Növényvédelem
Növényvédelem

Folytatódnak a drónos növényvédelmi bemutatók

Folytatódnak a drónos növényvédelmi bemutatók

Agrofórum Online

Az Agrárközösség néhány hete tartotta meg első olyan szántóföldi rendezvényét, amely során a drónok növényvédelemben betöltött szerepével a gyakorlatban ismertették meg a gazdálkodókat. A program olyan sikeres volt, hogy a szakemberek két újabb időpontban is tartanak hasonló bemutatót: Tiszakécskén április 19-én, Kistényen április 20-án.

 

2018. április 19., csütörtök 13:00 – 16:00
Helyszín: Tiszakécske külterület, Kapás farm

Exkluzív növényvédelmi megfigyelés modern monitoring drón segítségével. Tekintse meg Ön is a legmodernebb technológiát működés közben, és ismerje meg az előnyeit, felhasználhatóságát. Az interaktív bemutatót tartja és a felvételeket kiértékeli Morva Tamás növényorvos. Az előadás után a szervezők konzultációs lehetőséget biztosítanak. Kérdezzen a szakértőktől: Mucsi Nikolett vezető agrár szaktanácsadó; Morva Tamás növényorvos

Várja Önöket az Agrárközösség Csapata nevében: Kapás Mariann – 06-30-636-3525

Eső esetén a programot más időpontban tartják meg, erről a jelentkezőknek értesítést küldenek.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet IDE kattintva tehet meg!

2018. április 20., péntek 13:00 – 16:00
Helyszín: Szigeti Farm Kistény szállás Kalocsától 10 km-re

Exkluzív növényvédelmi megfigyelés modern monitoring drón segítségével. Tekintse meg Ön is a legmodernebb technológiát működés közben, és ismerje meg az előnyeit, felhasználhatóságát. Az interaktív bemutatót tartja és a felvételeket kiértékeli Morva Tamás növényorvos. Az előadás után a szervezők konzultációs lehetőséget biztosítanak. Kérdezzen a szakértőktől: Mucsi Nikolett vezető agrár szaktanácsadó; Morva Tamás növényorvos

Várja Önöket a Szigeti Farmon az Agrárközösség Csapata nevében: Szigeti Tamás – 06-70-560-6910

Eső esetén a programot más időpontban tartják meg, erről a jelentkezőknek értesítést küldenek.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet IDE kattintva tehet meg!

Kötelező bejelenteni időszakos műszaki felülvizsgálatra a növényvédelmi gépeket!

2019. október 22. 09:03

Az uniós előírás szerint az árutermelésben, illetve szolgáltatásban alkalmazott permetező gépet, valamint a növényvédő szerek kijuttatásához használt berendezéseket és tartozékokat 3 évenként kötelező felülvizsgálni.

A hónap végéig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat

2019. október 18. 10:33

2019. október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (ÜPR).

Decembertől változik a növényútlevélre vonatkozó uniós szabályozás

2019. október 7. 08:47

Az új eljárás az unióban, valamint az adott tagországban nem honos kártevők bekerülésének és megtelepedésének kockázatát kívánja tovább csökkenteni.

Együttműködési megállapodást írt alá a kamara és a Mezőgazdasági Repülők Érdekvédelmi Szövetsége

2019. szeptember 27. 08:02

Magyarországon a légi növényvédelemnek nagy hagyománya van, fontos technológiai eszköz a növénytermesztésben.

A kukoricabarkó

2019. május 26. 14:23

A kukoricabarkó az ízeltlábúak (Arthropoda) törzsébe, a rovarok (Insecta) osztályába, a bogarak (Coleoptera) rendjébe, az ormányosbogár-félék (Curculionidae) családjába, Entiminae alcsalád Tanymecus nemébe tartozik. A nevezett genus két károsító fajjal képviselteti magát a Kárpát-medencei agrárfaunában.

A szántóföldi kártevők jelentőségének átrendeződése napjainkban (1.) - Termelési viszonyok, vetésszerkezet, növénynemesítés

2019. június 8. 07:33

A cikksorozat első részében a változó termelési szerkezet és a termelésben megjelenő modern fajták szántóföldi kártevők jelentőségének átrendeződésében betöltött szerepét mutatja be a szerző.

Pár napig lehet még véleményezni a Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Tervet

2019. június 15. 09:34

A dokumentumban konkrét célokat, intézkedéseket és ütemterveket állapítanak meg a növényvédő szerek emberi egészségre és környezetre jelentett kockázatainak és kifejtett hatásainak csökkentésére.

Inváziós kártevők: az ázsiai lombfacincér

2019. január 26. 08:36

Az Inváziós kártevők sorozatban e hónapban az ázsiai lombfacincér és a citruscincér földrajzi elterjedésével, életmódjával és tápnövénykörével ismerkedhetnek meg. E rovarok egyelőre még nem jelentek meg hazánkban, de érkezésükre számítanunk kell.