Zöldség-Gyümölcs

Egy uborkamag fejlődése: 81 nap 60 másodpercben

Agrofórum Online

Kezdő kertészeknek és kisgyermekes családoknak sokszor ajánlják az uborka ültetését. Hogy miért? Mert az uborka ültetése, gondozása kevés szaktudást igényel, viszont nagyon nagy sikerélményt okoz, így azok is szerencsével járhatnak vele, akik korábban sosem gondoztak veteményest.

A TikTok növényes videói között ismét élre tört egy gyorsított felvételes videó, amely keretében ezúttal egy uborkamag fejlődését követhetjük végig 60 másodpercben. A videó ez idő alatt nem kevesebb, mint 81 nap történését mutatja meg, attól kezdődően, hogy az uborkamag a termőföldbe kerül.

A képsorok nemcsak kezdő kertészeknek, hanem akár gyerekeknek is érdekesek lehetnek, hiszen láthatják, milyen mélyre kell elhelyezni a kis magot, mennyi földdel kell befedni, mennyi vízzel kell belocsolni, és láthatják, hogy 3 nap elteltével jelenik meg a csíra teteje, ahogy a felszínre tör.

A 30. napon már szépséges kis palánta zöldell a cserépben, és a Harry Potter varázslatos zenéjére egyre csak növekszik a szemünk előtt. A 49. napon már karóhoz kötve fut felfelé, virágokat hoz és egyre dúsabbá válik, gyönyörű terméseket hoz, amelyek lassan akkorára nőnek, mint a boltban kapható uborkák.

E videó láttán meglehet, sokan kedvet kapnak hozzá, hogy uborkát ültessenek, mert ehhez igazán nem kell nagy veteményes. Elég egyetlen cserép, vagy egy négyzetméternyi elkerített kertrész, amit aztán a gyerekekkel együtt gondozni lehet.

Az uborkáról készült videót itt lehet megnézni!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Őszi teendők a magaságyásokban

2024. szeptember 11. 08:10

Ki kell húzni, ki kell dobni minden elszáradt növényt még a tél beállta előtt, főleg, ha akadtak köztük beteg vagy fertőzött példányok.

Túl nagy a magyar dió, nem ideális az áruházak számára

2024. szeptember 11. 07:10

A termésátlagok sok esetben a hektáronkénti 1-1,5 tonnát sem érik el, szemben a versenytársainkkal, ahol a 4-5 tonnás hektáronkénti átlag sem szokatlan.

Miért érdemes a sütőtököt kukoricával és babbal együtt termeszteni?

2024. augusztus 31. 08:10

Régen folyópartokon termesztették, általában a kukoricával és babbal együtt. Ezt a módszert a „Három Nővér Módszerének” nevezték.

Miért érdemes édesburgonyát termeszteni?

2024. augusztus 30. 13:10

Akkor finomak a levelei, amikor még zsengék. Sokak szerint a spenót leveleinek ízét idézik, bár édeskésebb, földesebb ízűek.

Hangos ajtózsanér – az uborka lehet a megoldás?

2024. január 20. 12:10

Amióta világ a világ (de legalábbis használunk ajtót), az ember kutatja, miként lehet optimálisan, zajcsillapítással záródó nyílászárókat tervezni – vagy ha már nyikorog a zsanér, mivel lehet ezt az idegtépő hangot csillapítani?

Jégtelenítse az autó ablakát – uborkával

2023. december 20. 07:10

Aki nem garázsból indul el a téli reggeleken, pontosan tudja, hogy a jégkaparásra legalább 10-15 percet kell szánnia, ha nem a fagyos ablakon keresztül akar kikukucskálni az ablakon. Igen ám, de melyik a legjobb és leggyorsabb módszer a szélvédő jégtelenítésére?

Mikor és hogyan vessük szabadföldbe az uborka magjait?

2024. április 28. 11:10

Mikor vethetem el szabadföldbe az uborkát? Hogyan történjen a vetés? Mire érdemes odafigyelni?

Uborka elrakása télire - izgalmas receptek

2022. október 8. 08:38

Tegyük el télire többféle felhasználási módhoz, hogy télen is legyen saját uborkánk a kamrapolcról, mélyhűtőből!