Gépészet
Gépészet

Három az egyben: permetezés, műtrágyaszórás és vetés egyetlen eszközzel

Három az egyben: permetezés, műtrágyaszórás és vetés egyetlen eszközzel

Forrás: Mindy Ward és stara.com/br/en - Agrofórum Online

A braziliai Agrishow kiállításon a brazil Stara cég által kifejlesztett, három különféle művelet megvalósítására alkalmas Imperador 3.0 gép volt a sztár. Az új konstrukció előzményeként a cég népszerű Imperador permetezőjét 2016-ban kombinálták a Hercules műtrágyaszóróval. A 2017-es Agritechnica kiállításon bemutatott változat átalakítása permetezőből műtrágyaszóróvá a vezető fülkéből csupán egyetlen gomb megnyomásával elérhető.

Az Agrishown bemutatott Imperador 3.0 egy olyan önjáró gép, amely permetezőkerettel, változtatható szóróegységgel és pneumatikus vetőegységgel is rendelkezik. Külön előnye, hogy nemcsak a permetezőkeret magassága, hanem a teljes gép szabadmagassága állítható, ami lehetővé teszi, hogy a teljes szezonban használni lehessen.

Szabadmagasság-növelési lehetőség

Az Imperador permetezőkeret a gép közepén helyezkedik el, ami kedvezővé teszi a gép tömegeloszlását. A permetlé tartály és a keret elhelyezése így 50-50 % tengelyterhelést eredményez permetezéskor.

A keret 27-30 méter széles, magassága a fülkéből gombnyomással változtatható a rövidebb keretnél 58-203 cm, a hosszabb keretnél 78-226 cm között. A Stara Up-Down rendszer alkalmazásával még további 40 cm magasságállítás lehetséges. A Topper 550 érintőképernyős Up-Down rendszer az egész gép magasságát állítja. Ez a megoldás lehetővé teszi a szezon végi nitrogén-, illetve vegyszerkijuttatást magas állomány esetén is. A megnövelt szabadmagasság további előnye a takarónövény álló állományban történő vetésekor érvényesül.

Technikai érdekességek

A gép néhány fontosabb technikai jellemzője:

  • A gép erőforrása egy 205 LE teljesítményű MWM Turbo motor

  • Négykerékhajtás. A hidrosztatikus működésű négykerékhajtás nem új, de nehéz körülmények között kiválóan érvényesül. Az Imperador kategóriájában a legjobb kapaszkodóképességgel rendelkezik, aminek eredményeként akár 32 %-os lejtőn is képes dolgozni.

  • Szivattyúteljesítmény. A szivattyú szállítási teljesítménye 1000 liter/perc, amivel a gép tartálya 3 perc alatt feltölthető.

  • Mosóberendezés. A vegyszeres edények tisztítása egy külső mosórendszerrel történhet.

  • Permetlé tartály. A polietilén tartály térfogata 2400 liter.

  • Műtrágya tartály. A rozsdamentes tartály térfogata 3m3.

  • Műtrágyaszóró tárcsák. A tárcsák szórástávolsága 27 méterig állítható.

Késes henger bemutatás – száraprítás minimális költséggel

2019. szeptember 12. 10:55

Késes henger ajánlatunk a száraprításra a Gladiator! A legújabb fejlesztésű Quivogne munkagép hatalmas területteljesítménnyel, minimális üzemeltetési költséggel és optimális száraprító képességgel áll az érdeklődők rendelkezésére.

Gépészet Képgaléria

A Kverneland cég kibővíti intelligens ekeparkját

2019. szeptember 2. 14:25

A most bemutatott 2300 S, 3300 S és 3400 S típusokkal, amelyek a 2500 i-Plow típussal megegyező műszaki paraméterekkel rendelkeznek, teljessé válik a Kverneland intelligens ekesorozat.

Új generációs bálázók a Kuhn-tól

2019. augusztus 27. 10:34

A Kuhn bemutatta új VB 7100 szériájú ISOBUS kompatibilis, változó kamrás bálázóit, amelyek a szabadalmaztatott i-DENSE rendszerrel vannak ellátva. A „maximális élettartam - minimális kieső idő” elv alapján tervezett bálázók a Kuhn szerint extrém sűrűségű bála készítésére képesek.

Területi Szántóverseny és Veterán Gép- és Gépésztalálkozó - Jászkisér 2019.08.17.

2019. augusztus 25. 04:36

Az idei verseny a szokásos ünnepélyes felvonulással, majd üdvözlő beszédekkel és ekeáldással kezdődött. A szántóverseny kiegészítéseként a nagyszámú látogató közönség számára különböző programokat szerveztek.

Figyelem! Egyelőre szigorúan tilos a permeteződrónok használata a magyar földeken!

2019. február 21. 05:38

A Nébih felhívja az érdeklődők és érintettek figyelmét, hogy drónok növényvédelmi használata még nem engedélyezett, arra csak a jogi környezet kialakítását követően nyílik lehetőség.

Látogatás Johann Sebastian Bach és a Sack eke városában

2019. június 4. 15:47

Az Amazonen-Werke Kft. meghívására egy ötvenfős társaság (kereskedők, gazdálkodók) tett látogatást az Amazone-BBG lipcsei gyárában.

Permetezőgép a somogyi dombokra szabva

2018. november 22. 14:20

Az első Hardi permetezőgép 12 évvel ezelőtt került Kiss Lajos családi gazdálkodó tulajdonába, és azóta is járja a Somogy megyei földeket. Idén egy új Navigator 4000 permetezőgéppel bővült a gépállomány.

Gépészet Videó

MTZ, John Deere kombájn, Kverneland eke - Rengeteg mezőgazdasági gépet árverez a NAV

2018. március 3. 07:43

Belarus MTZ traktor, John Deere kombájn, Kverneland eke és kultivátor, fűkasza, rendsodró, pótkocsi, vetőgép, tárcsa, és egyéb munkagépek kalapács alatt.