Agrárközélet
Agrárközélet

Trump nem szeretne szarvasmarhát importálni

Trump nem szeretne szarvasmarhát importálni

Agrofórum Online

Az amerikai elnök felszólította a szövetségi tisztviselőket, hogy minden olyan kereskedelmi megállapodást szüntessenek meg, melynek keretében szarvasmarhákat visznek az Egyesült Államokba.

Az idei év első 5 hónapjában 530 ezer szarvasmarhát importáltak, mely 6,5 százalékkal kevesebb a tavalyi hasonló időszakhoz képest – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Közben érdekes információk szivárogtak ki a London és Washington között folyó kereskedelmi egyeztetésekről. Donald Trump amerikai elnök feltételül szabná a briteknek, hogy jelentősen csökkentsék a kereskedelmi kapcsolatokat Kínával, csak ez esetben lenne hajlandó megállapodást kötni velük. Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke számára sürgető lenne valamilyen megállapodás az Egyesült Államokkal is, hiszen az Európai Unióval folytatott tárgyalások határideje év végén lejár, és Boris Johnson továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy semmiképpen sem szeretné meghosszabbítani azt. Amennyiben nem tudnak addig megegyezni, rendezetlen lesz a kilépés.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az év agrár duális képzőhelye lett az AXIÁL

2024. április 26. 12:10

„Az év agrár duális képzőhelye” című pályázat célja az agrárszakképzésben részt vevő duális képzőhelyek kiemelkedő munkájának elismerése.

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a KITE Zrt.

2024. április 24. 12:10

Az együttműködési megállapodás kiterjed a precíziós mezőgazdaság, növényvédelem, környezetvédelem, klímaváltozás, fenntartható fejlődés és agrárinformatika területein történő fejlesztések elősegítésére.

Egyre nyugtalanabbak az európai gazdák, cselekvésre kényszerítik a döntéshozókat

2024. április 8. 08:10

Az európai döntéshozók visszafogták a természet védelmét szolgáló szabályozásokat, korlátozták a vámmentes ukrán gabona behozatalát, és hatályon kívül helyezték a peszticidek használatát korlátozó új jogszabályt.

Magyar gyűrűs vörös vércsét fotóztak Nigériában

2024. április 7. 12:10

A madarat első éves korában, 2023. szeptember 8-án gyűrűzték a Farmosi Madárvártán.

Veszettséget mutattak ki egy kelet-magyarországi szarvasmarhában

2023. november 19. 11:10

Veszettségben pusztult el egy legeltetett hízómarha 2023. november 13-án, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A fertőzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma is igazolta.

22,8 milliárd csirkét tartanak a világon

2020. december 28. 05:02

Szarvasmarhából 1,5 milliárdot, csirkéből 22,8 milliárdot tartanak az emberek szerte a világon. Kacsa és juh 1,2-1,2 milliárd, kecske 1 milliárd, sertés pedig 967 millió van a Földön.

Növekedtek az élőállat-vágások

2018. november 28. 10:34

A hazai vágóhidakon az idei első három negyedévben 11 százalékkal több szarvasmarhát és 10 százalékkal több baromfifélét vágtak le, mint az egy évvel korábbi hasonló időszakban.

Növekedett a szarvasmarha- és a sertésállomány

2018. július 11. 12:16

Tavaly decemberhez viszonyítva idén júniusban a szarvasmarha- és a tehénállomány 10 ezerrel, illetve 2 ezerrel nőtt.