Gépinfo

Csúcstechnológia: automatizált műtrágyaszóró

Szuperfarm

Két mezőgazdasági gépgyártó bizakodik, hogy együttműködésükkel közelebb kerülünk a teljesen automatizált agráriumhoz. Mesterséges intelligenciát is használó gépeik csökkentik a károsanyag-kibocsátást.

A mezőgazdasági járműveket, gépeket gyártó DOT Technology és a New Leader Manufacturing bejelentette együttműködését. Első közös termékük egy csúcstechnológiás száraz műtrágyaszóró lesz.

A két cég célja az automatizált mezőgazdaság, autonóm gépekkel, minél kevesebb emberi beavatkozással, és persze a termelékenység és a hatékonyság optimalizálása is. Bizakodnak, hogy együttműködésükkel közelebb kerülnek a célhoz.

Technológiáik mesterséges intelligenciát is használnak, amellyel gépeik nemcsak a hatékonyságot növelik, hanem az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökken.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A német traktorok megalázták a mezőnyt, toronymagasan a legjobbaknak számítanak odahaza

2024. október 18. 09:40

Európában évente mintegy 210 ezer új traktort értékesítenek. Németország ebből nagyjából 30 ezerrel veszi ki a részét.

Világrekord: 24 óra alatt 1587 darab szilázsbála készült

2024. október 13. 08:10

2024 nyarán Svédországban új világrekordot állítottak fel a Kverneland bálázó-csomagoló kombinációval, amely 24 órán át bálázott szünet nélkül.

Meglepetés: negyedével bővült a hazai pickup-piac

2024. október 12. 16:10

Összesen 107 445 járművet adtak el a két kategóriában eddig ebben az évben. A két évvel ezelőttihez képest 7,6 százalékkal bővültek az eladások.

A keletnémet Fortschritt alapjaira építenek elektromos kombájnt

2024. október 5. 08:10

Radikálisan új megközelítéssel kívánnak betakarítógépet konstruálni, amely akár 30 százalékos energiamegtakarításra képes a hagyományos kombájnokhoz viszonyítva.

„Gazdatársaimmal is megosztom a gépet” - Átadtuk előfizetői nyereményjátékunk fődíját

2018. november 20. 09:59

Legszerencsésebb olvasónk ezúttal Pap Urbán Károly volt, akinek a KUHN Center Kft. kecskeméti telephelyén adhattuk át a nagyjából 1,5 millió forintot érő gépet.

A hatékony műtrágyázást segíti az AMAZONE szóráshatároló kalkulátora

2021. március 12. 05:36

Az AMAZONE szóráshatároló berendezései nemcsak precízek, de kényelmesen és rugalmasan is használhatók. Az AutoTS segítségével a traktorfülke kényelmében választhat a mezsgye-, határ- és árokszórás funkciók közül.

ProfisPro: új intelligens mérlegrendszer az Amazone kínálatában

2020. november 8. 04:36

A Profis mérlegrendszer használatával pontosan felismerhetők az előírt és a ténylegesen kiszórt műtrágya mennyiségek közötti eltérések. Az aktuális terméksorozat mérlegcellái másodpercenként 200-szor mérik a tömeg változását és 25 kg-onként automatikusan utánállítják a tolózár pozícióját.

AMAZONE BorderTS: csak oda szór, ahová műtrágya szükséges

2022. február 19. 04:33

Az AMAZONE kifejlesztette a BorderTS ernyőt a ZA-TS függesztett és a ZG-TS vontatott műtrágyaszórókhoz.