Az élelmiszer emberi fogyasztásra alkalmas feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan termék. Az élelmiszer fogalmába beletartozik a víz és az italok is, illetve minden olyan anyag, melyet a készítése során a termékhez hozzáadnak. Az élelmiszeripar a feldolgozó ipar egyik alága, mely az összes feldolgozóipari termelés kb. 10%-át adja. Az élelmiszeripar alágazatai: húsfeldolgozás és -tartósítás, húskészítmények gyártása; halfeldolgozás és – tartósítás; gyümölcs- és zöldségfeldolgozás és -tartósítás; tejfeldolgozás; növényi és állati olaj gyártása; malomipari termék, keményítő gyártása; pékáru, tésztafélék gyártása; italgyártás, takarmánygyártás, dohánytermékgyártás. Az élelmiszeripar aktualitásait is megtalálja az Agrofórum Online Agrárhírei között.
2016. november 13.
Az élelmiszerek bolti forgalma mintegy 1200 milliárd forint volt ez év január-szeptemberben, 2 százalékkal volt több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.
2016. november 11.
A FAO által számított árindex 0,7 százalékkal 172,6 pontra, több mint másfél éves csúcsra, nőtt az előző havi 171,4 pontról.
2016. november 7.
A MAGOSZ elnöke ezt Veszprémben, a harmadik Bakony Expó megnyitóján mondta.
2016. november 3.
Az Élelmiszerlánc-biztonsági Kockázatkezelési Kihelyezett Tanszék célja a magyar élelmiszerlánc-biztonság védelme és fejlesztése a termőföldtől az asztalig.
2016. október 27.
Magyarországon mintegy 5,4 millió hektár a mezőgazdasági terület, 174 ezer mezőgazdasági termelő és mintegy 5 ezer élelmiszervállalkozás van.
2016. október 25.
A tárca szeptemberben bocsátotta társadalmi vitára a Magyarország élelmiszergazdasági programja 2016-2050 című dokumentumot.
2016. október 19.
Magyarországon az idén várhatóan 2,14 milliárd étkezési tojást fogyasztanak el, amiből 600-800 millió darabot a háztájiban állítanak elő.
2016. október 11.
A Helyi Termék Éve programsorozat nyomán immár új formában folytatódik idén ősszel a földművelésügyi tárca helyi élelmiszereket népszerűsítő országos rendezvénysorozata.
2016. október 6.
Hiába a kedvező gabona ár, a cukor és a tejtermékek drágulása dominál a FAO élelmiszerár-indexben.