Gépinfo
Gépinfo

NAVIGATOR ECHO 3000 Limitált szériás kampány a Hardinál

NAVIGATOR ECHO 3000 Limitált szériás kampány a Hardinál

Agrofórum Online

Idén utoljára rendelhető NAVIGATOR permetezőgép, hagyományos folyadék szabályozási rendszerrel az ECHO kampány keretében.

Idén utoljára rendelhető NAVIGATOR permetezőgép, hagyományos folyadék szabályozási rendszerrel az ECHO kampány keretében.

A HARDI NAVIGATOR vontatott szántóföldi permetezőgép nemcsak hazánkban, de Európában is az egyik legkedveltebb szántóföldi permetezőgép. A HARDI forradalmi folyadék szabályzó rendszere a DynamicFluid4 tavalyi hazai megjelenése óta várható volt, hogy 2016-tól Magyarországon – a többi európai országhoz hasonlóan – sem lesz elérhető a NAVIGATOR a korábbi szabályzó rendszerrel.

Már tradíciónak mondható a Hardinál, hogy egy új termék megjelenésekor még egy utolsó kampány keretében lehetőséget biztosít a termelők részére a már jól ismert, bizonyított technika elérésére. Ez a NAVIGATOR ECHO kivitel, ahol egy limitált darabszámban elérhető egyedi felszereltség csomag jelent meg kifejezetten azok számára, akik nagy teljesítményt és megbízható, ismert műszaki megoldásokat keresnek.

A NAVIGATOR ECHO erősített szerkezete a nagysebességű növényvédelmi kezelésre és a legnagyobb igénybevételt jelentő szántóföldi és közút viszonyokra lett tervezve, opcionálisan a beszerzés utáni években is bővíthető műszaki tartalommal.

Folyadék rendszer

Annak érdekében, hogy nagy folyadék mennyiséget tudjon kezelni minimális nyomásveszteség mellett, a NAVIGATOR ECHO-t nagy méretek jellemzik az összes szelep, cső és szűrő vonatkozásában egyaránt. A permetezőgép munkamenetéhez, feltöltéséhez és öblítéséhez szükséges valamennyi elsődleges funkciót a munkazóna közepén elhelyezett, mindössze két kezelő kar működteti. A könnyen érthető szimbólumokkal jelölt, logikusan elrendezett szelepműködtető karok jóvoltából a rendszer rendkívül egyszerűen kezelhető, és jelentősen lerövidíti a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt.

HARDI 464 Szivattyú

A NAVIGATOR ECHO folyadékrendszerét egy robusztus, zsírkenésű HARDI gyártmányú membránszivattyú működteti. A membránok elválasztják a permetlevet a szivattyú olyan létfontosságú alkatrészeitől, mint pl. a főtengely, ami megbízható és tartós működést biztosít. A 280 l/perc teljesítményű HARDI membránszivattyúk önfeltöltők, szárazon járathatók károsodás nélkül.

Auto Track kormányzás

Ez a csúcsminőségű kormányzott vonórúd szűk fordulási sugarat biztosít. A fejlett elektronika, a proporcionális szelep és a két nagyméretű hidraulikus munkahenger kombinációja biztonságos és pontos nyomvonalkövetést biztosít felhasználóbarát kezelhetőséggel.
Az Auto Track integrált biztonsági funkcióval van felszerelve, amely megakadályozza, hogy a munkahengerek az adott fordulási sugárhoz viszonyítva túl nagy haladási sebességnél kormányozzák a vonórudat. A vezérlő egység folyamatosan figyeli a haladási sebességet és a bekormányzási szöget annak érdekében, hogy ne történjen kormányzás akkor, amikor az nem biztonságos. Ha a traktorkezelő pl. 15 km/h sebességnél próbál meg 90° fokos fordulót végrehajtani, akkor az AutoTrack rendszer automatikusan feldolgozza az adatokat és egyenesbe kormányozza a vonórudat, hogy megelőzze a borulást.

DELTA szórókeret

Az európai felhasználók által leggyakrabban választott kompakt, nagyteljesítményű szórókeret. Egyedülálló, 100 cm szélességű központi függesztéssel rendelkezik, a legbiztonságosabb szórókeret függesztést garantálva a kategóriában. Az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít.

AutoSlant- Automata szórókeret magasság szabályozás

A HARDI automata magasság szabályozás rendszere elektro-hidraulikusan vezérli a szórókeretet. Ez jelentősen megkönnyíti a gépkezelő munkáját, ami hatékonyabb permetezést eredményez. A rendszer robusztus és precíz ultrahangos szenzorokkal dolgozik és különleges jellemzője, hogy választható talajfelszín, növény lombozat, vagy hibrid üzemmód.

