Állattenyésztés
Állattenyésztés

Magyar kiállítók Franciaországban – SPACE 2015 állattenyésztési kiállítás Rennes-ben (+VIDEÓ)

Magyar kiállítók Franciaországban – SPACE 2015 állattenyésztési kiállítás Rennes-ben (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

1449 kiállító, köztük 38 országból 494 külföldi, több mint 106 000 látogató, majdnem 70 000 négyzetméter nettó kiállítási terület.

1449 kiállító, köztük 38 országból 494 külföldi, több mint 106 000 látogató, majdnem 70 000 négyzetméter nettó kiállítási terület. Számokban így lehetne összefoglalni a szeptemberi SPACE állattenyésztési kiállítást, amelyet hagyományosan a Franciaországi Rennes-ben tartottak meg. Szarvasmarha, sertés, juh, baromfi és rengeteg termék, mezőgazdasági gép várta a látogatókat szeptember 15. és 18. között – keddtől egészen péntekig.

TELJES KÉPGALÉRIA A SPACE ÁLLATTENYÉSZTÉSI KIÁLLÍTÁSRÓL >>>

A SPACE nemzetközi állattenyésztési kiállításon magyar résztvevőként a Bábolna Tetra Kft. is jelen volt, mint a világ egyik vezető tojóhibrid-tenyésztő cége.

Magyar tojóhibridek Franciaországban

A Bábolna Tetra Kft. nagyon régóta vesz részt a rennes-i SPACE kiállítást, ezúttal pedig már franciaországi partnercégükkel, a Tetra France-szal fogadták a partnereket. „Szülőpárokat szállítunk Franciaországba, és ez a rendezvény kiválóan alkalmas arra, hogy még jobban tudjunk érvényesülni a francia piacon. Számunkra nagyon fontos a SPACE, főleg, hogy Észak-Afrikából is sok érdeklődő érkezik, ami a Bábolna Tetrának egy kiemelt piac” – mondta el az Agrofórum kérdésére Király Csaba ügyvezető.

Hozzátette: egyre jobban növekszik a piac, ezáltal növekszik a termelésük is, és egyre több hibridet tudnak értékesíteni. „Egyre sikeresebbek vagyunk a francia és az észak-afrikai térségben is, ami nem véletlen. Az elmúlt 3-4 évben ugyanis rengeteg pénzt invesztáltunk a genetikai fejlesztésekbe, aminek köszönhetően a Tetra-SL fajtánkat ma a világ legjobb tojástermelő hibridjei között tartják számon. Így tudunk versenyképesek maradni a nagyobb konkurens cégek mellett” – fejtette ki.

„Itt, Franciaországban a szabadtartásos technológia nagyon kedvelt, és ebben jó eredményeket érnek el velünk a termelők” – tette hozzá. A szakember azt is elárulta, hogy míg Franciaországban a tojóhibridjeik a népszerűek, addig Észak-Afrikába kettős hasznosítású hibrideket is szállítanak. „A Tetra-SL tradicionálisan nagyon ellenálló fajta, ezért jól tartható hidegebb és melegebb környezetben is. Mivel jó a hőstressztűrő képességük, így nagyon népszerűek Észak-Afrikában”.

Magyar gépgyártó Franciaországban

A szabad területen rengeteg gép várta a látogatókat. A Krone például teljes zöldsorát kiállította, de a Kubota is nagy területen mutatta be traktorait. Claas, Amazone, Lemken… hosszan lehetne sorolni a márkákat, hiszen a rendezvényen szinte minden nagyobb gyártó képviseltette magát. Közöttük pedig egy hazai vállalkozás is feltűnt, méghozzá a Linamar Hungary Zrt.

„A magyar anyacég 2015-ben döntött amellett, hogy megjelenik a francia piacon annak érdekében, hogy értékesítse új, Cornado vágóasztalát a kukoricabetakarításhoz” – mondta el az Agrofórumnak François Boutte, a Linamar Hungary Zrt. franciaországi képviselője. „Én az Oros-Linamar alkalmazottja vagyok, és itt, Franciaországban képviselem a márkát. Van még egy viszonteladónk Elzászban, aki október 25-től bemutatókat is tart, ahol lesznek meghívottak Svájcból, Belgiumból, egész Elzászból és Németország határ menti területeiről is”.

A franciaországi képviselő kifejtette: országa egy nagyon komoly kukoricatermelő régió, amely Európában is igen jelentős. Az Oros-Linamar vállalat Cornado vágóasztalai pedig csúcstechnológiát képviselnek. „Fontos, hogy ezeknél a Magyarországon gyártott termékeknél a felhasználók észrevételeit is figyelembe veszik, így egy olyan vágóasztal készült el, ami felsőkategóriásnak mondható”.

Újabb rekord 2015-ben

A 2015-ös franciaországi SPACE végül rekorddal zárt, hiszen mind a kiállítók, mind pedig a látogatók számában felülmúlta a 2014-es programot. A következő, jövő évi rendezvénynek tehát ismét fel lett adva a lecke!

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

A sertéshús árának komoly emelkedése várható jövőre

2019. december 14. 05:38

A német húsipari szövetség, a BVDF elnöke, Sarah Dhem komoly fogyasztói áremeléseket prognosztizált a jövő évre.

Erős decemberre számít a Pulykaszövetség

2019. december 13. 09:33

Mintegy 10 százalékkal bővül a pulykahús belföldi forgalma decemberben az év többi hónapjához viszonyítva a Magyar Pulykaszövetség szerint, és az exportban is hasonló mértékű növekedésre számít az év utolsó hónapjában a szakmai szervezet.

Kampánnyal ösztönöznék a juh- és kecskehús fogyasztásának növelését

2019. december 12. 09:33

Juh- és kecskehús, valamint tejtermékek fogyasztását ösztönző kampányt indít a kormány, amelynek célja, hogy az erősen exportorientált ágazat termékei utat találjanak a magyar fogyasztókhoz is.

Békés megyében is afrikai sertéspestises vaddisznót találtak

2019. december 11. 10:33

A fertőzött állatot a vaddisznó hullák szervezett keresése során találták a helyi vadászok. A járványügyi nyomozás jelenleg folyamatban van.

Egy ragadozó, ami fokozott figyelmet követel

2019. április 26. 05:36

A 80-as évek elejéről még csak egy-egy példányról van tudomásunk országunkban, ma pedig már 6000 körüli az a szám évente, amit a vadászok elejtenek. Magyarországon több tízezer példányról kell beszélnünk, ami az állományát illeti.

Jelentős változásra számíthatunk az állattenyésztésben

2018. december 29. 15:21

November elsejétől minden tagállamban, így hazánkban is alkalmazni kell az új európai uniós irányelv rendelkezéseit. A módosítás liberalizálja a piacot, így a tenyésztőszervezetek bármely országban megjelenhetnek.

A külkereskedelemben is húzóerő az agrárium

2019. november 29. 09:47

Magyarország külkereskedelmi többletének több mint felét az agrárium adja az idén, és ez azt mutatja, hogy az ágazat jó irányban, jól fejlődik.

Karám blog - a bemutatkozás

2018. február 12. 12:09

A legnagyobb hazai közösségi oldalon Karám-hírek néven néhányan már találkozhattak az írásaimmal, gondolataimmal, most azonban ezen a felületen induló blogom kapcsán először szeretnék bemutatkozni, Kedves Olvasók.