6℃ -2℃
február 5. Ágota, Ingrid, Etelka, Léda

Az iskolások berzenkednek a zöldségektől és gyümölcsöktől, repülnek a kukába a finomságok Olaszországban

2024. október 20. 14:10

A táplálkozási szakértők eredményei szomorú képet festenek az iskolai étkeztetésről: a menzákon minden nap az ételek 40%-át dobják ki.

Hihetetlen, Somogyban még mindig árulnak magyar görögdinnyét

2024. október 18. 16:10

Minőségét tekintve a mag környékén kicsit már kásás a dinnye, de a húsállaga teljesen elfogadható a termelő szerint.

Hogy a bio tényleg bio legyen: ellenőrizzük a minősítést!

2024. október 10. 12:10

Minden biotermelőnek rendelkeznie kell hivatalos minősítést igazoló okmánnyal. Aki ezt meg tudja mutatni, annak a termékében megbízhatunk.

Ne hagyjuk a gyümölcsöt a földön!

2024. október 10. 09:40

A már emberi fogyasztásra alkalmatlan gyümölcsben található szerves anyag remekül komposztálható, de néhány állat is szívesen csemegéz belőle.

Mi is termeszthetünk pak choit, sőt, el is tehetjük télire

2024. október 6. 08:10

A pak choi vagy bordáskel egy izgalmas leveleszöldség-alternatíva, amelyet érdemes megkóstolni, sőt, a termesztése is egyszerű.

Mihez kezdjünk a megmaradt sütőtökmagokkal?

2024. október 4. 14:40

A sütőtök húsát ezerféleképpen hasznosíthatjuk, azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a mag is fogyasztható, és extra egészséges.

Ültessünk vadcitromfát!

2024. október 4. 11:10

A vadcitrom egzotikus növény, amely csodásan virágzik, gyümölcsöt hoz, strapabíró, és a téli hideg sem árt meg neki. Tegyen vele próbát!

Önkéntes vizeletgyűjtő pontot nyitottak, a francia gazdák lesznek a különleges haszonélvezői

2024. október 1. 13:10

A nitrogénben, foszforban és káliumban gazdag „erőforrást" a helyi gazdák számára trágyává alakítják át.

Almakalauz: melyik fajta mire jó?

2024. szeptember 27. 09:10

Ahány alma, annyiféle lehetőség. Minden fajta más ízű, küllemű és máshogy használható. Segítünk a legfontosabb fajták között eligazodni.

Metsszük vagy ne metsszük meg a fügefát?

2024. szeptember 23. 07:10

A metszést abban az időszakban érdemes elvégezni, amikor a fügefák nyugalmi állapotban vannak.