Növényvédelem
Növényvédelem

Folytatódnak a drónos növényvédelmi bemutatók

Folytatódnak a drónos növényvédelmi bemutatók

Agrofórum Online

Az Agrárközösség néhány hete tartotta meg első olyan szántóföldi rendezvényét, amely során a drónok növényvédelemben betöltött szerepével a gyakorlatban ismertették meg a gazdálkodókat. A program olyan sikeres volt, hogy a szakemberek két újabb időpontban is tartanak hasonló bemutatót: Tiszakécskén április 19-én, Kistényen április 20-án.

 

2018. április 19., csütörtök 13:00 – 16:00
Helyszín: Tiszakécske külterület, Kapás farm

Exkluzív növényvédelmi megfigyelés modern monitoring drón segítségével. Tekintse meg Ön is a legmodernebb technológiát működés közben, és ismerje meg az előnyeit, felhasználhatóságát. Az interaktív bemutatót tartja és a felvételeket kiértékeli Morva Tamás növényorvos. Az előadás után a szervezők konzultációs lehetőséget biztosítanak. Kérdezzen a szakértőktől: Mucsi Nikolett vezető agrár szaktanácsadó; Morva Tamás növényorvos

Várja Önöket az Agrárközösség Csapata nevében: Kapás Mariann – 06-30-636-3525

Eső esetén a programot más időpontban tartják meg, erről a jelentkezőknek értesítést küldenek.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet IDE kattintva tehet meg!

2018. április 20., péntek 13:00 – 16:00
Helyszín: Szigeti Farm Kistény szállás Kalocsától 10 km-re

Exkluzív növényvédelmi megfigyelés modern monitoring drón segítségével. Tekintse meg Ön is a legmodernebb technológiát működés közben, és ismerje meg az előnyeit, felhasználhatóságát. Az interaktív bemutatót tartja és a felvételeket kiértékeli Morva Tamás növényorvos. Az előadás után a szervezők konzultációs lehetőséget biztosítanak. Kérdezzen a szakértőktől: Mucsi Nikolett vezető agrár szaktanácsadó; Morva Tamás növényorvos

Várja Önöket a Szigeti Farmon az Agrárközösség Csapata nevében: Szigeti Tamás – 06-70-560-6910

Eső esetén a programot más időpontban tartják meg, erről a jelentkezőknek értesítést küldenek.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet IDE kattintva tehet meg!

Országszerte megnőtt a bogáncslepke egyedszáma

2019. június 20. 08:02

Mivel a hernyók fejlődésük során nagy mennyiségű lombozatot fogyasztanak el, erős fertőzés esetén, rövid idő alatt akár tarrágást is okozhatnak.

Pár napig lehet még véleményezni a Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Tervet

2019. június 15. 09:34

A dokumentumban konkrét célokat, intézkedéseket és ütemterveket állapítanak meg a növényvédő szerek emberi egészségre és környezetre jelentett kockázatainak és kifejtett hatásainak csökkentésére.

Még mindig sok a hamis növényvédő szer

2019. június 6. 13:18

Az elemzés szerint a hamisítás az összes szektorban unió szerte akár 468 ezer munkahely megszűnéséhez vezethetett közvetlenül.

Fontos a megfelelő növényvédelem a zöldségeknél és a gyümölcsösöknél is a sok csapadék miatt

2019. május 28. 13:19

A gombás megbetegedések főként a most érő szamócánál, meggynél, cseresznyénél és az almánál okozhatnak gondot, ha a termelők nem tudják elvégezni a megelőző intézkedéseket.

Elkerülhető a paradicsomvész - hamarosan kezdődik a paradicsombetegségek elleni védekezés

2019. április 23. 07:55

Az egyik legrettegettebb, paradicsomokat is sújtó betegség a paradicsomvész, mellette komoly károkat okozhat a szeptóriás levélfoltosság és a vírusos sárga levélsodródás is. Cikkünkből kiderül, hogy mit érdemes tudni ezekről a betegségekről, és hogyan védekezhetünk ellenük.

Az amerikai bivalykabóca újra a figyelem középpontjában - Vírusvektor kabócák az amerikai szőlőültetvényekben

2018. május 7. 18:35

A Washington állam területén is előforduló vírusos betegség vektorainak kutatása során a figyelem két kabócafajra irányul.

Többrétű védelem a gabonában

2018. június 28. 07:20

Magyarországon a gabonatermesztésben hosszú távú sikert a minőségre törekvő intenzívebb technológia alkalmazásával tudunk elérni.

Drónos növényvédelmi bemutatót tartanak Kalocsa mellett

2018. március 26. 06:24

Az exkluzív növényvédelmi megfigyelés modern monitoring drónnal történik majd, ami után a felvételeket kiértékelik egy rövid előadás során.