Növénytermesztés
Növénytermesztés

Új piacokat keresnek a német búzának

Új piacokat keresnek a német búzának

Syngenta Blog

A német búzaexportőrök olyan új piacokra való belépés lehetőségét keresik, mint Kína, Mexikó és Indonézia, mivel úgy látszik, hogy Szaúd-Arábia megnyitja a kaput az Oroszországból származó gabona előtt – jelentette be a német ágazati szövetségre hivatkozva a Reuters.

Szaúd-Arábia az utóbbi években a német búza legnagyobb vásárlója volt, de a német cégekre sokkal keményebb versenyfeltételek várnak, miután a szaúdi állami gabonafelvásárló, a SAGO bejelentette, hogy a következő pályázaton enyhíti a búza behozatalára vonatkozó minőségi előírásokat.

A német búzatermesztők aggodalmukban ezt úgy tekintik, mint fekete-tengeri importhoz, különösen az orosz búza vásárlásához való első lépést.

A német mezőgazdasági szövetkezetek szövetsége, a DRV szerint a minőségi követelmények enyhítése azt jelenti, hogy a jövőben csökkenhetnek a német búza Szaúd-Arábiába történő kivitelének esélyei, miközben a Fekete-tengeri régióból több búza kerülhet a Közel-Keletre. Ezért Németországnak új búzapiacok után kell néznie.

Így került szóba Mexikó, Kína és Indonézia, de egy új piacra való belépés elérése bonyolult kérdés, amely kiterjedt tárgyalásokat foglal magában az élelmiszer-biztonságról és a minőségi előírásokról, amelyek hosszú időt vehetnek igénybe – foglalta össze a DRV.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Dolgok, amikkel a civilek a gazdák agyára mennek

2024. július 23. 14:40

Sok gazda imádja a munkáját, de olykor a civilek megkeserítik az amúgy is stresszes napokat. Íme, néhány a jellemző bosszúságok közül.

Hígtrágya vagy fermentációs maradék: melyik jobb a földnek?

2024. július 23. 08:10

Svájci kutatók azt vizsgálták, hogy a biogázüzemekből kikerülő, fermentált biotrágyának változik-e a hatása a termőföldre.

Rosszabb a búzatermés a nedves időjárás miatt Franciaországban

2024. július 22. 14:10

A csapadékmentes őszi vetés és a nyirkos tavasz a nyugati országokban 2020 óta a legkisebb búzatermést eredményezheti Európában.

Idén is az innovatív megközelítésekre összpontosít a Corteva

2024. július 17. 15:40

A 2024-es, Corteva Agriscience globális mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat által szervezett nyári Portfólió Farm bemutatósorozat során a vállalati portfóliójának újdonságait tárták az érdeklődők elé. A Szarvason, Dombóváron és Debrecenben megszervezett eseményen közel 400 gazdálkodó vett részt.

Beleremeghet a német húsipar a koronavírusba

2020. június 30. 09:47

Az autókkal ellentétben a húsiparban nem olyan egyszerű a leállás. Itt kilenc hónapot is igénybe vehet egy üzem leállítása.

Csökkenhet a német búzatermés

2020. május 21. 08:34

Ebben az esztendőben a németországi búzatermesztés 2,9 százalékkal eshet vissza éves alapon, ez 22,38 millió tonnás adatot eredményezhet.

Miért tüntetnek a gazdák egész Európában?

2024. január 29. 12:40

Lezárt autópályák, traktoroszlopok és dühös gazdák: egyre több országban fejezik ki jelenleg hangosan a gazdák csalódottságukat.

Németország hosszú küzdelmet folytat az afrikai sertéspestis ellen

2021. szeptember 3. 07:03

Az afrikai sertéspestis-betegség mintegy 2036 esetét igazolták a Lengyelországhoz közeli régiókban vaddisznókban.