Gépinfo
Gépinfo

Így repül a Versatile kombájn – Gépek érkezése Oroszországból a Vektor Holding Kft.-hez (VIDEÓ)

Így repül a Versatile kombájn – Gépek érkezése Oroszországból a Vektor Holding Kft.-hez (VIDEÓ)

Agrofórum Online

Az elmúlt hetekben volt olyan nap, amikor akár három, egyenesen Oroszországból érkezett Versatile kombájn is a magasba emelkedett a Vektor Holding Kft. rakodóhelyén, Győrött. Erről készített látványos videót az Agrofórum egy péntek délelőttön.

Hazánkban és a környező országokban is nagy a sikere a legújabb, Oroszországban gyártott Versatile kombájnoknak. Ezt bizonyítja az is, hogy a Vektor Holding Kft. által forgalmazott betakarítógépek folyamatosan érkeznek Győrbe, ahol a látványos leemelés után az összeszerelés utolsó mozzanatait végzik a magyar szervizesek, mielőtt a gépek az új tulajdonosokhoz indulnának.

Bár az oroszországi, rosztovi kombájngyár légvonalban nincsen messze Magyarországtól, az orosz-ukrán konfliktus miatt a gépek mégis komoly kerülővel jutnak el Győrig, amely igencsak meghosszabbítja a szállítást. “A kialakult politikai helyzet miatt a kombájnok érdekes módon elhaladnak az orosz-ukrán határ mellett, ám az EU-ba végül Fehéroroszországon keresztül lépnek be. Lengyelország után Csehország következik, majd Szlovákián keresztül érkenek ide kamionon, részlegesen összeszerelt állapotban” – mondta el az Agrofórum Online kérdésére Dogossy Károly, a Vektor Holding Kft. használtgép üzletág vezetõje.

A gépek tehát 2800 km megtétele után érkeznek meg a Vektor Holding Kft.-hez, ám ekkor még a kombájnok nincsenek kerekek, nincsen világítás, és számos egyéb tartozékot is a hazai szakemberek illesztenek a megfelelő helyekre, hiszen ezek a szállítás során könnyen megsérülnének. A Versatile kombájnok pedig az utolsó simítások elvégzése után Győrből indulnak utolsó nagy útjukra, mielőtt az idei aratási szezont megkezdenék hazánk és Európa számos területén.

A helyszínen élő Facebook bejelentkézünk is volt, amit itt nézhetnek meg:

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Traktorpiac: novemberben növelte előnyét a John Deere

A tizenegy hónap összesített listáján a John Deere csaknem hatszázas eladása 21 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A második helyezett New Holland 313 darabja 11, míg a bronzérmes Case 174 darabja 6 százalékos piacrésznek felel meg.

Visszaesett a hazai autópiac novemberben

Az összevont listán novemberben Ford, Suzuki, Volkswagen sorrend alakult ki. A múlt havi 13 495 darabos értékesítés 7 százalékos éves visszaesést jelent. Idén ez a második hónap, amikor mínuszt regisztráltak.

Ez a jövő: napszámosok helyett szőlőkombájn

Sokan félnek a szüretelőkombájn használatától, de a tapasztalatok nem igazolják a gazdák aggodalmait. Nem kellenek napszámosok, nem baj, ha sár van, a szüretelőgép hatékonyan végzi el a feladatát.

Pótkocsipiac: továbbra is a Pronar az élen

A nyolc hónap összesített listáját a Pronar vezeti, a piac 22 százalékát szerezték meg, a Fliegl és a Metal-Fach előtt. Utóbbiak 18 és 11 százalékos szeletet hasítottak ki a mezőgazdasági pótkocsik szegmenséből.

MTZ, John Deere kombájn, Kverneland eke - Rengeteg mezőgazdasági gépet árverez a NAV

Belarus MTZ traktor, John Deere kombájn, Kverneland eke és kultivátor, fűkasza, rendsodró, pótkocsi, vetőgép, tárcsa, és egyéb munkagépek kalapács alatt.

2018. március 3. 07:43

Kombájnt építettek a mérnökhallgatók - CLAAS UniTech mérnökverseny Törökszentmiklóson

A feladat nehézségét mutatja, hogy az indulás jogát elnyert csapatok közül végül nem mindenki tudott elindulni a törökszentmiklósi versenyen.

2018. április 25. 07:37

Aratás előtt: Deutz-Fahr C9000 újratervezve

A Deutz-Fahr újratervezte a C9000 sorozat öt és hat szalmarázóládás kombájnját.

2018. május 30. 12:03

Gépinfo Képgaléria Videó

A digitális technika növeli a kombájnvezetők teljesítményét

A közeljövőben már az is elérhető lesz, hogy a vezető munka közben újságot olvas, és időnként feltölti a hajtóanyag tartályt. A vágási, anyagmozgatási, cséplési, tisztítási és ürítési komplex folyamatok lehetővé teszik, hogy a kezelőnek nincs más dolga, mint felügyelni a kombájn képességeinek érvényesülését.

2018. november 20. 15:37