Növényvédelem
Fizetett tartalom
Növényvédelem
Fizetett tartalom

Sikeres repcetermesztés? DEKALB hibrid és Bayer technológia!

Sikeres repcetermesztés? DEKALB hibrid és Bayer technológia!

Bayer Crop Science

2021 őszén az Európai Unióban összességében nőtt a repce termőterülete. Nálunk ezzel ellentétes volt a trend, főként a vetésnek nem kedvező időjárás miatt több termelő választott kalászost a repce helyett, ami a vetésterületet jelentősen csökkentette.

A tavalyi vetés óta olyan tényezők hatottak az állományok és a terményárak alakulására, melyeket nehéz lett volna előre látni. Az idén nyáron betakarított repcék eredményét azonban könnyű lesz észrevenni. A jelenlegi terményárak a sokévi átlagnál alacsonyabb termésátlagokkal és magasabb ráfordítással is jól jövedelmező növénnyé teszik a repcét. A globális repce terménykészlet előre jelzett csökkenése az árak magas szinten maradását sejteti. Bár a repce termesztése egyszerűbb nem lett, a megfelelő eszközökkel és odafigyeléssel akár a következő szezon sikernövénye is lehet. A vetésforgóban betöltött hasznos szerepe nem változott, így termesztését több szempontból is érdemes fontolóra venni. A Bayer továbbra is kiváló DEKALB hibridekkel és megbízható védelmet nyújtó növényvédelmi megoldásokkal áll a repce termelők rendelkezésére.

Őszi káposztarepce portfóliónkra a meggyőző terméseredmények mellett jellemző a nagyfokú termésbiztonság. Hibridjeink jó megdőlés-, kipergés- és betegség-ellenállósággal rendelkeznek. Hazai portfóliónk legújabb tagjai – egy kivétellel – már tarlórépa sárgaság vírus (Turnip Yellow Virus – TuYV) rezisztens hibridek.

A legújabb DEKALB hibridrepcék főbb tulajdonságai

DK EXCITEDDK EXPOSEDK EXBURYDK EXPECTATIONDK IMOVE CL
Éréscsoportközép-koraiközép-koraiközépközép-koraikorai
Tél előtti fejlődéskirobbanóerőteljeserőteljeserőteljeserőteljes
Tavaszi regenerálódáskiválókiváló
Virágzásközép-koraikésőiátlagoskoraikorai
Növénymagasságközépmagasközépmagasközépmagasátlagosátlag alatti
TuYV rezisztencia Pipa, Wingdings betűtípus, 252-es karakterkód Pipa, Wingdings betűtípus, 252-es karakterkód Pipa, Wingdings betűtípus, 252-es karakterkód Pipa, Wingdings betűtípus, 252-es karakterkód

Portfóliónk kiemelkedő tagja a DK EXCITED, amely a 2021. évi GOSZ-VSZT-NAK posztregisztációs fajtakísérletek középérésű csoportjában I. helyezést ért el. Ez eddigi legmagasabb terméspotenciálú hibridünk. Magas olajtartalom, homogén fejlődés és kiváló betegség-ellenállóság jellemzi. Szélesebb időintervallumban is optimálisan vethető, kirobbanó kezdeti fejlődése révén akár megkésett vetésre is alkalmas. Középmagas, egyöntetű állomány jellemzi. Termésstabilitása bármely termőhelyen sikeressé teszi. 

A nemesítés és a csávázás szakértőinek új megoldásával megalapozhatja a termesztés sikerét: az Acceleron PRECISION a kártevők és betegségek elleni védelem mellett speciális technológiával kialakított nagyobb méretű, egyöntetű vetőmagtételt jelent.  Kiváló minőségű, egyenletes vetést tesz lehetővé anélkül, hogy befolyásolná a vetőmag csírázását, vagy a kelést. Szemenkénti vetéshez is jó választás. A DK EXCITED speciális Acceleron PRECISION vetőmag kezeléssel is elérhető!

A Bayer ajánlata a repce termesztéséhez

A Bayer jól ismert és bevált készítményei biztosítják a zavartalan és egyenletes kelést, az őszi és tavaszi regulátor és betegségek elleni kezeléseket, valamint a rovarkártevők elleni védekezést is segítik. 

A DEKALB repce kelési kockázat-átvállalási program a 2022-es szezonban is folytatódik. 90.000 Ft/zsák kompenzáció – akár már 1 zsák DEKALB repce vásárlása esetén is! Ne kockáztasson, döntsön időben – csatlakozzon a programhoz 2022. július 11-ig!

Keresse területi képviselőinket, akik segítenek abban, hogy a termőhelynek és termesztési technológiának megfelelő ajánlatot találjon a jövedelmező repcetermesztéshez!

További információért látogasson el a dekalb.hu-ra és nézzen szét termékeink között, vagy lapozza fel friss katalógusunkat!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gubacsot okozó atkák a körtén, I. rész

2024. július 12. 09:40

A Gubacsatkák családjából 3 nemzetség fajai fordulnak elő a körtéken, de gubacsokat okozó fajokat csak a Epitrimerus, és az Eriophyes nemekben találunk.

Tarlók, árvakelések hatása a növényvédelemre

2024. július 9. 08:40

Az árvakelések részben hasznosak a talajaink védelme szempontjából, ugyanakkor hordoznak növényvédelmi kockázatokat is.

Mi van a kalászban? A fertőzések tüneteit most lehet a legkönnyebben észrevenni

2024. július 8. 10:10

A betegségek nem most, a csontszáraz növényállományban okozták a fertőzést, de tüneteiket most lehet a legkönnyebben észrevenni.

A kártevők is hamarabb jönnek, figyeljünk oda a kukoricára!

2024. július 5. 10:10

A kukorica virágzása Magyarországon általában június legvégén – július elején indul, idén azonban az ország déli részében már június 18-20. körül elindult a címerhányás.

Látványosan emelkedett a szójabab ára

2019. december 15. 11:03

Az eddig kiszivárgott hírek szerint az Egyesült Államok 160 milliárd dollárnyi termékre kivetett vámtarifát függeszt fel, cserébe Peking beleegyezik abba, hogy 2020 folyamán 50 milliárd dollár értékben vásárol amerikai mezőgazdasági termékeket.

Egy hetes csúcson a kukorica ára

2021. március 16. 06:54

A tengerentúlon inkább vevői túlsúlyt, míg Európában vegyes összképet hozott a hétfői kereskedés az agrárpiacokon.

Bezuhantak a gabonapiacok

2020. április 15. 08:03

Európában, a párizsi árutőzsdén mind a négy fontos agrártermék ára csökkent a következő három határidőre.

Megint nyolcéves csúcson a kukorica ára

2021. május 4. 08:40

A tengerentúlon inkább eladói fölény volt az agrártermékek árutőzsdei kereskedésében, míg Európában kiegyenlítettek voltak a viszonyok.