Zöldség-Gyümölcs

42 üvegház épült 2 év alatt Ukrajnában

Agrofórum Online

Az orosz csapatok 2022-es ukrajnai inváziója eredményeként sokaknak új lakóhelyet és megélhetési lehetőséget kellett keresniük. Közéjük tartozott az eredetileg a Harkivi területről származó Eduard Malcsenko is, aki feleségével a Ternopili területre, Podillyába költözött.

Eduard diplomás biológusként úgy döntött, hogy tudását és energiáját egy saját vállalkozás létrehozására fordítja. Májusban kezdett bele az első üvegház felállításába, júniusban pedig már tizenegy üvegházban gazdálkodott.

Nemcsak termelni tud, hanem eladni is

Az első uborka- és paradicsomtermés sikeres volt, de Eduard nem állt meg ezen a ponton. Folytatta a munkát, melynek eredményeként ma már 42 üvegházzal és 12 hektár termőterülettel büszkélkedhet.

A „Podillya Vegetables” nevű vállalata valósággal szárnyal, a régióban övé a legjelentősebb termékkínálat. Eduard nemcsak bátor vállalkozónak bizonyult, hanem ügyes menedzsernek is, aki intelligensen és előrelátóan dolgozott.

Pályázaton nyert támogatást

A vállalat terményeit, zöldségeit, ideértve a retket, a paradicsomot, az uborkát, a káposztát és a paprikát, a vidéki városokban és a fővárosban található piacokon és szupermarketekben értékesítik. A Podillya Vegetables alig két év alatt lenyűgöző eredményeket ért el.

A gyors fejlődéshez a gazdálkodó az Astarta-Kijev által a német kormánnyal és más partnerekkel közösen szervezett „Course for Independence” elnevezésű pályázat keretein belül kapott támogatást. A pályázati eszközök segítettek a folyamatok automatizálásában és a terméshozamok növelésében.

Forrás: https://www.hortidaily.com/article/9620495/42-greenhouses-in-just-2-years-the-podillya-vegetables-in-ukraine/

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fermentálás otthon: egészséges savanyúság lilakáposztából

2025. december 20. 07:10

A lilakáposzta fermentálása egyszerű, természetes eljárás, amely javítja a beltartalmat és hónapokra biztosítja az eltarthatóságot.

Reggeli uborkás víz? Meglepő, milyen változást hoz

2025. december 11. 08:10

Egy egyszerű ital, amelyre milliók esküsznek. Kiderült, miért issza egyre több ember az uborkás vizet. A hatás meglepőbb, mint gondolnánk.

Nem akármi termett egy váratlan termőhelyen, az íze is fantasztikus

2025. december 10. 09:10

Újabbnál újabb növényi kultúrákat kell megszoknunk szokatlan helyeken, a mediterrán térség flórája lassan az egész kontinensen elterjed.

Ezért nem mindegy, milyen aszalt gyümölcsöt eszünk

2025. december 9. 11:10

Az aszalt gyümölcs koncentrált tápanyag és cukor egyszerre. Egészséges lehet, de csak akkor, ha tényleg tudatosan választjuk és fogyasztjuk.

Korszerű palántanevelő ház működik Derecskén

2019. szeptember 7. 08:03

A beruházással ki tudják elégíteni a piaci szereplők tápkockás palántagyártás tekintetében felmerülő igényeit, és a határ menti, Romániában tevékenykedő zöldségtermesztőket is meg tudják célozni.

Hajtatott padlizsán palántázása és nevelése

2020. február 18. 04:37

A padlizsán termesztésének egyik akadálya a környezettel szemben támasztott magas igénye. Ilyen tekintetben leginkább a paprikához hasonlít, de még annál is több meleget kíván.

Hogyan kerüljük el a virágvégi rothadást?

2023. június 4. 07:34

A virágvégi rothadás gyakori probléma a termelők számára.

Primőrök lombtrágyázása rossz kondíció esetén

2023. február 4. 06:33

A téli, kora tavaszi, hosszúra nyúlt fényszegény időszakot követően sok primőrön tapasztalható kondíció leromlása.