Agrárközélet
Agrárközélet

A Talentis Agro Csoport számít a fiatal agrárszakemberekre

A Talentis Agro Csoport számít a fiatal agrárszakemberekre

Talentis Agro Zrt.

Csák Gyula, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója mutatta be a 100%-ban magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoportot az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Szakkiállításon. A cégcsoport klasszikus agrár- és élelmiszeripari tevékenységekre alapozottan építi fel üzleti tevékenységét. Az állattartás igényein túl növénytermesztésük kapacitásainak jelentős része a vetőmagtermesztés, illetve az élelmiszeripari feldolgozás körében hasznosul.

A Talentis Agro Vállalatcsoport minden meghatározó szántóföldi növénykultúra termesztésében jelen van, kiemelt célként tekintenek a precíziós gazdálkodás kínálta lehetőségekre. Többek között e területen is számítanak a legjobb fiatal szakemberekre, akiknek bevonása érdekében – már most, az indulás évében – komplex, ösztöndíj programot kíván indítani.

Az állattenyésztési napok tematikáját követve a vezérigazgató a holding állattenyésztési területeit érintette leginkább sajtótájékoztatóján. Kiemelte tejelő-szarvasmarha ágazatukat, amelynek 6.000 tehénre alapozott állománya kiváló genetikai és termelési képességekkel, értékkel bír – büszkélkedett a vezérigazgató.

Sertéstenyészetükkel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta, hogy négy telepük 2.500 fehérsertés tenyészkoca és szaporulata, valamint 200 mangalica tenyészkoca és szaporulata, összesen 53.000 sertés befogadására alkalmas. A mangalica az adottságainak köszönhetően, a prémium sertéstermékek piacának kiemelkedő szereplőjévé vált, ezért is lett cél a 100% tisztavérű mangalica megőrzésében való tenyésztői szerepvállalás, emelte ki Csák Gyula. A hazai elvárosokat követve sertéseiket saját előállítású takarmánnyal látják el – mondta el a vezérigazgató.

Az állattenyésztési ágazat egyik alappillére a tojótyúktartás és árutojás-termelés. Kereskedelmi értékesítésük döntő része a hazai áruház- és diszkont láncok polcaira kerül. Élelmiszeripari tevékenységük körében került bemutatásra balatoni és tokaji borászatuk, illetve malomipari tevékenységük.

Érzékelve a piac igényeit, termékeik minőségi fejlesztését, választék bővítését is tervezik azzal, hogy egyidejűleg – a fogyasztói elvárásokat követve – megújult köntösben, új márkacsaládot kívánnak bevezetni, amelyet az őszi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon terveznek bemutatni – hangsúlyozta.

A vezérigazgató említést tett még a holding vadgazdálkodást és vadászati turizmust érintő tevékenységéről, amelyet több mint 42.000 hektár területen végez. Szabad területeiken és vadaskertjeikben minden hazánkban élő nagyvadfaj és apróvadfaj megtalálható és vadászható. A konszernhez tartozó vállalatok: Búzakalász 66 Felcsút Kft., Aranykorona Zrt., Hidasháti Zrt., Agrosystem Zrt., Aranka Malom Kft., Kunhalom Agrária Kft., Vért Vadászati Kft., Canter Borház Kft., Dereszla Kft., Lajta-Hanság Zrt., Sárvári Mg Zrt., Szombathelyi Tangazdaság Zrt. és e társaságok leányvállalatai.

A vidék újjáélesztése elképzelhetetlen digitalizáció nélkül

2019. május 24. 10:35

Az agrártárca kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az agrárpálya vonzóvá tételével, új, digitális tudás, készségek, szemlélet elősegítésével támogassa a gazdálkodást választó vidéki fiatalokat.

Újabb magyarországi támogatás az erdélyi mezőgazdaság számára

2019. május 24. 08:37

A magyarországi támogatással együtt, a következő két évben mintegy 300 millió eurónyi fejlesztés valósulhat meg a székelyföldi, erdélyi mezőgazdaságban.

Katasztrófához vezethet, ha tovább csökken a biodiverzitás

2019. május 24. 07:36

A növényi vegetáció produktivitásának csökkenése mellett ami igazán rémisztő, az a beporzásért felelős rovarok számának drasztikus csökkenése. Mellettük a kártevőket pusztító madarak és az óceánok és tengerek táplálékláncának alapját képező halfajok száma is drámai csökkenést mutat.

Orbán Viktor: a magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra

2019. május 23. 17:38

Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.

Rátonyi Tamás: precíziós növénytermesztés nélkül nincs továbblépés!

2019. január 18. 10:51

A kutatók - és szerencsére mára már a gazdálkodók többsége is - úgy gondolják, hogy fontos a precíziós növénytermesztés minél szélesebb körű alkalmazása. A kor igényeinek megfelelve szükségszerűvé vált egy olyan képzés létrehozása, ahol az agrár vagy műszaki végzettséggel rendelkező szakemberek piacképes tudáshoz jutnak.

Megmutatjuk a PREGA 2019 Konferencia részletes tematikáját!

2019. január 15. 07:49

A PREGA Konferencián, egy helyen találkozhat precíziós gazdálkodókkal, precíziós gazdálkodást oktató és kutató intézmények képviselőivel, állami döntéshozókkal, valamint agrárdigitalizációs termékeket forgalmazó, szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások döntéshozóival.

Precíziós Műhely: bepillantás az Agrofil precíziós világába

2018. december 12. 07:44

A hallgatókat egy – a teljes precíziós eszköztárat felvonultató – kiállítással egybekötött konzultációra várta az Agrofil-SZMI Kft. Püskin, ahol a gyakorlatban alkalmazott és kevésbé alkalmazott technológiák teljes arzenálját mutatták be az érdeklődőknek.

Nagyobb figyelmet kell fordítani az okszerű műtrágyázásra - Yara Nap konferencia, 2019

2019. január 29. 09:14

A konferencia egyik témája volt a digitális megoldások kérdése a mezőgazdaságban, különös tekintettel a tápanyagellátási technológiákra, továbbá az előadások a takarmánynövények – fókuszban a kukorica és a szója – tápanyag-gazdálkodási kérdéseit érintették, de szó volt az aktuális műtrágyapiaci trendekről is.