Termőföldtől az asztalig
Termőföldtől az asztalig

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

Agrofórum Online

A töltött káposzta és a lecsószezon közötti őrülten hosszú időt csak paprikás krumplival lehet kibírni.

Nálunk legalábbis ez a szent háromság, ha magyaros ételekről van szó. Persze mindig akad egy kis lecsó a kamrában, de nagy szerencse, hogy a paprikás krumpli a köztes időben is bármikor bevethető.

Mindenkinek megvan a maga tökéletes paprikás krumpli receptje, nálunk legtöbbször így készül, de van, amikor fokhagyma és/vagy kömény is kerül bele. A család egy része magában eszi, van, aki kolbásszal, és van, aki tejföllel.

Paprikás krumpli – fotó: Kis-Varga Judit

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5-6 dkg sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál őrölt piros paprika
  • 1-1 kockára vágott paprika és paradicsom

A megtisztított hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra, a burgonyát hasábokra vágjuk. A zsíron a hagymát sárgásra pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és rászórjuk a paprikát. Elkeverjük, pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, paprikát és paradicsomot, sózzuk, és még pár dl vizet adunk hozzá. Közepes lángon puhára főzzük. (Ha kolbász is kerül bele, akkor azt akkor kell hozzáadni, amikor már majdnem jó a krumpli.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2020. november 30. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Drámaian csökkentek a zöldségfélék hozamai - Ennyibe kerül a burgonya, a káposzta, a sárgarépa és a hagyma

2018. november 29. 10:44

A zöldség- és gyümölcstermelők európai egyesülete (PROFEL) szerint az elmúlt 40 évben nem tapasztaltak hasonló válságot a gazdák, az aszály miatt ugyanis a zöldségfélék hozamai drámaian csökkentek.

Komoly gondban a burgonyatermesztés a koronavírus miatt

2020. október 27. 07:46

A burgonyatermesztés drámai visszaesésére számít a koronavírus hatásai miatt az Északnyugat-európai Burgonyatermesztők Szervezete.

Gumórontó fonálféreg egy romániai vetőburgonya tételben

2018. február 22. 08:37

Gumórontó fonálférget (Ditylenchus destructor) azonosított egy Romániából származó vetőburgonya szállítmányból múlt héten a Nébih laboratóriuma.

A belga burgonyaipar a koronavírus következményeivel küzd

2020. szeptember 28. 15:47

A sült krumpli országában, Belgiumban a koronaválság rányomta bélyegét az egyik kiemelten fontos élelmiszeripari szegmensre, a burgonyaiparra.