Növényvédelem
Növényvédelem

Két alkalommal lesz permetezőgép-felülvizsgálati alapképzés szeptemberben

Két alkalommal lesz permetezőgép-felülvizsgálati alapképzés szeptemberben

NÉBIH

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (NAIK MGI), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2019 szeptemberében meghirdeti a növényvédelmi szakemberek számára a permetezőgép-felülvizsgálati alapképzést. A várhatóan nagyszámú jelentkezőre való tekintettel, az egynapos kurzust két különböző időpontban, szeptember 19-én és 24-én is megtartják a szervezők.

Ezentúl háromévente kötelező elvégezni a növényvédelmi permetezőgépek műszaki felülvizsgálatát.

A műszaki felülvizsgálatra felkészítő alapképzést – a nagyszámú jelentkezőre való tekintettel – szeptember folyamán két időpontban, 2019. szeptember 19. és 24. napján is megrendezik. A kurzus alkalmanként egynapos, tematikája elérhető a Nébih honlapján.

A képzés helyszíne: NAIK MGI 2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel u. 4.

A képzés részvételi díja: 110.000 Ft + ÁFA/fő/alkalom

Az összeget a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ számlaszámára kell utalni: MÁK 10032000-01743599-00000000

Az utalás során a közlemény rovatban a következő információkat szükséges feltüntetni: „MGI alapképzés” és a résztvevő(k) neve(i)

A képzés díjának befizetéséről szóló igazolást szeptember 12-ig küldjék meg a novenyvedelem@nebih.gov.hu e-mail címre! (A díj befizetésének hitelt érdemlő igazolását a képzés napján is át kell adni a szervezőknek.) Az elektronikus levélben egyúttal azt is jelezzék, melyik alapképzési időpontot választják!

A jelentkezéseket válaszlevélben igazolják vissza. Mivel a férőhelyek száma korlátozott, ha az egyik időpont betelik, a jelentkező automatikusan csak a másik időpontban megszervezett alapképzésen vehet részt.

Az alapképzés szakmai ismeretanyagának elsajátítása vizsgaköteles. Az eredményes vizsgáról a Nébih tanúsítványt állít ki.

Felhívják a műszaki felülvizsgálatot végzők figyelmét, hogy elérhetőek a Nébih honlapján a növényvédelmi gépek felülvizsgálata során készítendő jegyzőkönyvek mintái, továbbá arra, hogy az elérhető jegyzőkönyv-mintákkal azonos tartalmú, tehát adatközlésében azonos, de más formátumú jegyzőkönyveket a Nébih elfogadja. A jegyzőkönyv minták megtalálhatók a Nébih honlapján.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Idén is az innovatív megközelítésekre összpontosít a Corteva

2024. július 17. 15:40

A 2024-es, Corteva Agriscience globális mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat által szervezett nyári Portfólió Farm bemutatósorozat során a vállalati portfóliójának újdonságait tárták az érdeklődők elé. A Szarvason, Dombóváron és Debrecenben megszervezett eseményen közel 400 gazdálkodó vett részt.

Szódabikarbónával a károsítók ellen

2024. július 7. 08:10

A szódabikarbóna szinte minden háztartásban ott lapul a szekrényben. Próbálta már növényvédő szerként használni?

Permetezés a biogazdaságban: amikor a szükség törvényt bont

2024. július 5. 13:10

Vannak növényvédő szerek, melyek biotermesztésben is engedélyezettek. Ezt használta ki egy német gazda, amikor a burgonyáját megvédte a fertőzéstől.

Poloskák a gyümölcsösökben: barátok vagy ellenségek?

2024. július 3. 14:10

Fontos megemlítenünk, hogy számos vírusvektor szervezeteként is közreműködnek, ezáltal okozva kisebb-nagyobb fertőzéseket.

Kertészeti növényvédelmi előrejelzés: feltűnő a darazsak, hangyák, katicák kártétele

2022. augusztus 3. 09:14

A gazdasági-és haszonnövények életfolyamatait továbbra is a rendkívüli aszály és a tartósan 30 C0 feletti hőség határozza meg.

A szója kártevői és az ellenük való védekezés

2023. szeptember 15. 17:10

A szója terméspotenciáljának védelme érdekében a gazdálkodóknak rendszeresen ellenőrizniük kell a növényállományukat, és szükség esetén megfelelő megelőző és kezelési intézkedéseket kell alkalmazniuk a szója kórokozóival és kártevőivel szemben.

Dr. Aponyi Lajos az év növényvédelmi szakembere

2023. február 20. 18:18

Rangos elismerést vehetett át a napokban Dr. Aponyi Lajos, növényorvos, az Agrofórum Online növényvédelmi előrejezés rovatvezetője.

Növénykórtani helyzetkép az őszi vetésű szántóföldi kultúrák állapotáról január végén

2023. január 28. 05:36

Az átlagnál csapadékosabb ősz után gyakorlatilag november eleje óta a szántóföldek és a rajtuk növekvő őszi vetésű kultúrák folyamatos csapadék- és víznyomás alatt álltak, aminek hatása már erőteljesen látható ezen kultúrák növénykórtani állapotán is.