Ideje elgondolkodni a téli fűtőanyag beszerzésén, bár a tűzifaárak nem fognak az égig emelkedni

2024. augusztus 7. 14:40

A tavalyi enyhe tél miatt sokaknak megmaradt a fájuk, így a tüzépek sem számítanak egyelőre óriási forgalomra.

Ezt a tortát fogják a legtöbben megkóstolni idén Magyarországon

2024. augusztus 5. 16:10

Olyan kreatív torták nevezését várták, amelyek meghatározó ízeit a hazai „szuperélelmiszernek” számító alapanyagok alkotják.

5 fontos tudnivaló a homoktövisről

2024. augusztus 5. 07:10

A homoktövis egyre több bőrápolási termékben, valamint kapszulákban, olajokban, gyümölcslevekben, porokban és teákban bukkan fel.

Csípős kenyeret is díjaztak: itt vannak a Szent István napi verseny győztesei

2024. augusztus 4. 12:10

A végtermék készre sütésekor a héjzata ress, bélzete ízletes lesz, mely enyhén csípős a paprikától és krémes a cheddar sajttól.

Jönnek a ,,valódi” műhúsok

2024. augusztus 4. 09:10

A Wageningen Egyetem és Kutatási Központ (WUR) a TU Delfttel együttműködve megalkotta a húspótlók új, fenntartható, és valóban a húsokhoz mérhető textúrájú húspótló készítmények új generációját.

A szélsőséges időjárás veszélyezteti a hegyekben túrázókat

2024. augusztus 3. 12:10

A magashegyi túrázás népszerű sport. Ám a kirándulókra az időjárási szélsőségek és a balesetek fokozottan veszélyesek.

Nem kell unalmasnak lennie a zöldbabnak!

2024. augusztus 3. 08:10

A legtöbb ember nem tud mit kezdeni a zöldbabbal, sokan kifejezetten íztelen zöldségnek tartják, pedig egyáltalán nem az.

Tűzifa helyett fabrikett – megéri váltani?

2024. augusztus 1. 08:40

A fabrikett, bár drágább, lehet jobb választás, mint a tűzifa. Főleg ha a tűzifának úgy megszalad az ára, mint nálunk az utóbbi években.

Mire használjuk a fügefa és a dió levelét a konyhában?

2024. július 31. 16:10

A fügefalevélből szörp, sőt, dzsem, a diófalevélből pedig tea készíthető, a receptek és felhasználási módok száma végtelen.

Hogyan kell helyesen főtt kukoricát készíteni?

2024. július 30. 09:10

Az egészséges kukoricaszemek harsogó sárgák, feszesek, kerekek, az őket beborító levelek élénk zöldek, véletlenül sem szárazak!