Állattenyésztés

Áprilisban ismét bárány napokat rendeznek

barihus.hu

2018 után idén április 12-13-án újra lesz Bárány Napok, melynek célja, hogy a ritkán választott bárányhúst megismertesse és megszerettesse a hazai fogyasztókkal.

A Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, a 2018-2020 közötti időszakra vonatkozó Európai Uniós támogatást nyert a juh- és kecskehús fogyasztásának népszerűsítésére, valamint annak újrapozícionálására.

A projekt keretében szervezik meg a Bárány Napokat 2019. április 12-13-án. A kampány célja, hogy a résztvevő éttermek segítségével megkóstoltassák az emberekkel a bárányhúsos ételeket, ezáltal ismertté téve ezt az amúgy általában mellőzött ételt. A programhoz csatlakozás feltétele egyszerű: akár állandóan, akár napi ajánlat alkalmával, de 2019. április 12-13-án legyen bárányhúst tartalmazó étel az étlapon. További részletek ide kattintva érhetőek el.

A bárányhús fogyasztása nemcsak finom, de egészséges is. A bárányhús magas minőségű élelmiszer. A legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak és ezáltal jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Minőségi bála: szívvel-lélekkel-tapasztalattal + videó

2025. augusztus 5. 16:10

Komjáthi Gábor hazánk legnívósabb lovardáit, és egyik legszínvonalasabb tejelő tehenészetét látja el bálákkal, és garanciát is vállal.

Megelőzés a kulcs: az oltás időpontja dönt

2025. július 28. 16:10

A szarvasmarhák légzőszervi betegségének visszaszorítása a borjak választás előtti elővakcinázásával jelentős előnyt jelent.

Hazánk újra madárinfluenza‑mentes – mit jelent ez a gyakorlatban?

2025. július 22. 08:10

Július 5-től hazánk hivatalosan is mentes a madárinfluenzától – ez fontos mérföldkő az állattenyésztők és az exportpiacok számára.

Fűfehérje: új fehérjeforrás a tejágazatban?

2025. július 3. 14:10

Holland innováció: fűből nyert fehérje válthatja a szóját, miközben csökkentheti a nitrogénkibocsátást és a trágya mennyiségét.

A jövő húsételeinek nagyobb része nem lesz állati eredetű!

2019. június 22. 11:20

Az előrejelzések szerint 2040 húsételeinek 35 százaléka sejtkultúra-tenyészetekből, 25 százaléka pedig növényi pótlékokból fog állni.

Eddig 34 milliárd forint támogatást kapott a húsfeldolgozó ágazat a Vidékfejlesztési Programból

2019. november 29. 09:03

A magyar agráriumnak a versenyképesség fokozása és a beruházások ösztönzése a legfontosabb célkitűzése, ami a technológia modernizálása nélkül elképzelhetetlen.

12 tonna fertőzött lengyel húst vontak ki Szlovéniában

2019. február 13. 14:16

Lengyel részről nincs hivatalos jelentés, a szlovén vizsgálatok kimutatták, hogy a bevont húskészítményekben ketoprofént találtak, ami egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek közé tartozó propionsav-származék.

Több mint 6700 tonna sonka és egyéb füstölt áru fogy húsvétkor

2018. március 23. 05:51

A hús "bizalmi" termék, ezért mindenki olyan gyártótól, olyan forgalmazótól vegye meg az ünnepi asztalra valót, amelyben eddig nem csalódott.