Zöldség-Gyümölcs

42 üvegház épült 2 év alatt Ukrajnában

Agrofórum Online

Az orosz csapatok 2022-es ukrajnai inváziója eredményeként sokaknak új lakóhelyet és megélhetési lehetőséget kellett keresniük. Közéjük tartozott az eredetileg a Harkivi területről származó Eduard Malcsenko is, aki feleségével a Ternopili területre, Podillyába költözött.

Eduard diplomás biológusként úgy döntött, hogy tudását és energiáját egy saját vállalkozás létrehozására fordítja. Májusban kezdett bele az első üvegház felállításába, júniusban pedig már tizenegy üvegházban gazdálkodott.

Nemcsak termelni tud, hanem eladni is

Az első uborka- és paradicsomtermés sikeres volt, de Eduard nem állt meg ezen a ponton. Folytatta a munkát, melynek eredményeként ma már 42 üvegházzal és 12 hektár termőterülettel büszkélkedhet.

A „Podillya Vegetables” nevű vállalata valósággal szárnyal, a régióban övé a legjelentősebb termékkínálat. Eduard nemcsak bátor vállalkozónak bizonyult, hanem ügyes menedzsernek is, aki intelligensen és előrelátóan dolgozott.

Pályázaton nyert támogatást

A vállalat terményeit, zöldségeit, ideértve a retket, a paradicsomot, az uborkát, a káposztát és a paprikát, a vidéki városokban és a fővárosban található piacokon és szupermarketekben értékesítik. A Podillya Vegetables alig két év alatt lenyűgöző eredményeket ért el.

A gyors fejlődéshez a gazdálkodó az Astarta-Kijev által a német kormánnyal és más partnerekkel közösen szervezett „Course for Independence” elnevezésű pályázat keretein belül kapott támogatást. A pályázati eszközök segítettek a folyamatok automatizálásában és a terméshozamok növelésében.

Forrás: https://www.hortidaily.com/article/9620495/42-greenhouses-in-just-2-years-the-podillya-vegetables-in-ukraine/

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Lehet-e nyersen enni a birset? Itt a válasz!

2025. október 16. 14:10

Fanyar, de értékes: a birs nyersen is ehető, ha tudjuk, mikor és hogyan érdemes megkóstolni.

Krumpliról bátran váltott, és ezzel keres nagy pénzt egy gazda

2025. október 15. 13:10

A klímaváltozás komoly kihívást jelent minden mezőgazdasági termelőnek, bátor ötletekkel azonban lehet fordítani a szerencsén.

Megőrült a szamóca: virágzik októberben!

2025. október 9. 11:10

A szamóca októberi virágzása ma már nem ritkaság – de vajon miért „bolondul meg” a növény, és hogyan kezeljük helyesen ezt a helyzetet?

Bogyós gyümölcsök ősszel – ezeket érdemes termeszteni

2025. október 6. 11:10

Sokan nem tudják, de a bogyós gyümölcsök ősszel is teremnek. Mutatjuk, mely fajokból szüretelhetünk ilyenkor, és mire kell figyelni a termesztésük során.

Agroökológiai szemléletű biointenzív zöldségtermesztés

2024. november 27. 15:10

A kis területen megvalósítható biointenzív zöldségtermesztés olyan mennyiségű kiváló minőségű élelmiszer megtermelésére ad lehetőséget, amely példaértékű.

A termőközeg és a tápoldat károsan magas sótartalmának tünetei a zöldségnövényeken

2022. december 13. 10:42

Bár az elmúlt évek egekbe szökő műtrágyaárai mindenkit a korábbinál nagyobb takarékosságra kényszerített, mégis előfordul, hogy a túltrágyázásból, a rossz öntözővíz minőségből és a vízhiányból adódóan sókártünetek jelentkeznek a növényeken.

Fejlődésben a vietnámi kertészet

2023. május 1. 11:34

A vietnámi kertészet több szempontból is fejlődésnek indult, ami az ország agrárágazatának folyamatos fejlődésére utal.

Primőrök lombtrágyázása rossz kondíció esetén

2023. február 4. 06:33

A téli, kora tavaszi, hosszúra nyúlt fényszegény időszakot követően sok primőrön tapasztalható kondíció leromlása.