Patkovics Péter

Patkovics Péter

Agrofórum Online

Sűrűn kelt vetés ritkítása is porondon van májusban - kertészeti tippek a hónapra

2019. május 23. 04:37

Elérkezett hát a május, a zöldségeskertek egyik legfontosabb és legmozgalmasabb időszaka, ugyanis ebben a hónapban kell kiültetni a paradicsompalántákat szabadföldbe - persze, ha a hőmérséklet engedi azt.

Ideális szántóföldi burgonyafajták

2019. május 1. 08:46

A sikeres burgonyatermesztés alapja sok minden mellett a megfelelő fajtaválasztás. Jöjjön egy kis segítség ehhez a nem egyszerű feladathoz.

Kényes, de meghálálja a törődést a burgonya

2019. április 27. 05:36

A sikeres növénytermesztés minden esetben a jól megfontolt fajtaválasztással indul. Nincs ez másképp a burgonyánál sem.

Elkerülhető a paradicsomvész - hamarosan kezdődik a paradicsombetegségek elleni védekezés

2019. április 23. 07:55

Az egyik legrettegettebb, paradicsomokat is sújtó betegség a paradicsomvész, mellette komoly károkat okozhat a szeptóriás levélfoltosság és a vírusos sárga levélsodródás is. Cikkünkből kiderül, hogy mit érdemes tudni ezekről a betegségekről, és hogyan védekezhetünk ellenük.

Már nem csak fólia alá lehet veteményezni – áprilisi kertészeti teendők

2019. április 17. 08:40

Már bőségesen benne vagyunk az április hónapban, az évnek azon szakaszában, amikor megkezdődnek a szabadföldi munkálatok a veteményesekben is. Persze már hetekkel ezelőtt el lehetett vetni például a borsót is szabadföldbe, de a munka dandárja csak most kezdődik.

A veteményesben is divatba jött a zebra

2019. április 7. 06:51

Zebraparadicsom? Sokan biztosan felkapják most a fejüket, pedig a különleges paradicsomfajták között még a zebraparadicsomnál is találni érdekesebb fajtát.

Különleges formák a paradicsomok világában

2019. március 31. 06:37

Előző, paradicsomtermesztéssel foglalkozó írásomban bemutattam a paradicsomfajták csoportosításának egy módját, mostani írásomban egy újabb csoportosítási lehetőség, mégpedig a termés alakja szerinti rendszerezést mutatom be.

Determinált vagy folytonnövő paradicsom az ideális választás?

2019. március 30. 06:37

Amióta létezik paradicsomtermesztés, a gazdálkodók egyik legnagyobb problémája, hogy folyton növő, vagy bokorparadicsomot termesszenek. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, lássuk, kinek melyik típus termesztése javasolt.

Zöldség Képgaléria

Medvehagyma: tények és tévhitek

2019. március 18. 08:17

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a medvehagyma, mind a vidéki, mind a városi lakosság körében. Ennek több oka is van, kezdve jellegzetes ízétől egészen a rendkívüli élettani tulajdonságokig. A növény gyűjtése szigorú szabályokhoz kötött, jöjjenek a részletek.

Körtetermesztés: fontos a fajtaválasztás a maximális haszon érdekében

2019. február 28. 04:48

A nagyüzemi körtetermesztés napjainkban a haszon maximalizálásáról szól. Nem mindegy, hogyan választják meg a termeszteni kívánt fajtákat, ezen a szinten már nem elég szimpátia alapján dönteni.