Az HC 5500 vezérlő egység

A logikus menü elrendezés megkönnyíti a létfontosságú információkhoz való nagyon gyors hozzáférést. Az előzetesen beállított nyomógombok megnyomásakor az információ a kijelző nagy formátumú mezőjében magyarul jelenik meg. Ezek gyorsgombként is használhatók a leggyakrabban használt funkciókhoz. A térfogatáram menet közben módosítható százalékos, vagy mennyiség értékben egyaránt. Ez a permetező monitor már képes a precíziós gazdálkodáshoz szükséges nyomkövető automatika, az automata szórókeret szakasz vezérlés, a tartály szintjelző, vagy a 12 voltos nyomtató vezérlésére.

SprayRover 570

A SprayRover 570 egy különálló automata szórókeret szakasz vezérlő rendszer, amely a HC 5500 vezérlő egységgel kombinálva működik. Az 5,7 collos (14,5 cm) színes érintőképernyő 2D és 3D grafikával egyaránt használható, ezzel együtt pedig öt különböző üzemmódban használható sorvezetéshez. A HARDI SprayRover 570 antennával is fel van szerelve, amely az ingyenes, és a normál szántóföldi viszonyokhoz megfelelő EGNOS/WAAS jelek vételére alkalmas. Opcionálisan egy nagyobb teljesítményű RXA-30 antenna is rendelhető dombos terepre.

Automata Szórókeret Szakasz Vezérlés

A szórókeret szakaszok megnyitása/elzárása precíziós műholdjelek alapján. Lényegesen nagyobb kényelmet nyújt és jelentősen csökkenti a gépkezelő munkaterhelését, valamint 5 %-os, vagy esetenként nagyobb dokumentált vegyszer megtakarítást biztosít.

A részletekért keresse fel HARDI forgalmazóját!

Már több mint tízezer Vitarát helyeztek forgalomba idén

2019. december 4. 13:10

A szegmensek közötti versenyt stabilan, 32,2 százalékos piaci részesedéssel vezető SUV-piacon a Suzuki Vitara őrzi vezető helyét 20 százalékos részesedéssel.

Folytatódik a traktorpiac lejtmenete

2019. december 4. 11:17

Csalóka, hogy a tizenegy hónap összesített adata pluszt mutat, mert az alapvetően még az első három hónap 24, 34 és 18 százalékos éves alapú növekedésének tudható be.

Tizennyolc százalékos mínuszban a mezőgazdasági pótkocsi-piac

2019. december 4. 09:33

Idén eddig összesen 1327 mezőgazdasági pótkocsit adtak el, ami 18 százalékos mínusz éves alapon, a kétéves adatokkal összehasonlítva 2,5 százalékos a bővülés a 11 teljes hónap adatait vizsgálva.

Tovább bővült a mezőgazdasági gépek piaca

2019. december 2. 12:17

A mezőgéppiac koncentráltságát mutatja, hogy a végfelhasználóknak történő mezőgazdasági gépértékesítés 69 százalékát 10 cég adta az első kilenc hónapban.

Mezőgazdasági területekre, különösen kukoricaállományokra jellemző nagygomba előfordulások

2018. november 13. 16:37

A lágyszárú kultúrákban a nagygombáknak jelen ismereteink szerint nincs gyakorlati jelentőségük, ugyanis nagyon kevés ismert nagygomba-kórokozó fordul elő lágyszárúakon, így kártételük is elenyésző. A gyümölcsösök esetében már más a helyzet, itt számos, igen veszélyes kórokozó előfordulhat. A gyümölcsösökben, réteken, kaszálókon, legelőkön és a szántóföldjeinken (különös tekintettel a kukoricatáblákra) felbukkanó nagygomba-fajokat mutatja be az írás.

Szeptóriás levélfoltosság, egy régi „új betegség”

2018. november 22. 12:37

Az őszi búza termesztéstechnológiájában a gombabetegségek sokszor előre nem látható veszélyt jelentenek. Az időjárási viszonyaink változása a hazai őszi búza termesztőket is újabb és újabb kihívások elé állítja.

Jelentősen felerősödött a bagolylepke fajok aktivitása

2019. szeptember 3. 08:32

A bagolylepke fajok aktivitása nemcsak szántóföldön, de a szabadföldi zöldségkultúrákban is gondot okozhat. A csapdák napi 10-20-as egyedszámban fogják a káposzta, a C-betűs, a gamma, a felkiáltójeles, a vetési és a gyapottok bagolylepkéket.

Veszély leselkedik az elvetendő gabonafélékre - jelentős fertőzések az árvakeléseken

2019. szeptember 11. 11:53

Elemi szükséglet lett volna az árvakelések korábbi felszámolása a fertőzési lánc megszakítása érdekében. Ha ez elmaradt, számolni kell a korai fertőzés veszélyével, és fel kell készülni a többszöri védekezésre.