Gépinfo
Gépinfo

Aratás – Nemesgörzsönyben is ellepték a határt a kombájnok

Aratás – Nemesgörzsönyben is ellepték a határt a kombájnok

Agrofórum Online

Országszerte nagy erőkkel folyik a kalászosok betakarítása. Nincs ez másképp a Pápához közeli Nemesgörzsöny határában sem, ahova pénteken az Agrofórum is ellátogatott. Pethő Kálmán 160 hektáros gazdaságában ezen a héten kezdték meg az őszi búza aratását, amivel hamarosan végeznek is.

A területen dolgozó Versatile Vector 425 kombájn fülkéjében Kálmán Endre gépkezelő válaszolt kérdéseinkre élő adásunkban, amely során többek között azt is elárulta nekünk, hogy mindössze négy napja ült először arató-cséplőgépben, ám hamar beletanult a kezelésébe. Mint azt megtudtam, az aratás végére nagyjából 6-6,5 tonna/hektár termésátlagot várnak.

További információk élő Facebook bejelentkezésünkből:

Hamarosan képgalériával és újabb videókkal jelentkezünk Nemesgörzsönyből!

Robot traktorok - A keleti válasz

Az autonóm, vezető nélküli traktor lesz a következő „nagy dobás” az indiai mezőgazdaságban. Az új traktorok, az önvezető autókhoz hasonlóan saját magukat irányítják/kormányozzák a GPS alapú technológia alkalmazásával.

Nőtt az agrárgép-finanszírozás összege

Továbbra is az egyik legstabilabb piac az agrárgép-finanszírozás. Itt is a várakozásokat meghaladó mértékben nőtt a finanszírozott összeg, mégpedig 14 százalékkal 82 milliárd forintra.

Mellső gerendely Crushboard simítóval, vagy traktornyom lazítóval Catros Specialhoz, vagy CatrosXL-hez

A Crushboard simító szétmorzsolja például a repcehüvelyeket és erősebb kelésre bírja a kihullott repcét. A repce-, napraforgó- és kukoricatarlót is felhánthatja a Crushboard simítóval, hogy a hántás után maradó szalma rothadását segítse.

Elismert hazai fejlesztés - átadták "Az év magyar mezőgépe 2019" díjat

A győztes termék egy korszerűen kialakított járószerkezeti főegység, amely különösen a nagy össztömegű mezőgazdasági pótkocsik, szervestrágya-szórók, hígtrágya kijuttatók és tartálykocsik futóműveként a nehéz körülmények közötti haladást, illetve munkavégzést teszi könnyebbé.

Komoly megtakarítást hozott, miközben nőtt a teljesítmény

Az interjú elkészítésének időpontjában május utolsó napjait írjuk, a hőmérséklet már hetek óta a nyári kánikulára emlékeztet, így nem csoda, hogy az árpatáblák is elkezdtek szőkülni, és várhatóan bő két hét múlva megkezdődik az aratás, legalább is az ország déli, délkeleti szegletében, ahova a Deutz-Fahr C7206 TS kombájnnal szerzett tapasztalatokról jöttünk érdeklődni.

2018. július 10. 12:17

Nagy készletkisöprés - Kivételes gabonakombájnok, egyedülálló ár és finanszírozás

A 175 lóerős Nova, a 220 lóerős Vector, a 340 lóerős Acros és az 520 lóerős RT490 gabonabetakarító gép megvásárlásához ráadásul most egy bónusz is jár: a kombájnvásárlóknak KERNER HYBRID kultivátort biztosítanak kipróbálásra az őszi szezonban.

2018. október 17. 11:54

Így aratják az őszi búzát Tabajd határában (VIDEÓK)

Zsár Ernő Tamás tabajdi fiatal gazdálkodót látogattuk meg, ahonnan élőben jelentkeztünk a fülkéből, valamint drónvideót is készítettünk.

2018. július 4. 09:07

CASE IH traktorok lepték el a békéscsabai repülőteret

2018-ban is nagy érdeklődés kísérte az Agro-Békés Kft. nyílt napját a békéscsabai repülőtéren. A munkagépek mellett természetesen a CASE IH traktorok és kombájnok álltak a középpontban.

2018. június 25. 12:03

Gépészet Képgaléria Videó