Szőlő-Bor
Fizetett tartalom

Kocide 2000 gombaölőszer – a réz erejével

Agrofórum Online

A Kocide 2000 egy 53,8 % rézhidroxid hatóanyag tartalmú fungicid, amely WG formulációban érhető el. Nagy előnye, hogy felhasználása széles körben engedélyezett, egészen az almatermésűektől kezdve, a szőlőn és a csonthéjasokon át, a zöldség és a hüvelyes növényekig. Ezeken kívül alkalmazható továbbá kabakosok, dísznövények, hagyma, burgonya és a cukorrépa esetében is.

A réz az egyik legrégebbi és legtágabb hatásspektrumú hatóanyag, amely számos gombabetegség ellen hatékony, úgymint pl. peronoszpóra, fitoftóra, monília, sztigmína, alternária, cerkospóra vagy ramulária, de ugyanúgy a baktériumos betegségek (Xanthonomas spp., Pseudomonas spp., Erwinia stb.) ellen is hatékony.

Peronoszpóra fertőzés fürtön, kezeletlen kontroll

A készítmény előnye, hogy speciális hókristály szerkezetének köszönhetően sokkal nagyobb felületet képes beborítani, mint más rézkészítmények, így jobb fedettséget és ezáltal nagyobb védelmet biztosít. Az eltérő szerkezeti formák a mikroszkopikus képeken figyelhetők meg. Bal oldalon egy standard réz-hidroxid kristály látható, amelyek egységnyi felülete jóval kisebb, mint a jobb oldali képen látható Kocide 2000 hókristály formája.

Standard készítmény szerkezete
Kocide 2000 hókristály szerkezete

A Kocide 2000 kijuttatása preventíven javasolt. A készítmény ökológiai gazdálkodásban is felhasználható. A széles hatásspektruma és „elemi” réz jellege miatt jó rezisztenciatörő hatású, így az egyéb, szisztemikus hatású növényvédőszereink fenntarthatósága meghosszabbítható.

Egészséges Merlot fürt október közepén, kezelt

Dozírozása alapesetben 1,75-2 kg/ha között alakul, azonban ez a mennyiség egyes növények esetében eltérhet, ahogy a kijutatott permetlé mennyiség is. Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat a következő elérhetőségeken.

Battó Bátor, fejlesztőmérnök

A növényvédőszereket biztonságosan használja. Felhasználás kizárólag a címke és az engedélyokirat alapján lehetséges! Felhasználás előtt kérjük olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A bor nem akar tovább forrni? Ezzel indítható újra!

2025. november 20. 08:10

A megakadt erjedés nem a világ vége: ha tudjuk, miért állt le a folyamat, a bor legtöbbször biztonságosan megmenthető.

Mit kérjen, ha nem ismeri a borlapot? Így lesz könnyű a választás

2025. november 15. 08:10

A borrendelés gyakran feszültséggel jár, pedig néhány szabályt követve magabiztosan eligazodhatunk bármelyik étterem borlapján.

A vulkánok íze a poharunkban: tűzben született borok titka

2025. október 23. 11:10

A vulkanikus talajból születő borok a föld energiáját hordozzák – mélyek, tüzesek és utánozhatatlanul magyarok.

Palackba zárt marketing: amikor a bor külseje dönt helyettünk

2025. október 19. 14:10

Forma, szín, címke, kupak: a borospalack minden részlete üzen a vásárlónak. De vajon mennyire hagyjuk magunkat befolyásolni?

Móron májusban kötelező az ezerjó

2021. május 26. 07:37

Rendkívül sokféle arca van az ezerjónak, lehet a megszokott mellett pezsgők, vagy akár kései szüretelésű édes borok alapja is.

Mit tehetünk a kertünkben megjelenő kendermagbogár ellen?

2022. április 9. 12:11

Tavasszal telepítettem néhány körtefát, és a képen látható bogarakat találtam a facsemetéken a mai napon. Tömegesen lepték el a fákat. Károsak, vagy nem, permetezzem-e őket?

DemoKERT sorozat a Güttler szervezésében

2023. április 4. 11:38

Az idei tavaszra új helyszíneket keresett fel a Güttler Kft., hogy elkalauzolja az érdeklődőket a szőlőben elvégzendő gépes talajmunkák világába.

A szőlő levelének foltokban barnulását és száradását peronoszpóra okozza?

2021. szeptember 15. 05:36

Nem csak a peronoszpóra, hanem más kórokozók, valamint tényezők is kiválthatják a szőlő levelének barnulását és száradását.