47

A Syngenta idén bevezetett új fungicid terméke az Elatus Era idén is bizonyította a kórokozók elleni hatékonyságát, magas fokú biztonságot, teljes körű védelmet biztosított.