Növényvédelem
Növényvédelem

A szántóföld, mely beszél Önhöz!

A szántóföld, mely beszél Önhöz!

Lemken Hungária Kft.

LEMKEN meteorológiai állomás a növényvédelem optimális időzítéséért.

Minden gazdálkodó számára problémát jelent a növényvédelemi munkák idejének pontos megválasztása.  Itt tud a LEMKEN meteorológiai állomás, és az időjárási applikáció értékes támogatást nyújtani, aktuális adatokat szolgáltatva közvetlenül a szántóföldről, lehetővé téve a gazdálkodóknak a beavatkozás időpontjának legtökéletesebb időpontját meghatározni.

A LEMKEN a 2017 évi Agritechnika kiállításon jelentette be együttműködését a Holland Appsforagri újonnan induló vállalkozással. Ennek az együttműködésnek a célja olyan kiegészítő eszközök és applikációk kifejlesztése, melyek növelik a munkagépek által nyújtott jelenlegi lehetőségeket és támogatják a gazdálkodók munkáját.  A meteorológiai állomás ezen együttműködés első piacra kerülő terméke. Az állomás részben a talajba áll, és így méri a talaj hőmérsékletét 20 és 5 cm mélységben, valamint a levegő hőmérsékletét és nedvességtartalmát 25 cm-en a növényállományban és 75 cm-rel a növény fölött.

Ezek az értékek a Sigfox alacsony-frekvenciás hálózatán keresztül 30 percenként továbbításra kerülnek a Smart Farming applikáció számára, melyek okostelefonon vagy tableten folyamatosan nyomon követhetőek. Ezekből az applikáció ki tudja számítani a harmatpontot és a levél nedvességet. Ezen felül az applikáció megbízható hivatalos forrásokat használ a szélsebesség és szélirány, a sugárzási és csapadék értékek begyűjtéséhez. Ez az összegyűjtött információ lehetővé teszi a gazdálkodóknak, hogy választ tudjanak adni a helyi klimatikus viszonyokra és a legpontosabban meg tudják tervezni a növényvédelmi beavatkozásaikat. A meteorológiai állomás esőszenzorral kiegészíthető, amely szintén félóránként továbbítja a legfrissebb adatokat.  A szántóföldön gyűjtött adatok egy évre visszamenőleg tárolásra kerülnek, hogy betekintést nyújtson a helyi klíma alakulásáról.

További segítségként egy növényvédelmi modul is elérhető. Ez a modul 14napos időjárás előrejelzést és 5-napos betegség kialakulási előrejelzést biztosít a gazdálkodóknak 40 kultúrában 100 betegséget illetően.

A háttérszolgáltatás egyenlőre csak Nyugat Európában érhető el, de mindenképpen jövőbe mutató fejlesztés.

További információért keresse a Lemken Hungária Kft munkatársait:

Kelet-Magyarország: Szrnka Péter +36/30-852-5787

Nyugat-Magyarország: Póczik Balázs +36/30-748-5380

Könyvajánló – Dr. Keszthelyi Sándor: A változó klíma és termesztéstechnológia hatása a szántóföldi kultúrák kártevőire

2018 októberétől elérhető Dr. Keszthelyi Sándor harmadik, „A változó klíma és termesztéstechnológia hatása a szántóföldi kultúrák kártevőire” című önálló szakkönyve. A kiadvány az Agrofórum Kft. mint kiadó, illetve a támogató Adama Hungary Zrt. és a CortevaTM AgriScience DowDuPont Mezőgazdasági Divíziójának közreműködésével látott napvilágot.

Hamarosan már csak üvegházakban lehet alkalmazni a neonikotinoid hatóanyagokat

Négy termék forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét visszavonták, további 21 készítmény engedélyéből pedig törölni kellett a szabadföldi felhasználásokat.

Aktuális a növényvédő szerek szabályos tárolásáról beszélni!

Nyilvántartási kötelezettséggel is jár a növényvédő szerek raktározása. A növényvédő szer raktárkészletek számlabizonylatait 5 évig meg kell őrizni.

Repce helyzetkép és aktualitások október végén

Az őszi regulátoros kezelés mellé érdemes levéltrágyát is keverni. Nehéz fejlődési körülmények esetén ősszel kimondottan ajánlott a kén, a bór, a cink, a mangán és a molibdén kijuttatása

Jó állapotban teleltek át az őszi vetések

Az idei enyhe, általában hótakaró nélküli telet viszonylag jól átvészelték az őszi vetések.

2018. április 17. 09:00

Kalászos herbicidnek tervezve

A Sumi Agro a meglévő szükségletek, igények és követelmények teljesítése mellett egy valóban új célt tűzött ki és valósított meg a Moderator termék megalkotásával.

2018. március 14. 09:29

Gondolni kell a kalászosok gyomirtására, figyelni a repce szárormányosra

Vizsgáljuk át az évelő pillangós területeket, illetve a kalászos és repce táblákat a mezei pocok fertőzés felmérésére.

2018. március 10. 09:18

Lemken gépek Bábolnán

Az ANDEST-2005 Bt. a magyarországi Lemken forgalmazói hálózatban immár 11 éve folyamatosan piacvezető pozíciót foglal el. Ügyfeleink jelenleg is a legnagyobb hazai Lemken raktárkészletről, kedvező árakon, profi kiszolgálással vásárolhatják meg a prémium kategóriájú termékeket előállító német gyártó gépeit kínálatunkból.

2018. szeptember 4. 16:36

Gépinfo Képgaléria