Növénytermesztés
Növénytermesztés

Elindult a Bayer új átláthatósági honlapja

Elindult a Bayer új átláthatósági honlapja

Agrofórum Online

A Bayer vezető szerepet vállal az átláthatóság megteremtésében, miközben a vállalat bizalmas termékösszetételét és gyártási folyamatadatait is védelmezi.

A Bayer ma elindította új, a még nagyobb átláthatóságot biztosító honlapját http://cropscience-transparency.bayer.com/ címen, amelynek célja, hogy mindenkinek elérhetővé tegye a növényvédő szerek értékeléséhez szükséges tudományos adatokat.

A jelentős mennyiségű biztonsági vizsgálati eredményeket összefoglaló jelentések mellett a Bayer engedélyezi a nem kereskedelmi célú hozzáférést is biztonsági vizsgálataihoz kezdve az imidaklopridra vonatkozó jelentésekkel. A dokumentumok tudományos hitelességét a mellékelt háttéranyagok, például videók és infografikák biztosítják. A Bayer ezzel a lépéssel a nyitott és átlátható párbeszéd elősegítésére törekszik.

“Az élelmiszerek vagy élelmiszeripari technológiák biztonságával kapcsolatos ellentétes beszámolók megnehezítik az embereknek, hogy különbséget tegyenek a tények és a fikciók között. Ez a Bayer-kezdeményezés ezért jelent fontos lépést a fokozott átláthatóság megteremtéséhez” – mondta Dr. Adrian Percy a Crop Science Divízió Kutatási és Fejlesztési részlegének globális vezetője. “Ezeket az adatokat korábban kizárólag a hatóságokkal osztottuk meg. Hiszünk abban, hogy tudományos közösségünk összekapcsolása a nyilvánossággal az az út, amely bizalmat épít, és megmutatja további hajlandóságunkat a minél nagyobb átláthatóságra”.

“Izgatottan várjuk az új weboldal hatását, amely a hatóságok munkáját is támogatja, hiszen egy alternatív eszközt biztosít nekik a nyilvántartásukhoz szükséges dokumentumok beszerzésére” – mondta Percy. “A jövőben szeretnénk, ha az adott tudományterület szakértőin kívül akár mások is gyorsan és könnyen hozzáférhetnének a hatóanyagok biztonságosságával kapcsolatos információkhoz, és ezzel véleményüket tudományos adatokra alapozhatnák.”

A Bayer új átláthatósági weboldala a jövőben rendszeresen frissül. 2018-ban további, teljes körű, mélyreható, a hatóanyagok biztonságosságával kapcsolatos vizsgálati jelentésekhez férhet majd hozzá az érdeklődő. A Bayer a jövőben több nyelven – például németül – is szeretné elérhetővé tenni az új weboldal szolgáltatásait.

(Bayer Crop Science)

 
Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elavult, ezért érdemes lenne a nitrát rendeletet felülvizsgálni

2024. május 2. 11:10

A jó mezőgazdasági adottságú nitrátérzékeny területeken számos esetben már az engedélyezett maximális értékeknél jóval nagyobb mennyiségű a növények nitrogénfelvétele.

Magas hozam, aszálytűrés: világszerte nő a megtermelt cirok mennyisége

2024. május 1. 12:10

Gyors ütemben nő a cirok mennyisége és termőterülete a világon. Ennek oka, hogy a cirok jól tűri a szárazságot és magas a hozama.

Csípősebb a mustár? A talajmikrobák hatása is lehet

2024. április 29. 16:10

Kutatók azt vizsgálták, hogy a talajmikroba-összetételnek van-e hatása a termény ízére. A vizsgálat nem egyszerű, de lehet összefüggés.

Az agráróriás tovább nő: Brazília 35%-kal bővítheti termőterületét

2024. április 26. 13:10

Brazília termőterülete a legelők átalakításával még 35%-kal hízhat, a szója után pedig több másodvetésű kukorica kerülhetne.

Minden nyolcadik madárfajt kihalás fenyeget, aminek az intenzív mezőgazdaság is az oka

2022. október 2. 10:39

Míg Európában az erdei madárfajok állománycsökkenése 3 százalékos volt 1980 és 2020 között, addig a mezőgazdasági területekhez köthetően ez az érték 57 százalék ugyanezen időszakon belül.

Kátyúk a digitális agrárgazdaság felé vezető úton

2022. augusztus 16. 11:34

Sikerül fenntartani az ütemet, vagy lendületet veszít az ágazat?

Meddig maradhatunk munkaerő nélkül?

2018. május 19. 04:07

Tényleg eljutottunk odáig, hogy nem lehet munkaerőt találni? Tényleg ott vagyunk, hogy nincs szakember, segédmunkás, irodai dolgozó, traktoros, stb.?

Jelentős bizonytalanság jellemzi a magyar agráriumot

2020. június 29. 15:23

Kissé javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a második negyedév végére az első negyedévhez képest, de továbbra bizonytalanság jellemzi az ágazatot, főként a koronavírus-járvány miatt beszűkült exportlehetőségek, és a tavaszi aszály miatt - közölte Hollósi Dávid a Takarékbank agrár üzletágának szűk körű elemzői háttérbeszélgetésén.